Divat

Ötéves terv

5069

Már korábban is sokan együttműködtek az UNICEF-fel, ami a világ legnagyobb gyereksegélyező és gyermekvédő szervezete. Madonna például jótékonysági koncertet adott egy üzlet megnyitóján, amelynek egész bevételét a malawi gyerekek egészségügyi ellátására fordították, később a Gucci egy egész táskakollekció eladásából származó bevétel huszonöt százalékát adta a szervezetnek. Most pedig sokak egyik kedvenc üzletlánca, a H&M is beállt a sorba, és elindította öt éves, All for Children elnevezésű projektjét.

Mi is az All for Children projekt?

A márka négy és fél millió dolláros adománnyal segíti a világ egyik legelmaradottabb pamuttermelő vidékén élő gyerekeket, fő céljuk az életminőség általános javítása. Az Indiában található Tamil Nadu tartomány Salem és Dharmapuri nevű pamuttermelő régióiban lakó gyerekeket szeretné segíteni a kampány. A gyermekmunkát egyértelműen ellenző H&M szeretné, ha a térségben a gyerekmunka visszaszorulna, és helyette az iskola padot koptatnánk a lurkók. Az minőségi életen kívül a gyerekek jogainak a biztosítását is fontos célkitűzésnek tartják. Szeretnék az iskolai keretek megteremtésével elérni, hogy rendszeres élelmezésük és egészségügyi ellátásuk is megoldódjon.

Ez az ötéves jótékonysági akció az eddigi leghosszabb és legszéleskörűbb projekt az UNICEF-en belül, hiszen a szociális háló kiépítésétől kezdve, a gyerekmunka visszaszorításán át, az oktatás fejlesztéséig sok mindent felölel. Az UNICEF-fel együtt a H&M határozott lépéseket tesz azért, hogy elősegítse a gyermekek és családjaik szegénységből való kilábalását, és ezáltal megszüntesse a gyermekmunka okát – mondta Anna Ryott, a svédországi UNICEF igazgató helyettese.

Hogy segíthetünk?

Az öt éves időtartam alatt biztosan sok akcióval buzdít majd jótékonyságra az üzletlánc, de először vászontáskák megvásárlásával segíthetünk. A kötött cuccok királynője, Sonia Rykiel nemcsak csodaszép fehérneműket álmodott meg a H&M számára, hanem biopamut táskákat is tervezett. A vászontáskák - amiket mi is favorizálunk az egyszerhasználatos nejlontasakok helyett - december 5-től ezerötszáz üzletben lesznek elérhetőek. A táskák eladásából befolyó összeg harminc százaléka vándorol az UNICEF számlájára, segítve ezzel az All for Children akciót.  Tehát, ha megveszed és ezt használod vásárláshoz, akkor véded a környezetet, és a rászoruló gyerekeken is segítesz.

A projektet itt tudjátok nyomon követni, de természetesen Facebookon és Twitteren is értesülhettek a legújabb fejleményekről.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások