Közösség

Kerítőnő

5311

Biztosan ti is tudtok olyan példákat hozni az életetekből, amikor valaki össze akart hozni valakivel bárkit. Hiszen minden társaságban, nagyobb baráti körben van olyan ember, akire tipikusan mindenki rámondja, hogy ő a nagy kerítő, már-már egy madám. Mindenkit ismer a társaságban, mindenkivel nyíltan beszélget, még a srácok is neki öntik ki a szívüket. Információkat gyűjt, csacsog, pletykál, a megfelelő időben igyekszik mindig elhinteni a megfelelő információkat. Presszionálja társait, hogy figyeljenek fel erre vagy arra, még kacsint is, majd közli, hogy: "Szerintem ti összeilletek." - és már bele is ültette a bogarat a fülekbe.

Bevallom, én pont ilyen kotnyeles spiné vagyok a társaságunkban. Néha csúnyán mellényúlok, de legtöbbször egy kis móka mindig kialakul a két kiszemelt között, akik az én szórakoztatásomra jönnek össze. Tényleg, néha azt érzem, semmi másra nem vágyom, mint egy kis plusz pezsegtetésre - szeretek hatni, és bírom, ha a körülöttem lévők jól érzik magukat. Ráadásul meggyőződésem, hogy az emberiség fennmaradásához nagyban hozzájárultak a kerítőnők tevékenységei, de ha ehhez nem is, hát a kellemes szórakoztatásukhoz mindenképpen. Ez amolyan megszerettető feladat, és egy kicsit az is tündökölhet, aki a szerelmet odalökte két ember elé. De ez szerintem a legutolsó sorban önző érdek, és nem is arról van szó, hogy a kerítőnőnek már nincs része pezsgésben, egyszerűen olyan jó azt érezni, amikor a társaságban megemelkednek a hormonok, és a boldogság kiül az arcokra. 

A kerítés egyik formája az is, amikor vakrandizik két ember. Mondjuk szerintem ez a mai világban már elég ócska, hiszen online bárki megismerhető. Épp a minap esett meg velem, hogy két embert bemutattam egymásnak a Facebookon, egyiknek javasoltam a másikat ismerősnek, mielőtt megbeszéltem mindkettővel, hogy szerintem ők összeillenek, hát ismerkedjenek! Ismerkednek is. Bár miközben cseteltek, néha nekem alkottak véleményt a másikról. Mindenesetre vicces volt, mint Shakespeare Tévedések vígjátéka óta minden ilyen sztori.

Finom utalásokkal is lehet irányítani egymás irányába két embert. Amikor az egyiknek áradozol a másikról, majd úgy intézed, hogy véletlenül összefussanak, persze ilyenkor kötelező elem, hogy kettesben kell hagyni őket lesz ami lesz alapon, te nem mondtál semmit, majd ők lejátsszák a meccsüket. A másik véglet, amikor az illetők között már volt valami, csak épp egy fatális hiba miatt megszakadt a szerelem. Ha mindkettőjük életében jelen voltál mint barát, a legnemesebb feladat újra összeboronálni őket. Óvatosságra intenék mindenkit, aki ilyenbe beleüti az orrát, mert nagyon kemény tűzharcok alakulhatnak ki, amiben a kerítő szerepében tetszelgő is kaphat egy-két lövedéket... Sokan tapasztalhatták már, hogy az összeboronálás nem mindig sül el jól. Amikor mindhárom fél tud a szituról, eleve kínos, mert ugye, aki össze akar hozni, sejtelmesen somolyog, kétértelmű kommunikációt folytat, a másik kettő folyamatosan azt érzékeli, hogy kínosan teljesíteniük kell, mert nem akarják megbántani a harmadikat, akinek egyébként semmi köze a másikak magánéletéhez. Amikor nem az összehozó, hanem az összehozni kívánt oldalára tekintek, akkor az is felmerül bennem, hogy milyen béna az, hogy ezt a lányt/srácot úgy kell összehozni valakivel, hát nem tud ismerkedni?!

Gondoljatok nagyanyáinkra, esetleg a még korábban élők mindennapjaira! Vasárnap délután elmentek egy ismerősükhöz, ahol a szalonban felkínálták a teát, voltak a meghívottak között daliás legények is, és máris történtek a dolgok, ahogy azoknak történniük kellett. Teljesen természetes volt, hogy Micike kiküldi a meghívókat, kerít, teát főz, helyszínt biztosít a szórakozáshoz, és az este végén fiúk-lányok kart karba öltve andalognak a Duna parton. Manapság ezt a feladatot már a társkeresők végzik, elég bénán, s ugye ott van az internet, telis-tele lehetőségekkel.

Biztosan sokan emlékeztek arra a részre - Na, miből?! Persze, hogy a Szex és New Yorkból! -, amikor Charlotte-nál buli szerveződik, a feladat pedig az, hogy minden meghívott vigyen magával egy ellenkező nemű, szingli figurát, így ismerkedni lehet, és sokkal nagyobb az esélye, hogy néhányan párra lelnek, mintha egy bárban jönnének össze. Egyívásúak, hasonló társadalmi rétegből származnak, azonos kulturális szocializáción mentek keresztül, tehát minden adott ahhoz, hogy a sok szingliből kialakuljon egy-két szerelmes pár. Persze Samantha a magával vitt - korábban neki cseppet sem tetsző - törpenövésű csávót vitte, Carrie a meleg barátjával érkezett - aki szingli volt és ellenkező nemű -, és Charlotte nagyon kiakadt: "Nem ér gúnyt űzni a bulimból!" Így is lehet, több- kevesebb sikerrel.

Ti szoktatok összehozni embereket? Titeket már hoztak össze?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások