Divat

A tied mekkora?

5174

Sosem értettem azokat a barátnőimet, akiknek nem volt mit tenniük a táskájukba, ezért hát retikül nélkül szaladgáltak - mobil a zsebbe, pénz a zsebbe, és jobb híján a kulcs is oda került. Mivel én mióta az eszemet tudom a hatalmas zsákokkal mászkáló lányok táborát erősítem - akárcsak a szerkesztőség többi tagja- sosem tudtam felfogni, hogy hogyan nincs ezer más apró tárgyra szükségük az ilyen típusú csajoknak, de tény: nincs.

Nők és táskáik itt!

A híres-neves street fashion oldalakat böngészve - amiknek természetesen rendszeres szereplői a vezető divatmagazinok munkatársai -, felfigyeltünk arra, hogy a szerkesztők között is akad jó néhány táska nélküli példány. Hogy lehet az, hogy egy fashion week során bemutatóról bemutatóra szaladgálva a kezükben viszik mobiltelefonjukat, és ennyi? Érthetetlen, rengeteg híres és népszerű tervező nem éppen olcsó darabját megengedhetnék maguknak, nekik meg mégis elég a kezük, mert ugye a Szex és New York óta tudjuk: "Nincs zseb a rohadt ruhán!" Tehát a zseb kizárva, de akkor hol vannak a cuccaik? Sehol? Nincs szükségük papírra, zsebkendőre vagy akár tamponra? Vagy mindezt egy asszisztens cipeli mögöttük? Anna Wintour kivételével tuti nincs fegyverhordozó asszisztens minden szerkesztő mögött. Arról nem beszélve, hogy a sok apró retikülös lánynak, akik itthon is szép számmal szaladgálnak, biztos nincs segédje, és nem mindenkinél található a már korábban kitárgyalt papír reklámszatyor sem, amiben a válltáskába nem férő holmikat hordozhatnák. Persze azért "nagytáskások" is akadnak bőven a híres-neves divatból élők között: ahogyan a galériában láthatjátok, néha Kate Lanphear és Anna Wintour is retikült ragad, amit teletömnek mindenfélével. 

Táskák és cuccok itt!

Ahogy a második galériában is láthatjátok, ahány nő, annyi táska mind a méretet mind a tartalmat illetően, kinek ez az elengedhetetlen napi kellék, kinek más. Melyek az elengedhetetlen cuccok egy női táskában, és mik azok (a kissé felesleges kacatok), amiket mi magunkkal hurcolunk? És vajon a táskanélküliek, a kistáskások vagy a hatalmas bugyorra voksolnak többen?

Zsófi

kesztyű - két pár, egy bringázáshoz, egy csinizéshez, összecsukható bevásárlótáska, U-lakat, neszeszer sminkekkel, ezer éves filmfesztivál-program, határidőnapló, tollak, Abigél DVD, fájdalomcsillapító, pénztárca, étkezési jegy üres burka, hátsó lámpa, pumpás hajlakk, rágó, szájkenő biszbasz, dezodor, parfüm, összecsukható tükör, tigrisbalzsam, echinacea csepp (egy üres és egy teli), oscilococcinum, Béres csepp, C vitamin, Carmol csepp, zsepi, fertőtlenítő kendő, zokni (nem is értem), sapka, cigi, telefon,

Rita

pénztárca, kézkrém, kulcs, mp3 lejátszó, öngyújtó, mobil, tükör, papírzsebkendő, echinacea csepp, cigaretta, korrektor, Carmex, bérlettaró (benne havibérlettel és zsírúj diákigazolvánnyal) olvasnivaló: Fabricius Gábor-Puha neon fejlövés, Marie Claire, Márai Sándor-Füves könyv

Henci

kulcsok, pendrive, útlevél, eü-maszk, kézfertőtlenítő, szemkörnyék ápoló, alapozó, parfüm, pénztárca, Taschen-katalógus, dioptriás szemüveg, Ray Ben, száj duzzasztó, instant szappan, tampon, tükör, Moleskine, tollak, szempillaspirál, diktafon, MP3-lejátszó, gumióvszer, echinacea csepp, C-vitamin, szemkenőcs, szemcsepp, Advil-durva, keserűsó, cigipapír valamint két könyv: Luke Rhinehart A kockavető és Fritz Gesing Kreatív írás.

Mi összeírtuk, most rajtatok a sor!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások