Divat

Fiatal magyar tehetségek #17

5179

Pannonhalmán érettségizett, bencés gimnáziumba járt, majd egy nagy váltással belecsöppent a divatszakmába. Mindig is érdekelte, minden ami szép, bár eleinte csak ártatlan műélvező volt… Hogy később hogyan keveredett Koch Balázs a fotózás közelébe azt megtudhatjátok a folytatásban lévő interjúból.

Mikor kezdtél el fotózni? Hogyan kerültél a fotózás közelébe?
Az esztétika mellett PR szakirányon voltam. így sokat foglalkoztunk a reklámokkal, reklámtervezéssel - persze ezt is csak elméletben (reklámelmélet, reklámpszichológia, reklámszociológia stb.), - amit nagyon élveztem, de egy idő után kevésnek éreztem. Elmentem egy fotóstúdióba, hogy akkor én most megnézem, hogy is néz ki egy fotózás a valóságban. És ott ragadtam.

Hol találkozhattunk a munkáiddal?
Mostanában újból a reklámos dolgok jelentik a munkát, a divat pedig a nagy szerelem. :) Könyvborítókon (True blood, Réz András: Köldök stb.), illetve kisebb reklámokban jelennek meg a munkáim.

Koch Balázs fotóiért klikk ide!

Hogyan jellemeznéd a saját stílusod?
Nem szeretem a túlbonyolított dolgokat. Mindenben a modern, minimal stílust kedvelem, ami nem hinném, hogy az egyszerűséget jelenti, inkább a lényeg kihangsúlyozását - persze ez nagyon szubjektív.
Szeretek embereket fotózni csöndben, nyugiban. Így megvan a lehetősége annak, hogy kialakuljon egy olyan légkör, ahol elképzelhető egy őszinte tekintet… Ezt keresem, ezt próbálom aztán megörökíteni, néha talán sikerül is.

Mit tartasz az eddigi legnagyobb sikerednek?
Hogy végre megtaláltam azt a néhány embert, akikkel egy hullámhosszon vagyunk és akikkel nagyon jó együtt dolgozni. Stylistként Fekete Iza az, aki az utóbbi időben rengeteget segít nekem, és akivel úgy érzem, nagyon jó kis csapatot alkotunk. Úgyhogy most már együtt dolgozunk a sikerért!

Ki a kedvenc fotósod? Vannak példaképeid?
Sok kedvenc van, mindig más, mindenki másért. Szeretem azt a fajta provokatív nyersességet, amit például Jürgen Teller képein látok, vagy azt a kifinomultságot, amit Mario Sorrenti csinál. De szeretem Lindbergh vagy Camilla Akrans képeit is. De rajtuk kívül sok kedvencem van még.

Kit fotóznál legszívesebben?
Bárkit. Na jó, nem! :) Nem tudom. Nincs abszolút favorit. Ez is folyamatosan változi

Hol látod magad pár év múlva?
Vannak tervek, vannak álmok, de inkább kérdezzétek meg pár év múlva, hogy hol vagyok! :)

Köszi, mashKULTURE Juicy!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások