Szépség

Likvidáld a gennyet!

5138

Megszokhattuk már, hogy hormonális-, vagy évszakváltozásnak, csípős ételeknek, olajos magvaknak, vagy a rosszul megválasztott kozmetikumoknak hála kipattanásosodunk. Ha ez nem lenne elég, a bőrgyógyászati fiaskó általában akkor jelentkezik, mikor legjobb formánkban kellene tündökölnünk. Mit tehetünk ilyenkor? Essünk neki az arcunknak, és kezdjük el nyomkodni? Ne, hiszen vannak olyan bőrbarát megoldások, amikkel könnyen, gyorsan és hatékonyan megszabadulhatunk a nemkívánatos ragyáktól.

Fogkrém

A fogkrém komplex összetevői nemcsak a szánkban fejthetik ki áldásos hatásukat, hanem az arcbőrünkön is. Lefekvés előtt egy fél körömnyi pasztát pattints fel a gócra, majd várd meg amíg megszárad. Ez azért fontos, mert máskülönben a párnádon landolna a krém, te pedig olyan fejjel ébrednél, ahogy lefeküdtél. Tehát, felken, megszárad, majd irány az ágy! Ha nem is szívódik fel teljesen reggelre, a mérete és a gyulladás kisebb lesz. Bár ma már megannyi herpesz elleni krém kapható, de herpeszre hajlamos ismerőseim máig a fogkrémre esküsznek.

Méz

Tudjuk, hogy az aranyszínű édes massza már évezredek óta közkedvelt kozmetikum alapanyag. Ha érzed, hogy az arcod valamely részén krízis várható, minél előbb kend be mézzel. Szintén lefekvés előtt ajánlott elvégezni a mechanizmust: egy kevés méz a problémás területre, majd tegyél rá egy darabka papírzsebkendőt, vagy ragtapaszt, mivel a méz nem szárad maradéktalanul az arcodra. A méhecskék nyálának hála reggelre szebb lesz a bőröd.

Szemcsepp

Ez legalább olyan bizarr, mint hajbalzsammal bekent lábat borotválni, de működik. A frissítő műkönnyet -mondjuk Visinet- a már igazán gyulladt területre applikáld fel. A feladatot nagyban könnyíti, ha először fültisztító pálcikára viszed fel a folyadékot, majd jó alaposan beledörzsölöd a bőrödbe. Ha van rá alkalmad, óránként ismételed a folyamatot, a gyorsabb eredmény érdekében.

Ecet

Az ecet áldásos hatásairól nem lehet elégszer írni, így nem meglepő, hogy erre a listára is felkerült. Vigyázat, az érzékeny bőrűek ne vigyék fel egyenesen az arcukra a löttyöt, inkább gőzöljenek. Egy nagyobb lábasban forralj vizet, majd adj hozzá egy-másfél deci ecetet, ha pedig forr szépen tedd fölé az arcod. Szemünk legyen jó alaposan becsukva, mert könnyfakasztó élményben, no meg szebb bőrben lesz részünk.

Zabliszt

A zablisztből főzz sűrű, de még kenhető masszát! Ha kellően kihűlt vidd fel bőségesen az arcodra, majd várd meg amíg teljesen megszárad. Tizenöt-húsz perc után mosd le, vagy félszárazon, körkörös mozdulatokkal radírozd le a bőrödről. Lehúzza a pirosságot és a gyulladást, a mosdókagylót viszont jól összemaszatolja, de valamit valamiért, ugyebár.

Nektek mi a saját, jól bejáratott házi praktikátok a pattanások ellen?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások