Lélek

Mit tartunk vonzónak egy nőben?

5103

Az a meglátásom, hogy a legtöbb nőnek/lánynak (és férfinak) fogalma sincs arról, hogy mégis milyen mintát kéne követni. Az a jó, ha karrierista és megvalósítja önmagát? Az a jó, ha a családdal törődik és nem érdekli a karrier? Az a jó, ha sokat kéreti magát? Az a jó, ha feláldozza magát a pasija és mások kedvéért?

Külső

Kezdjük a külsővel, mert azt látjuk előszőr. Tulajdonképpen legyen nőies, de nem mű. A legtöbb lány meg van arról győződve róla, hogy nekünk csak olyan nő tetszik, mint akik a plakátokon vannak, de ez nem igaz. Átlagos külsejű lányok is vonzóak tudnak lenni, de legalább messziről fel lehessen ismerni, hogy nők! Ha már nők vagytok, annyit igazán megtehettek, hogy kisminkelitek magatokat és belövitek a frizurátokat. Nincs annál lehangolóbb, mint amikor egy lány belevész a szürkeségbe, pedig sokat ki tudna magából hozni. Ha szép a hajatok, hangsúlyozzátok ki! Emellett egy-két jó ruhadarab csodát tud tenni. Nem kell cicababának lenni, de látszódjon, hogy foglalkozol v.

Lényeg: Bizonyos határok között teljesen toleránsak vagyunk a testalkattal szemben, mert hát szeretjük a női testet! Ezt nemcsak én mondom, hanem sok ismerősöm is, de nem mindegy, hogy azt hogy csomagolod. Ugyanúgy tudunk lelkesedni egy vékonyabb, mint egy vastagabb lányért. Egyáltalán nem csak azt tartjuk vonzónak, ami a reklámokban van. Az anorexiás modelleket pedig kifejezetten taszítónak véljük. Senki ne a külseje alapján lője be, hogy mennyire vonzó, mert végső soron NEM ezen múlik.

Belső

Na ez sokkal nehezebb téma. Életem során nagyon kevés lánnyal találkoztam, aki a belsőjével igazán megfogott. Mi az, ami a legirritálóbb? A butaság és a nőietlenség. A butaság abban mérhető, hogy mennyire hajlandó egy lány saját véleményt alkotni, és mennyire hajlandó megkérdőjelezni a dolgokat. Tehát, amikor azt mondja, hogy “ennek így kell lennie, mert anyukám azt mondta.”, miközben bele se gondol, hogy ennek bizony semmi értelme, az rendkívül irritáló a férfiember számára. A kemény vélemények, amelyeket soha nem vizsgált felül, az őrületbe tudnak kergetni. Ez arra utal, hogy ez illető csak “nyeli” az információt, ahelyett, hogy feldolgozná. Ez a halálom. Ekkor a leány puffog az egész világra, meg mindenkit szidalmaz, mert képtelen belegondolni mások helyzetébe, hanem csak löki a “betanult” szöveget. Tipikus viselkedés: Először felháborodik, aztán kérdez (vagy azt sem).

Másik dolog a nőietlenség. Beleszülettünk egy világba, ahol mindkét nem egyenlő egymással. Ennek sok haszna is van, mert így jobban meg kell értenünk a másik nemet, sőt sok mindent tanulhatunk is egymástól. De vannak emberek, akik ezt a tanulást olyannyira túlzásba viszik, hogy teljesen elveszítik a kapcsolatot saját legbelső női lényükkel. Fel akarnak emelkedni a vállalati ranglétrán, be akarják bizonyítani, hogy a nők is olyan kemények, ha arra van szükség. Sosem vitattam, hogy erre képesek a nők. A belső erőt mindig is tiszteltem, nemtől függetlenül. A baj ott kezdődik, amikor egy nő már nem mer kapcsolatot létesíteni saját törékeny nőiségével. Keménynek mutatja magát, mert be akarja bizonyítani a világnak, hogy ő is van olyan jó.

Ezek után kitalálhatjátok, hogy a jó nő intelligens és nőies. Van saját véleménye a dolgokról, és képes mások helyzetébe képzelni magát. Előszőr megpróbálja megérteni a szituációt, ahelyett, hogy ítélkezne. Nem harap mindenre, és nem őrjöng mindenen. Lehet, hogy a média ezt megengedi a nőknek, de igazából rettenetesen irritáló és éretlen. A vinnyogást hallgatni, meg azt, hogy egy lány folyton áldozatnak képzeli magát, mérhetetlenül lehangoló. Mindenki tehet azért, hogy ne legyen áldozat.

A jó nő ezen felül tisztában van azzal, hogy mit jelent nőnek lenni, és ebben is keresi a kiteljesedést. Tehát érzékeny, elfogadó, törődő. Van egy értékrendje, ami mélyebb annál, minthogy sok pénzt keressen vagy felneveljen egy olyan gyereket, aki mindenkinél jobb. Tehát felfogja, hogy a másik személyt nem birtokolhatja, és őt sem birtokolhatja senki. Megengedi másoknak, hogy hibázzanak, és megengedi ugyanezt magának is. Elfogadó és elnéző a világgal szemben, és nem mások gyengeségeire koncentrál. Az ilyen lány képes arra, hogy elengedje magát, és igazán önmaga lehessen, így van egy nagyon vonzó kisugárzása.

A legtöbb lány állandóan méregeti magát, hogy elég vonzó-e, meg kinek kell megfelelni, közben istenigazából csak magának kéne megfelelnie. A saját életét kéne élnie azáltal, hogy felelős döntéseket hoz, és megpróbálja jól érezni magát minden pillanatban. Nagy kamu, amit a csajok szájába adnak, hogy döntésképtelenek, meg nehezen vállalják a felelősséget. Erre mindenkinek képesnek kell lennie és képes is.

Egy szó, mint száz, olyan lányt keresünk, aki nem akar mindig mindenkinél jobb lenni, aki megértő a világgal szemben, ugyanakkor foglalkozik azzal, hogy saját maga kiteljesedjen mint ember. Nem hagyja, hogy mások elnyomják, de ő se nyom el másokat. Empatikus és támogató, de nem azért, hogy ezt elmondhassa magáról, hanem önzetlenül.

Befejezésképpen: Szex közben semmi sem közönséges! A leglehangolóbb, ha egy lány úgy érzi, hogy nem engedheti el magát, mondván „mit fogunk gondolni”. Semmit! Annak örülünk, ha egy lány jól érzi magát velünk, és nem görcsöl mindenen. Képes átadni magát az élménynek, ahelyett, hogy azon aggódna, mi van, ha elveszti a kontrollt a teste fölött. Az a legjobb dolog, ha egy lány nem bír magával!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások