Divat

Diktálj te! - Chanel póló

5211

A legújabb divatőrület, a home made Chanel logós felsők úgy terjednek mint az influenza - vagy még annál gyorsabban. Ennek a trendnek komoly előnye, hogy otthon könnyedén bárki készíthet magának olyan fölsőt, mint amilyenben Lily Allen vagy éppen Mischa Barton flangál. (Azért remélem, ti sokkal kreatívabbak lesztek Lily Allennél, ő nem vitte túlzásba a téma kidolgozását.) Ha nem bízunk a sztárok stílusérzékében, akkor nyugodtan bízhatunk a divattal foglalkozó blogokban, hiszen ezekben is rengetegszer felbukkannak az úgynevezett Fake Chanel felsők, például itt, itt, itt és itt.

Hogyan csináljuk?

Bátran belevághat a Chanel logós póló elkészítésébe még az is, akit nem áldott meg komolyabb kézügyességgel a teremtő, hiszen papírból készített sablonnal ellensúlyozhatják kezük bizonytalanságát. A profi divatbarkácsolóknak pedig gyerekjáték lesz, s még a fantáziájukat is kiélhetik.

Első lépésként válasszunk egy pólót, lehet az fekete vagy fehér, de mindenképpen maradjuk ennél a két örök színnél, amik a legjellemzőbbek a divatházra. Egyszerűbb, ha fehér pólót választunk, hiszen azt a fekete festék egyszerűen, egyenletesen befedi, míg a fekete alapra felvitt fehér festék takarásával lehetnek problémák. Ha megvan a felső, akkor már csak alkoholos filcre, pólófestő filcre vagy tégelyes kiszerelésű és ecsettel felvihető ruhafestékre van szükségünk. (Fontos, hogy ne olyan festéket használjunk, ami a ruhák egyöntetű festéséhez készült!)

A legegyszerűbb és befektetést nem igénylő megoldás az alkoholos filc, persze ezzel nem olyan egyszerű dolgozni. A legkönnyebben kezelhető a ruhafestő filc, az ügyesebbek pedig próbálkozhatnak az ecsetes megoldással. Ha remeg a kezetek, és nem bíztok abban, hogy egyenes vonalakat tudtok húzni, akkor készítsetek papírból sablont, és annak a segítségével rajzoljátok fel a mintát. Az is praktikus lehet, ha könnyen eltávolítható grafitceruzával halványan megrajzoljátok a logó körvonalát.

Sorozatunk előző részei:

Diktálj te! - Ujjatlan zakó

Diktálj te! - Foltozott farmer

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások