Divat

Sztárszerkesztők

5332

A 2009-es divatra visszatekintő cikkünknél, a Trendek, pasik, botrányoknál az egyik kommentben volt olvasható a következő vélemény: "Mindenképpen érdekes és hasznos cikkeket olvastam idén, mégsem sikerült meggyőznötök, miért is jó felsztárolni egyes kiragadott tervezőket, divatlapokat és azok szerkesztőit." Nos tény, sok cikkben, sokszor szerepeltek divatlapok szerkesztői, de nem ok nélkül, hiszen úgy gondoljuk, az ő stílusuk jó példával szolgálhat mindenkinek, és tiszteletre méltó, amit a divatiparban alkottak és alkotnak mind a mai napig. Miért ne lehetnének a szó jó értelmében ők is ugyanolyan sztárok, mint a filmek szereplői, a színészek, vagy mint a kifutók csillagai, a modellek?

Az Interview magazin is felismerte, hogy a bloggerek és divatszerkesztők az internetes felgyorsult kommunikáció hatására a divatszakma sztárjainak számítanak a tervezők és modellek mellett. Éppen ezért a 2009/2010-es december-januári számukban néhány ismert divatszerkesztő is helyet kapott a divatanyagokban, de nem mint szerkesztő, hanem mint modell.

Olyan divatszerkesztők szerepelnek a magazinban, mint Giovanna Battaglia vagy éppen Anna Dello Russo. Anna a következőt nyilatkozta: "Csak egy példa: emlékszem régen 30 szettre volt szükségem egy divathét során. Ma a New York-i, milánói és párizsi divatheteken több mint 90 outfit kell."

Az anyag a Project Front Row címet viseli, a stylist Karla Martinez volt, míg a képeket Mikael Jansson készítette. A fotókon Giovanna Battaglia például egy fehér csipkés Dolce & Gabbana ruhát visel egy térd fölé érő Christian Louboutin csizmával. A szerkesztőkön kívül modellek is közreműködtek, a teljes lista: Camille Bidault-Waddington, Jessica Diehl, Anna Dello Russo, Trish Goff, Katie Grand, Daphne Guinness, Jefferson Hack, Anouck Lepère, Hidetoshi Nakata, Marc Newson, Lauren Santo Domingo, André Saraiva, Marie-Amélie Sauvé, L'wren Scott, Tabitha Simmons, Charlotte Stockdale, Lara Stone, Stefano Tonchi, Natalia Vodianova, Olivier Zahm és  Dasha Zhukova.

Maga a jelenség érdekes, de nem meglepő, hiszen a divatszerkesztők naponta szerepelnek street fashion oldalakon és blogokon. A legtöbb divatos webnapló írójának megvan a maga kedvenc szerkesztője, így nem csoda, ha sokat ír róla, ha sok kép és információ kerül fel az oldalra. Az internetnek hála pedig ezek a bejegyzések a világ minden pontjába eljuthatnak. Így csodálhatjuk mi is Ritával kedvenc divatszerkesztőnk, Kate Lanphear különleges stílusát nap mint nap.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások