Közösség

WC-használati kisokos

5270

Elég sokszor értekeztünk már a WC-használati szokásainkról, leginkább puffogtunk, kérdéseket vetettünk fel, helyzetképet adtunk. Elérkezett a pillanat, hogy összeállítsunk egy mini WC-használati kisokost!

Mivel a vécézés, legyen az kicsi vagy nagy, mára diszkrét dologgá vált, főleg nálunk csajoknál, ezért igyekezzünk nem zavarni a másikat dolga közben!

Persze sokszor közösségi élmények színtere a budi, de amikor a munkahelyeden valaki éppen igyekszik a legnagyobb diszkréció közepette megoldani ügyes-bajos dolgait - hasmenés, tampon csere - ne sertepertéljünk már az ajtó előtt a cipőnk kopogásával zaklatva, durván sürgetve! Ez nem aranyos. Ha valaki épp végzi a dolgát, hagyjuk már egyedül, úgysem fog előbb kijönni, ha hallatjuk vele a jelenlétünket, legfeljebb csak kínosan érzi magát. 

Mindig nézz bele a vécébe, miután lehúztad! Persze nem csak a kívülállóknak kell viselkedniük, hanem annak is, aki használja a budit. Először is, miután befejezted a dolgodat, és lehúztad a slót, mindenképpen nézz bele a vécécsészébe! Mondjuk ha nagy meló volt, akkor a leöblítés előtt sem árt belenézni, hiszen a székletünkből sok minden kiderül. Nem, ez nem valami perverzitás! A termék megmutatja, ha valami nincs rendben a kiválasztásunkkal, és az öblítés után kiderülhet, hogy maradt ott valami maszat, amit még eltakaríthatunk. Ne szégyelljük kézbe venni a kefét, és használni azt! Ha a deszka lett dzsúszos, akkor papírt a kézbe, és takarítsunk!

Ha elfogy a WC-papír, akkor a minimum, hogy jelzed, de a legjobb, ha kerítesz egy újabb gurigát - ha nincs rá lehetőséged, legalább az illetékeseknek jelezd ezt a kialakult igényt. Amennyiben elfogyasztottad a vécépapírt, nyilván volt rá okod... Kínos nem kínos, a bélsárnak szaga van. Természetes. Amennyiben nem egy szellős, nyitott tér a budi és nincs légfrissítő, bizony nem árt, ha nyitva hagyod magad után az ajtót, hogy az utánad érkező ne fulladjon bele a szagodba. Cseppet sem kellemes székletbűzben pisilni.

Sokunknak vannak furcsa szokásai, amelyeket otthon űzzünk inkább, hiszen a saját privát szféránkban azt csinálunk amit akarunk, de egy közös illemhelyen mégsem ildomos olvasni, játszani, rejtvényt fejteni, még akkor sem, ha a budipapír mintás, és tele van a slozi újsággal. A munkahelyünkön, iskolánkban nem mi vagyunk az egyetlenek, akik használni akarják az illemhelyet, tehát feleslegesen sok időt ne töltsünk ott, főleg, ha csak egy WC áll a rendelkezésünkre.

Téged mi frusztrál a leginkább a közös illemhelyek használatával kapcsoaltban?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások