Divat

A babák diktálnak

5071

Többször is foglalkoztunk a gyerekdivat kérdésével, először azt boncolgattuk, hogy vajon mennyit érdemes egy gyorsan növő, ruhanyűvő gyerek öltözködésére szánni. Végül is arra jutottunk, hogy inkább börzézzünk és tucatmárkázzunk, úgy is lehet csinos a gyerek, és nem kell több tízezret kiadni egy-egy szettre, amit belátható időn belül kinő vagy kilyukaszt, elszaggat a csemeténk. Aztán a Fiatalodó street fashion című írásban előkerült Matyi, aki valószínűleg a cotcot utcai divat rovatának legeslegfiatalabb szereplője. Ebben a cikkben arról diskuráltunk, hogy vajon normális-e, hogy a gyerekek is ilyen hamar elkezdenek a divattal foglalkozni, vagy ez egy teljesen természetes társadalmi változás? Ezúttal is a street fashionről lesz szó, de most nem a tíz-tizenkét éves szereplőiről, hanem az olyan kicsi csemetékről, akik öltözködése még inkább a mama ízlésén múlik, mintsem rajtuk. 

Kép: Planet awesome kid

Találtunk egy nagyon kedves kis blogot, ami gyerekek hétköznapi öltözékeit mutatja be, természetesen mellékelt ruhajegyzékkel, akárcsak a nagyoknál. Azért kedveltük meg ezt az oldalt annyira, mert itt csupa boldog gyereket láthatunk, stílusos, de kényelmes játszós ruhában, és nem a mamák által gyártott szépségversenyes bohócokat.

A blogot a Brooklynban élő és a divatipraban dolgozó Julia Samersova indította és üzemleteti. Célja, hogy bemutassa a gyerekek öltözködését, hiszen vallják, hogy ez az önkifejezés egyik leghamarabb megmutatkozó formája. Nemcsak a New Yorkban élő kicsiket szeretné megmutatni az oldal, éppen ezért a honlapon található e-mail címre a világ minden tájáról várják a képeket. A street fashionön kívül még jótékony munkát is végeznek az üzemeltetők, a rászoruló családokat segítik.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások