Szépség

Merj feltűnősködni!

5127

A divatrendekhez hasonlóan, a sminktrendek is szezonálisan változnak. Az őszi-téli időszak nagyon hálás hónapokat jelent, smink szempontjából mindenképpen, hiszen már nem kell attól tartanunk, hogy a nagy műgonddal elkészített make up a ruhánkra csorog a nagy kánikulában.

Több mint drámai

Sosem titkoltuk, hogy rajongunk a MAC termékekért, sőt még a MAC sminkeseiért is. Ők azok a szakemberek akik mindenütt ott vannak, legyen szó divatbemutatókról vagy editorial anyagok fotózásáról. Profi szakemberekről van szó, semmi kétség, de még önzetlenek is, hiszen most is mint máskor, megosztották velünk az idei őszi-téli szezon trendjeit. Akik nem szeretnek kitűnni a tömegből, azok inkább ne is olvassanak tovább, hiszen drámai sminkekről lesz szó.

Ha találkoztatok már vérbeli sminkessel, bizonyára veletek is megosztotta az aranyszabályt, miszerint döntenünk kell: van a szemünkre, vagy a szánkra kerüljön a hangsúly, hiszen a kettő együtt nem működik. Namármost a MAC csapata durván nekiment ennek a kikötésnek, hiszen rebellis, mindent hangsúlyozó sminkeket is készítettek. Az efféle make up-hoz jókora adag önbizalomra lesz szükségünk, hiszen a túlpingált száj- és szem kombinációra, biztosan mindenki felkapja a fejét. A körültekintő ajakfestés szofisztikáltsága az idei szezonban is tartja magát, sőt, vérvörösre festett ajkainkat bátran párosíthatjuk vadócosan fekete szemsminkkel. Színek tekintetében még mindig tarol a piros legtöbb árnyalata, így a mélybordótól a tűzpirosig bármit választhatunk. Ha nem vagyunk megrögzött vörös rúzs rajongók, akkor sem kell lemondanunk szánk hangsúlyozásáról, hiszen a 80-as évek neonszínei szintén hódítanak. Ha halványabb pinket választunk, egészen nyugodtan dobhatunk rá egy réteg szájfényt, viszont ha határozottabb, matt árnyalattal dolgozunk elég ha kontúrozunk, majd kitöltjük a határvonalakat. Ezáltal a 80-as évek hanyag diszkó sikkét, felváltja a kifinomult és perecíz összkép. Magassarkúval és koktélruhával párosítva igazi telitalálat.

A fekete színt nem tudjuk megunni. Mindegy, hogy ruhákról beszélünk, vagy sminktrendekről, a fekete a trendek állandó eleme. Aki eddig idegenkedett a feketétől, az most próbáljunk megbarátkozni vele, hiszen a ruhák terén is minden hódít, ami sötét színű. Mi teljesen beleszerelmesedünk a feketék és fémek divatjába, amihez tökéletesen passzol egy drámaian sötétre sminkelt szempár. Alapkellékek a tus, a szemceruza, a pigment, a szemhéjfesték és természetesen jó sok szempillaspirál. Választhatunk, hogy punkosan elsatírozott vonalakat szeretnénk, vagy mérnöki pontosságú tusvonalakat. Mindkettő üt! Ha az előbbi mellett döntünk, először készítsük elő a szemhéjunkat, ezáltal a több réteg pigment, vagy szemhéjfesték biztosan nem pereg le. Szemzugunkban használjunk ezüstös árnyalatokat, kifelé haladva pedig sötétítsünk. Bátrabbak kontúrozhatnak szemceruzával, és legvégül természetesen elmaradhatatlan a két réteg szempillaspirál. Öltözködésnél ne legyünk rest magunkra húzni minél több szegecses holmit, kiegészítőnek pedig párosítsunk rengeteg fekete és fémszínű karkötőt, gyűrűt és nyakláncot. Motoros csizma, koptatott farmer, feliratos póló és egy fekete blézer a 80-as évek szabásvonalát idézve - Be my rock and roll Queen, ahogy a Subways mondja!

Persze azok sem maradnak ötlet nélkül, akik a természetesebb smink hívei, hiszen ezzel a módszerrel is minden szezonban találkozunk a kifutón. A romantikus smink lényege, hogy csak pasztell színekkel dolgozzunk, méghozzá úgy, hogy egymásba dolgozzuk a textúrákat. Hogy mit jelent ez? Fontos, hogy a végeredménynél ne legyenek különálló vonalak és árnyalatok, hanem befejezésképp simítsuk össze a pirosítót az alapozóval. A durva pink és rózsaszínes árnyalatokat felejtsük el, és csupán barackos pírt tegyünk a pofinkra, szánkra pedig hasonló árnyalatú rúzst, vagy szájfényt. Szemhéjunk maradhat festetlen, vagy használhatunk natúrszín, enyhén csillámos szemhéjpúdert. Hightlighterrel, vagy némi ajakápolóval emeljük ki a járom-, és a szemöldökcsontunkat. Ennél a sminknél nem szükséges kifestenünk a szempillánkat, hiszen épp az a lényeg, hogy arcunk egyik pontjára se helyezzünk túl nagy hangsúlyt. Ha elkészültünk bújjunk bele a kedvenc kötött pulcsinkba, sötétkék farmerba, lovaglócsizmába, kiegészítőink pedig legyenek barnás árnyalatúak.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások