Divat

Mata Hari megfordult a sírjában

5191

Nagyon úgy tűnik, hogy a 2010-es tavasz-nyári Chanel kollekció bemutatójától még sokáig visszhangzik majd a sajtó. A történet egy monumentális csűr megépítésével kezdődött, ami a bemutató helyszínélül szolgált - a csűrön nem mellékesen csókolózó modelleket is láthattunk, s még Lily Allen is röpke koncertet adott. A hype folytatódott a modellekre felfestett áltetoválásokkal, amikről a legtöbb szépségblog szót ejtett, sőt hétfőn újabb, erről a divatbemutatóról szóló sajtóagyagot küldött szét a Chanel-ház. A felsorolásnak nincs vége, hiszen most épp egy kalózvideó borzolja a kedélyeket, amit az egyik orosz modell, Nastya Karzan testére erősített kamerával készítettek. A híres kémnő, Mata Hari minden bizonnyal csak mosolyogna az eseten, mi ugyanis azt gyanítjuk, csupán egy ügyes pr fogásról van szó.

On the record

A nagy divatházak bemutatóit legtöbbször hatalmas felhajtás övezi, hiszen a kint várakozó fotósok őrültek módjára kattintgatják gépeiket, akárhányszor megjelenik egy stílusikon vagy divatszerkesztő. Na, az ő kezeikben láthatjuk az aranyszegélyes, névre szóló meghívókat, bent pedig a szintén nevekkel ellátott székeket, amiken ajándékcsomagok sorakoznak, a jó ég tudja mennyi földi jóval teletöltve. A hazai divatbemutatók eltörpülnek ezek mellett a kolosszális divatesemények mellett, így nem meglepő, hogy akadnak olyan honi szakmabeliek, akik epekedve vágyódnak az efféle show-kra. Nem ígérhetjük, hogy bárkit Párizsba vagy New York-ba repítünk a következő divathétre, viszont megmutatjuk a videót, ami a kulisszák mögött készült.

Több hiedelem is köthető a divatbemutatókhoz: egyesek szerint a lányok mellbimbóját hajlakkal fújják be, hogy kemény legyen, de az sem ritka, hogy a nagy kapkodásban a csajok nem húznak bugyit. Ez utóbbi ékes példája Naomi Campbell óriási zakózása, amikor is mindent felfedett a párductestű szupermodell. Az idő pénz, és ezt a bemutatók szervezői is tudják - ezért kell mindennek óramű pontossággal történnie. A headsetes koordinátor a kilépőnél áll, és forgatókönyv szerint küldi ki a lányokat. Ebben ugye nincs semmi meglepő. Az viszont már viccesebb, hogy a divatisten Karl Lagerfeld unott arccal, anyátlanul ácsorog a backstage-ben, miközben a teljes harci díszbe öltöztetett modellek ide-oda sürögnek körülötte. Ez sem akkora cucc, ám a modellek szemszögéből látni a meghívottakat, na az már igen. Ezért megérte látni a videót, mindegy, hogy valódi kalózfelvételről vagy pr csínyről van-e szó.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások