Szépség

Nem roskadozik, nem roppan

5189

Hiába érezzük úgy, hogy megtaláltuk a tökéletes szempillaspirált, hiszen még a legjobb termékek is hajlamosak elnehezíteni a szempilláinkat. Persze ismerjük már a trükköket, minimális mennyiségű festékkel dolgozunk, ide-oda mozgatjuk a kefét festés közben, a végeredmény mégis csak a legritkább esetben olyan, mint az óriásplakátokon.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én már nemigen bízom a drogériák eladóinak tanácsában, és ezzel igen gyakran sikerül kivívnom az ellenszenvüket. Jobb szeretem magam kiválasztani a terméket, mert hát az ő érdekük alapvetően az, hogy jó sokat perkáljak a kasszánál, az már senkit nem érdekel, hogy elégedett vagyok-e a kozmetikummal vagy sem. Legutóbb mázlim volt, hiszen ajándékba kaptam az Estée Lauder legújabb, Sumptuous Bold szempillaspirálját, méghozzá díszdobozban, amiben szemfestéklesmosó és egy kondicionáló spirál is volt.

Természetesen az alapvető szkepticizmussal próbáltam ki a terméket, hiszen nem bízom már abban, hogy akad olyan festék, ami a legcsekélyebb mértékben sem csomósodik, de ami a legfontosabb: nem nehezíti el a szempillákat. A kefében első ránézésre nincs semmi különös, második ránézésre sem, viszont némi kutakodás után rábukkantam, hogy egy kisebb fajta újításról van szó. Sajnos a festéktől kevéssé látszik, de a sörték között vannak masszívabb és vékonyabb szálak: míg az előbbiek a pillák ívét adják, addig a finom szálak vékonyan oszlatják el a festéket. Valóban vékonyan. Ezt egy egyszerű próbával tudjuk ellenőrizni: ha kinyújtod a két középső ujjad és ráhajtod a szempilláidat. Akkor jó a spirál, ha nem érzed az ujjaidon a festéket, vagyis nagyjából olyanok a pilláid mint spirálozás nélkül. Alapvető elvárásnak tűnik, holott nem az. Sumptuous Bold Volume Lifting Mascara - ez a becsületes neve - megugrotta ezt a lécet, pedig két réteg festékkel dolgoztam, így egy piros pont már biztosan jár Eszteréknek. A kefével nem túl bonyolult dolgozni, bár a nagyon rövidke pillával megáldottak megint bosszankodhatnak, hiszen a kefe szélesebb felével képtelenség maszatolás nélkül dolgozni. Segíts magadon az isten is megsegít - az apró pillákat csak a kefe keskenyebb felével célozzuk be. 

A kefe elvileg göndörítésre is alkalmas, aki valaha találkozott olyan termékkel, ami képes volt betartani ezt az ígéretet az mindenképp szóljon. Persze ez sem áthidalhatatlan akadály: a még meg nem száradt pillasorokat felemeljük a középső ujjainkkal, kicsit úgy tartjuk és kész is. Elvetemültebbek szempillagöndörítővel is dolgozhatnak, ezt azonban csak mértékkel műveljük, hiszen a szempillák csak a legritkább esetben elég ruganyosak ahhoz, hogy sérülések nélkül állják a folytonos tornáztatást. Szóval, kész vagyunk, felvittük a festék, elrendezgettük a szálakat, és nem érzünk semmit. Ez azért jó hír, mert a festékanyagok nem piszkálják a szaruhártyánkat, így nem kell tartanunk a vörösszem-effektustól. Száz százalékban illatanyagmentes termékről beszélünk, plusz nem túl nagy elvárás, hogy egy efféle felsőbb kategóriás spirál ne váltson ki irritációt. Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a Sumptuous Bold Volume beváltotta a hozzá fűződő reményeket, de persze felesleges azt várnunk, hogy egy-két laza mozdulat után olyan szempilláink lesznek mint az óriásplakátokon mosolygó csajsziknak. Nem, viszont jó hír, hogy a spirált, a kondicionálót és a lemosót tartalmazó szetthez 6900 forintért hozzájuthatunk. Ha nem is magunknak, karácsonya szépérzékeny nőtársunknak telitalálatos ajándék lehet.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások