Test

Mi ez? Condyloma

5217

Manapság, mikor a csapból is a H1N1 folyik, meglehetősen üdítő témának bizonyulnak a nemi betegségek. Néhány hónapja, mikor még lehetőségem volt rendszeres szexuális életet élni, ellátogattam egy előadásra, ahol horrorisztikus állapotban lévő nemi szerveket vetítettek elénk, és azzal ijesztgettek, hogy a miénk is ilyen lesz, ha gyakran váltogatjuk a partnereinket. Na, gondoltam, engem ez úgysem fenyeget, hiszen tudomásom szerint stabil hűséges párkapcsolatban élek jó ideje, és előtte sem voltak futó kalandjaim. Az egyik fotón egy karfiolszerű bőrkinövések által borított női nemi szerv volt látható, melyről közölték, hogy a HPV vírus által okozott condyloma nevű betegséget hivatott demonstrálni. Állítólag a nők 80%-a kapja el élete során a vírust, és a fertőzöttek 10%-án jelentkeznek a kinövések. Kishíján kifordultam a padból, annyira rusnyán nézett ki, majd megnyugtattam magam azzal, hogy nekem olyanom soha nem lesz, hiszen a HPV tesztem negatív lett.

Aztán valamivel később, egy borzalmas reggelen, valami furcsát észleltem a legféltettebb testrészem tájékán. A pasim persze kamatyolni akart, mint mindig, de aznap visszautasítottam, mondván, hogy picit fáj. És fájt is, olyan volt, mintha tele lett volna hegekkel, aztán mikor megnéztem tükörben, frászt kaptam. Hazamentem az anyámhoz, és fülig vörösödve elmakogtam neki, hogy mintha pici szemölcsöket látnék, mire ő leszidott, hogy minek kell annyit szexelni, miért nem elég a heti egy alkalom. Kínomban kiröhögtem, aztán pánikszerűen felhívtam a bőrgyógyászt. Természetesen péntek volt, így hétfőig várnom kellett a vizsgálatra.

Rettegtem, hogy mit fog csinálni, közben a barátnőim rémtörténeteket meséltek nekem a szemölcsök lefagyasztásáról és levagdosásáról. A doki megvizsgált, majd felírta a condylomára használatos ecsetelőt, ami 4-6 héten belüli gyógyulást ígért. Közölte továbbá, hogy szerencsém van, mivel nagyon kezdeti stádiumban sikerült észrevenni (ki az a hülye, aki addig vár, hogy elborítsa az egész izécskéjét?). Hazaköltöztem a szüleimhez, és szegény anyámra hárult a feladat, hogy esténként kezeljen, miközben üvöltöttem, mint a sakál. Iszonyúan mar az a cuccos, én nem tudom, miből van, de felőlem akár tömény kénsavat is csöpögtethettek volna rá, az se fájt volna jobban.

Négy-hat hét múlva visszamentem, mert az a vacak természetesen semmit nem használt. A doki vakargatta a fejét, csodálkozott, hogy milyen ragaszkodó a vírus, és elkezdte a fagyasztást. Persze nem fagyasztotta le az egészet, hanem csak egy picit a tetejét, hogy ne legyen heges és igazából nem is fájt. Attól fogva minden héten kétszer ott ültem esténként a rendelőben. Ja, és Tetran hintőporos steril gézlapocskákkal kellett pelenkáznom magam a nap huszonnégy órájában. Plusz meg kellett vennem egy tizenhétezer forintos krémet is, hátha az jobban használ, mint az ecsetelő.

Ez történt körülbelül egy hónapja. A tüneteim állítólag csökkentek, de szerintem csak egyik helyről a másikra vándorolnak a szemölcsök. Pedig tényleg nem nagyok, el se merem képzelni, hogy mit tudnak kezdeni a súlyosabb esetekkel. Közben meg parázhatok azon is, hogy rákot okoz majd, vagy épp a hüvelybe vagy húgycsőbe is beköltözik. Elmentem nőgyógyászhoz is, aki a lézeres eljárást javasolta, ami fájdalmas ugyan, de hatásos. A bőrgyógyász ezt hallván csaknem fejre állt, és tiltakozását fejezte ki a dologgal kapcsolatban. Azzal vigasztalt, hogy a betegség a férfiakon is ugyanolyan kellemetlen tüneteket okoz. Hát, legalább ez nem válogat hímsoviniszta módon. Közben minden este a tönkrement szexuális életem romjain keseregtem, időnként öngyilkossággal fenyegetőztem vagy pánikrohamot produkáltam a fürdőkádban. A legkétségbeejtőbb a dologban, hogy fogalmam sincs, hogyan kaptam el: se szoliba, se fürdőbe, se szaunába nem járok. Maradt a wc és a borotva. (Egyébként a tünetek elmúlásáig szőrteleníteni sem szabad, úgyhogy ha valaha is meggyógyulok, szerintem sarokcsiszolóval és láncfűrésszel fogok csak tudni megszabadulni a bundámtól.) És míg az orvosok a vállukat vonogatják, mondván, hogy nem olyan szörnyű betegség ez, én komolyan elgondolkoztam azon, hogy apácának menjek és lemondjak az élet összes élvezetéről. 

Végezetül a tanulság: mindenki azonnal rohanjon és adassa be magának a HPV elleni oltást, amivel minimum három hónapig tilos ugyan a szex, de anyagilag még így is jobban megéri, mint kikezelni egy condylomát, amivel természetesen magánrendelésre érdemes járni, ugyanis az “esztékában” legfeljebb körberöhögnek és fél évvel későbbre adnak csak időpontot…


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások