Közösség

Ez nem gyári hibás

5265

Bizonyára közületek is sokan találkoztak már repi óvszerrel. Szórakozóhelyen, de még inkább az egyetemen, főiskolán bombáznak minket az ingyenes gumikkal. Vajon megfordult valaha a fejünkben, hogy ne használjuk ezeket a darabokat, hiszen annyi kéz alatt átmentek már? A Cambridge Egyetem hallgatói is valószínű hogy ezt kérdezik most maguktól, hiszen a diákság között szétosztott ajándék óvszerek többségén tűszúrások nyomait találták.

Első főiskolásként eltöltött napomon is hatalmas diákcsomaggal léptem ki a suliból, és idén sem volt ez másként, mikor beiratkoztam az egyetemre. Emlékszem a szerkesztőségben még mondtam is a többieknek, hogy mindenki tudjon róla, hogy az asztalomon lévő zsákban van fogkrém, instant leves, tampon és óvszer is. Az ingyen gumi mindig szerves részét képezi az ilyen ajándékcsomagoknak hiszen a hallgatók viszonylag gyakran szorulnak latex segítségre. Ismerek olyan embert, aki csak patikában vásárol gumit, mert otthon úgy tanulta, hogy csak a gyógyszertári minőségben bízzon meg, már ha óvszerről van szó. Mostani történetünk fényében nagyon is becsülendő az efféle vásárlási szokás, hiszen a Cambridge Egyetem egyik hallgatója hangos vészharangokat kongatott meg, amikor közölte: tűszúrás nyomait véli felfedezni az ajándék óvszeren.

Az ingyen óvszereket az egyetem hallgatói önkormányzatának bezárt irodájában tárolták mielőtt szétosztották volna az egyetemisták között, így viszonylag szűk azok köre, akik hozzáférhettek a leragasztott dobozokhoz. A HÖK-ösök az egyetem vallási közösségének akciójára gyanakodnak, sőt egyenesen szabotázsnak nevezték az akciót. Vallás ide vagy oda, vajon mennyire kell idiótának lenni ahhoz, hogy valaki gumilyukasztgatásba kezdjen? Oké, megfordul a fejében, hogy mi lenne ha, de hogy még meg is tegye... valljuk be, ez azért több mint furcsa. A hallgató lány, aki észrevette a lyukacskákat, azt mondta, nem volt nehéz azonosítani a defektes gumit, hiszen a csomagoláson átszűrődött a napfény. Az idei kollégiumi történet már nem az első ilyen eset, hiszen két évvel ezelőtt is történt egy hasonló, csak egy másik, a Cambridge Egyetemhez tartozó kollégiumban. Ez az eset viszont jóval súlyosabb, hiszen az ingyen óvszereket biztosító Durex egyértelműen tagadta, hogy a gumik gyári hibások lennének, eközben viszont egyre több hallgató keresi fel az egyetemi orvosi rendelőjét. Egy párnál már diagnosztizálták az STD-t, és ki tudja, hogy még hányan hordozzák magukban a szexuális úton terjedő fertőzést. 

Ti bíztok a repi óvszerek minőségében, vagy gumiért mindig a patikába mentek?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások