Lélek

Kulcsolom

5106

Amikor egy fiú és lány összejönnek úgy rendesen és átjárnak egymáshoz - mondjuk általában az egyikhez, mert valahogy mindig úgy alakul, hogy az egyiknél vannak kényelmes együttléthez megfelelő feltételek -, akkor előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor kulcsolni kell. Igen, arra gondolunk, hogy szeretnénk kulcsot adni a lakásunkhoz, de legalább a kapuhoz, hogy ne kelljen lecaplatni minden alkalommal, amikor nem együtt érkezünk. Mert például már illatfelhőben úszunk, felvettük a szexi csipkét és nem akarjuk, hogy Marcsi néni is meglásson minket a másodikról.

De mégis mikor jön el ez a pillanat? Van akinél soha, mert nem hivatalos a kapcsolat, illetve lehet, hogy nem is az egyetlen kapcsolat, és nem csak azért nem akar kulcsot adni, mert akkor nyithatna egy kulcsmásolót, hanem mert nem akar kellemetlen szituációkba csöppenni. Na de most nem a hárításokról lesz szó, hanem arról, hogy hogyan és mikor adjunk kulcsot kiválasztott, erre érdemes partnerünknek.

Amikor már a sokadik együtt töltött éjszaka után kénytelenek vagyunk partnerünket is rohanásra bírni, pedig még olyan édesen lustálkodik, és emiatt mi is gyakrabban késünk el, hiszen nem tudjuk rögtön kiparancsolni az ágyból, akkor érdemes ellátogatni a kulcsmásolóhoz. Sokaknál az az eset is fennáll az említett mellett, hogy este nem ugyanabban az időben térnek haza, illetve a partner csak egy baráti sörözés után félrészegen, valamikor az éj leple alatt surran be a házunkba, amikor mi már szundítunk. Nos, ha el akarjuk kerülni a kellemetlen sokkszerű ébredést a csengetésre, akkor érdemes ellátogatni a kulcsos emberhez.

A másik nagy kérdés, hogy hogyan adjuk oda azt a kulcsot. Ha tipikus romantikus szerelem van közöttünk, akkor simán keríthetünk egy kisebb ceremóniát a kulcs átadása köré, persze csak akkor, ha már megbizonyosodtunk a jelekből, hogy választottunk szívesen fogadja majd, ha tovább lustizhat mint mi, ha megkapja ezt a bizalmi státuszt, és nem ijed be tőle. Egy kedves vacsora, kis dobozba rejtett, masnizott ajándék - a kulcs - igazán nagyszerű lehet annak, aki nem kap frászt az ilyen nyálas kis gesztusoktól. Ha a lazábbak csoportjához tartozunk, akkor csak hagyjuk a polcon a másolt kulcsokat, és reggel, mikor elmegyünk, súgjuk a fülébe: "A polcon hagytam egy kulcsot, aludj nyugodtan!" Ez egyébként az óvatosabb megoldás, hiszen ilyen esetben nem arról van szó, hogy az mostantól az ő kulcsa, hanem arról, hogy van egy pótkulcs, amit kivételesen használhat. Ha vissza akarja adni, tudjuk, hányadán állunk, ha elfelejtkezik róla, szintén tudhatjuk...

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások