Szépség

A rózsa veleje

5058

Nemcsak kellemes illatú virág, de kiváló kozmetikum alapanyag is, mi ez? Igen, a rózsa. Senki ne ijedjen meg, korántsem a tömény szagú, Lengyelországból importált rózsaolajról lesz szó, amitől minden jóízlésű ember lefordult a székről. A Vichy legújabb, Essentielles termékcsaládját mutatjuk most be nektek, ami nemcsak tisztít és táplál, de még az ára is barátságos.

A szépség rovat cikkei kapcsán gyakran szó éri a ház elejét, miszerint a termékek többsége a megfizethetetlen kategóriába tartozik. Akinek nincs kerete havonta sok tízezret kiadni kozmetikumokra, az most igazán örülhet, hiszen ma már nem kell alkut kötni a minőség és az ár között. A patikákban kapható arcápolók abban különböznek a drogériában árusított termékektől, hogy nagyobb körültekintéssel, több előzetes kutatás alapján készülnek. A Vichy is egy ilyen márka, azonban eddig nem mindenki engedhette meg magának, hogy ezekkel a termálvízzel felturbózott termékekkel szépüljön. Az Essentielles termékek fő vonzóereje a rózsakivonat és az eredeti Vichy minőség fúziója, ami széles termékskálájával a főbb bőrtípusok igényeit elégíti ki. Az arctisztítót és a kombinált bőrre kifejlesztett krémet teszteltük.

Az arctisztítók többsége száraz, kellemetlen feszülő bőrt hagy maga után, hiszen amellett, hogy alaposan kitisztítják a bőrünket, egyben jól ki is szárítják. Attól tartottam, hogy az Essentielles arctisztítójával is ez lesz a probléma. Hát tévedtem. Az első használatkor azt hiszem kissé túladagoltam a lemosót, mert hát nem gondoltam, hogy a víz hatására csak úgy burjánzik majd. Erre tehát nem árt figyelni, már csak takarékossági szempontól is, hiszen tényleg elég egy borsónyi adag az egész arcunkra. A sűrű fehér hab könnyen eldolgozható, jó az illata, és lássatok csodát, nem kell bőgve kimásznunk a zuhany alól ha beletaláltunk a szemünkbe. Lemosás után nincs száraz tapintású bőr, csupán tiszta érzet, ettől függetlenül a hidratálást nem szabad kihagyni, mert hosszú távon ezzel tönkretesszük az arcbőrünket. A hidratáló krém kétféle igényt elégít ki: normál-kombinált, vagy száraz-vízhiányos bőrre ajánlott. A kombinált bőrre javasolt krém, a lemosóhoz hasonlón, már egészen apró dózisban is működik, sőt erősen javasolt kevés mennyiséggel dolgozni, hiszen a be nem szívódott krém a zsíros bőr érzetét kelti. Jó hír az alapozót használóknak, hogy a krémre egészen nyugodtan fel lehet vinni, mind a kompakt- mind pedig a folyékony alapozót. Egy hét után kezdtem azt érezni, hogy a napi kétszeri használat nem feltétlenül tesz jót a bőrömnek, viszont most, mikor napi egyszeri krémezésre redukáltam az adagot, az arclemosó és a krém kombinációja remekül működik.

Az Essentielles termékcsalád novembertől kapható a patikákban és íme az árak:

Arctisztító minden bőrtípusra: 100ml, 1299Ft
Arckrém normál vagy kombinált bőrre, illetve száraz bőrre: 50 ml, 2499Ft
Tusfürdő: 200ml, 1299Ft
Testápoló: 200ml, 1799Ft

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások