Divat

Első kézből

5290

Mi nem igazán tudjuk, hogy milyen kézzel készült kis tárgyakat tudnánk szívesen adni, fogadni bárkitől, éppen ezért segítségül hívtuk egy kedves olvasónk kreativitását. NoraG örömmel megosztotta velünk az általa bütykölt ajándéktárgyakról készült fotókat, amelyeket most, karácsony közeledtével, ti is elkészíthettek.

A kreatív boltok, de még az IKEA is telítve van olyan alaptárgyakkal, kiegészítőkkel, amelyekből nagyon szép ajándéktárgyakat készíthetünk. Nagyon kedveltek lettek a kézműves tárgyak, hiszen személyre szólóak, és könnyen beléjük csempészhetjük egyéniségünket, mondandónkat. 

Íme, Nóra ajándéktárgyai. Klikk a képre!

Mindent a dekupázsról - découpage - elmondani lehetetlen, de az izgalmas történeti háttérrel rendelkező technika elsajátítsa gyerekjáték. Szegény ember művészetének is nevezték ezt a fajta dekorációs műfajt a korai Itáliában, s tényleg nem kell hozzá több tízezer forint, hogy látványos dísztárgyakat készíthessünk. Legyen nálad: egy tárgy, amire szeretnéd a mintát helyezni (ennek anyaga fa), több rétegű, mintás szalvéta, ecset, akrilfesték, dekupázsragasztó, víz, tálka a festéshez, olló. Alapozzuk le világos színnel a fatárgyat, majd vágjuk körbe a mintát a szalvétán, és a legfelső réteget húzzuk le a szalvétáról - a minta ugyanis azon van. Ha megszáradt az alapozó festék, helyezzük a felületre a mintát és kenjük le dekupázsragasztóval, ügyeljünk rá, hogy ne gyűrődjön a mintás szalvétaréteg. Ha megszáradt a ragasztó, már csak lakkozni kell és kész. Fél órás meló sincs az egész és nagyon mutatós holmikat lehet így előállítani. Nem kell feltétlenül leragadni a sima képeknél, számításba jöhet bármilyen fából készült tárgy. Ha nem akarsz maszatolni, akkor egy ragasztópisztoly segítségével, néhány gyönggyel, mütyűrrel, terméssel, műanyaggal, szalaggal is feldíszíthetsz különböző tárgyakat. Sőt, önálló, korábban másra nem használt tárgyakat is készíthetünk: ékszereket, tárolókat, használati tárgyakat.

Nektek van valami jó, kezeink által elkészíthető ajándékötletetek? Ki vele!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások