Közösség

Gagyi volt, de tarolt

5046

Mai szemmel nézve kicsit pironkodom amiatt, hogy fénykoromban milyen zenéktől döglöttek a legyek szobám falain. Ha anyukám nem esett kétségbe a tapétára pillanatragasztóval erősített New Kids On The Block-os fiúk puncinedvesítő tekintetétől, akkor ezektől az ősgagyi dallamoktól biztos sűrűbben vette a levegőt. Igaz, ami igaz: kegyetlenül hangoltam a rádióállomásokat, ha megszólalt egyik vagy másik gyöngyszem…

Jódlival a csúcsra

Az osztrák Edelweiss dancefloor-formáció 1988-as Bring me Edelweiss című melltapizós, „négerek is tudnak havon táncolni” szösszenete első helyen landolt szomszédaink és a svájciak slágerlistáin, de Németországban és Angliában is keményen sátrat vert a legjobb ötben.


)

Tátikázó angol

Egy hatvanas évekbeli sikerdal, az Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini tuningolt verziójával került a csúcsra az angol Bombalurina csapat 1990-ben. Frontemberükről később kiderült, hogy csak imitálta az éneklést, valójában más dalolt helyette. Klippjükben persze hozták a kötelező tengerpart, meztelen lányok, lazulás elemek limonádé változatát.


 

Ismét havasi gyopár

Miután a fent már említett Edelweiss banda ’88-ban szemérmetlenül babérokra tört, 1992-ben újból megkísértették a józan észt, és Raumschiff Edelweiss parasztjátékuk bejutott a német és svájci Top 10-be, Ausztriában pedig aranyérmes is volt.


 

Karácsony réme

Mr. Blobby előadásában, a nagyon frappáns Mr. Blobby címen futott 1993 decemberében ez a „csodaszép” Jézuska-váró dal. Maga a karakter egy tévéműsorból tornázta fel magát az angol slágerlistára, maga mögé utasítva a Take That Babe-jét.


 

Műzene egy babához

Időben ez esik hozzánk a legközelebb. Az Aqua nevet viselő dán-norvég zenekar 1997-ben alkotta Barbie girl című nagyszabású darabját, amely három hétig üldögélt a csúcson Angliában és Ausztráliában, és az amerikai Billboard Hot 100-on is a hetedik helyre barbizgatott.


 

Természetesen ezek csupán szemezgetések abból a tengernyi “minőségből”, amelyet zene néven árultak/árulnak akkor és most. Ám ahogy a tapéta is a szemétben végezte, és én sem a New kids-ra nedvesedem már, úgy eme dallamok is a szekrény mélyén haláloztak el…

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások