Közösség

Kiposztoltad, így jártál!

5130

Tudjuk, hogy a web 2.0-nek rengeteg előnye van: mi magunk lehetünk tartalomszolgáltatók, véleményvezérek, percenként tudathatjuk barátainkkal, hogy épp merre járunk, lefotózhatjuk a hírességeket és megoszthatjuk a felvételeket a blogunkon... Az innovációnak azonban vannak kevésbé kellemes következményei is, mondjuk az, hogy percre pontosan tudhatjuk, hogy kedvenc hírességünk merre jár, ami természetesen csak a sztárok számára negatív csengésű. Egészséges lelkületű ember örül, hogy már-már baráti viszonyt ápolhat kedvelt hírességével a neten, de akadnak olyanok akiket bűncselekmény elkövetésére késztetnek a begyűjtött infók.

Mindent tudunk rólad!

Aki olvas pletykablogot, vagy előszeretettel követ világhírességeket a Twitteren, az tudja, hogy ma már nem akkora kunszt összefutni egy sztárral. Paris Hilton rendre megosztja a Twitteren, hogy hol vacsorázik, sőt Britney Spears, vagy Demi Moore hétköznapjaiba is bepillanthatunk rövidke üzeneteiken keresztül. Egy Los Angeles-i bűnbanda épp ezt a korlátlan információcserét használta ki, így betört azon hírességek otthonába, akikről biztosan tudták, hogy házon kívül töltik az éjszakát. A hattagú bandát az amerikai sajtó Bling Ring-ként emlegeti, hiszen mindig a legmárkásabb holmikat lopták el a hírességek otthonaiból. A fiatalok nem mellékesen mind Hoolywood Hills-től harminc percnyi autóútra laknak, így csak a szomszédba kellett átugorniuk, ha rabolni akartak.

Paris Twitter oldala - nincsenek titkok...

A srácok igen népszerű arcoknak számítanak a gimnáziumban, az egyik lányt például az év legjobban öltözött diáklányának is megszavazták. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen a tizennyolc éves Rachel Lee előszeretettel viselte a sztároktól eltulajdonított designer ruhadarabokat. Erre persze az osztálytársak is felfigyeltek, akik elmondták, hogy egy idő után már semmi meglepőt nem találtak abban, ha Rachel a legújabb designer cipőben, vagy farmerben érkezett meg a reggeli órára. Mivel a fiatalok bűncselekményt követtek el, így nem túl fair szívügyünknek tekinteni a szabadulásukat, az viszont tény, hogy a web 2.0 korában csak idő kérdése volt, hogy mikor történik meg az efféle bűntett. Az elkövetőknek nem volt nehéz dolguk mikor be akartak törni egy hírességhez, hiszen előzetesen megfigyelték az adott sztár Twitter oldalát, és persze bőszen bújták a pletykablogokat, amik mindig naprakész infóval szolgálnak a celebek hollétéről. Így sikerült bejutniuk Lindsay Lohan, Orlando Bloom, Mischa Barton és Paris Hilton Hoolywood Hills-i villájába. Miss Hiltonhoz nem mellékesen többször is betörtek, mivel a szállodalánc örökösnő a lábtörlő alatt tartotta a lakáskulcsot, továbbá az otthoni széfét sosem zárta be. Evidens, hogy egy ilyen villa aranybánya volt a fosztogató fiatalok számára, így több ékszert, karórát, valamint Chanel, Hermès és Louis Vuitton táskákat is sikerült bezsebelniük. Miután egy klubban felismerték őket, és mind egy szálig a rendőrőrsön végezték, elmondták, hogy egyáltalán nem volt nehéz dolguk, hiszen miután kiszemeltek egy hírességet, szimplán megnézték a lakcímét majd figyelni kezdték a közösségi oldalakon és a blogokon megjelenő posztokat. Slusszpoén, hogy a hírességek otthonaiban rögzített biztonsági felvételeken jól látszik, hogy a tolvajok igen otthonosan mozogtak a villákban, ami szinté nem meglepő, tekintve, hogy röpke netes kutatás után, elég sok infót találhatunk mondjuk Lindsay Hollywood Hills-i otthonáról.

Most, hogy lefülelték a rablókat, természetesen elkezdődött a szakpszichológusok és a kriminológusok eszmefuttatása, akik elmondták, hogy a srácok fő indítéka az életszínvonal növelése volt. Elég ha csak a The Hills nevű, nálunk is futó valóságshow-ra gondolunk, aminek milliomospalánta szerepelői, még csak nem is celebek, csupán jó családba születtek. Az elkövetők szerencsétlenségükre túl közel vannak a tűzhöz, hiszen Hollywoodtól egy köpésre az embert napi szinten érhetik ilyen behatások, a fel-fel tűnő hírességekről már nem is beszélve. Rájöttek, hogy a mesés élet csak karnyújtásnyira van, így hát belevágtak. Még jó, hogy csak ideig-óráig volt mázlijuk.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások