Divat

Lődd be magad Natalie Portmannel!

5187

A vagány DJ-k után most sorozatunk visszakanyarodik a klasszikusabb stílusú színésznőkhöz, ezúttal a Csillagok háborúja egy sztárjának gardróbját helyezzük nagyító alá. Jöjjön a már szokásos öt állítás, hogy kiderüljön: Te vajon őt követed?

1. Hihetetlen érzékkel kevered az első ránézésre nem összepasszoló tónusokat.

2. Nem mindig az alkalomnak megfelelően öltözöl, de mindezt kisugárzásoddal ellensúlyozod.

3. Nem félsz az extrarövid szoknyahossztól, bevállalod, és ráadásul kicsit sem hatsz benne közönségesnek.

4. A hétköznapokban visszafogottabb, lazább vagy, néha már-már hippis.

5. A hajadat a legtöbbször egyszerűen viseled.

Ki is mai stílusikonunk?

Mai ikonunk nem más, mint az Amidala hercegnőként híressé vált Natalie Portman. Bár Natalie szeret színesen öltözködni, szívesen vesz fel élénk tónusú ruhákat, sőt szívesen párosítja a kéket zöldes kékkel, sárgával és mély lilával is, akár egyszerre. A színésznő úgy tudja ezeket a teljesen eltérő tónusokat magára húzni, hogy kicsit sem lesz közönséges a külleme.

Képek Natalie Portmanről itt!

Ki is Natalie Portman?

Natalie 1981-ben Jeruzsálemben született Natalie Herschlag néven, de színésznőként nagymamája leánykori nevét használja. Natalie születését követően a család elhagyta Izraelt, és New Yorkban telepedett le, ahol Natalie kislányként táncolással kezdte, majd modellkedni végyott, ám végül körvonalazódott, hogy igazából a színészethez van tehetsége.

Natalie-nak hamar hozzá kellett szoknia a sztársághoz, hiszen karrierje még a kilencvenes években indult, első filmszerepét a Leon, a profiban kapta. Szerencsére nála nem vált be a szokásos gyerekszínészes-elkallódós forgatókönyv, ami oly gyakran megesik, hiszen szinte azóta is sorra kapja a filmszerepeket. Talán kevesen tudják, hogy a forgatások mellett még egy pszichológia diplomára is futotta az idejéből. Szívesen hangsúlyozza: Szívesebben vagyok okos, mint híres. Kisugárzása is szellemi képességeiről tanúskodik, valószínűleg ebben rejlik vonzereje is. A Baljós árnyak bemutatójára például nem ment el, mivel vizsgáira készült, s ez nem csupán póz. A tanulás, a könyvek mindig fontosabbak voltak számára a csillogásnál. Beszél angolul, héberül, franciául, németül és japánul is.

Öltözködésében semmiféle bőrt, szőrmét és tollat nem tűr meg, régóta vegetáriánus, és fontosnak tartja az állatok védelmét. Két évvel ezelőtt tervezett egy alternatív anyagokból készült cipőt. A tervezés mellett ugyanebben az évben a gorillák védelmében még Ruandába is elutazott, hogy egy forgatócsoporttal filmet készítsen az állatokról.  Az állatvédelem mellett persze mint sok más sztár, Natalie is jótékonykodik, de ő sokakkal ellentétben szem előtt tartja, hogy valóban hosszú távú segítséget nyújtson a rászorulóknak.

Karrierje során eddig majdnem harminc filmben játszott, a színházi szerepléseket nem is említve. Olyan filmekben láthattuk, mint a Hideghegy, A másik Boleyn lány, a V mint vérbosszú vagy például a Szemtől szemben című moziban.

Sorozatunk előző részeit összegyűjtve itt találod!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások