Szépség

Pasi? Csaj? Számít?

5322

A nőként viselkedő pasikat lehet gyűlölni és lehet szeretni. Átmenet csak a legritkább esetben van, hiszen ezek a férfiak vagy halára idegesítenek minket, vagy örömmel keressük a társaságukat. Az már senkit sem lep meg, ha divatkörökben ilyen "majdnem csajokkal" találkozik, és persze az internet videótengerében is találkozhatunk számtalan nőcisen viselkedő arccal. Sokáig azt hittem, hogy a Topmodell leszek méltán híres megmondóembere, Miss J örökre elfoglalta a kívülről pasik, belülről nők trónusát. Hogy miért? Valljuk be, hogy szeretnénk fele olyan profin és magabiztosan lépegetni a tízcentis sarkakon mint ő, hiszen ekkor már elégedettek lehetnénk. Ami Miss J-nek a cipősarok, az Richie Nickel-nek a sminkecset.

Sminkes tutorial videókat több okból is érdemes nézni: az általában amatőrök által feltöltött felvételekből őszinte termékkritikákat szűrhetünk le, megismerkedhetünk olyan praktikákkal amikről fogalmunk sem volt, továbbá egy-egy nagyobb beruházás előtt -mint amilyen az alapozó- érdemes csekkolni, hogy a termék miként működik a valóságban. Legújabb virtuális sminkmesterünk egy brit fiú, Richie Nickel, aki folyamatosan ellát minket újabb és újabb videókkal, amiken ő maga mutatja be kedvenc termékeit és technikáit. Mint a bevezetőben már vázoltunk: nem árt ha nem kapunk hidegrázást a Richiehez hasonló nyávogós fiúktól, mert a tanulás egykönnyen átfordulhat ideges klaviatúraverésbe. Ha képesek vagyunk túllépni a fiúka beszédstílusán és nem kicsit feminin jellemén, igen sokat tanulhatunk a videóiból. Igazán szerencsésnek akkor mondhatjuk magunkat, ha minőségi termékeket preferáljuk, hiszen Richie megrögzött MAC rajongó. Én például tőle hallottam először a Make up for ever márkáról, ami professzionális sminkcuccokat kínál. Nálunk sajnos nem kaphatóak a termékek, de külföldön élő ismerőstől könnyedén importálhatunk egy-egy darabot.

A srác természetesen fent van Twitteren és Facebookon is, így ha közelebbről is "megismerkednénk" vele, egészen nyugodtan követhetjük/bejelölhetjük, de persze az is kifizetődő ha csak a videót követjük figyelemmel. Richie hihetetlenül naprakész, hiszen ihletet merít a kifutókon látott sminkekből, de Halloween idején még saját maszkkészítési technikáját is megosztotta a lelkes rajongókkal. Ha pedig bárkinek problémája lenne azzal, hogy mindez csak a külsőségekről szól, hát eloszlatunk minden kétséget, hiszen a Richie a sminkes tartalmak mellett szót emel az erőszak ellen, illetve beszámol az olyan kezdeményezésekről, mint amilyen a divattervezők az AIDS ellen is volt. És igen, valóban kicsit groteszk, hogy egy pasi viseli a "Girls just wanna have safe sex" feliratú pólót, de ettől eltekintve sokat tanulhatunk a sminkvirtuóz sráctól.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások