Szépség

Kenni, nem kenni

5019

Azt mondani, hogy problémás a bőröm olyan, mint azt mondani, hogy Chernek volt pár plasztikai műtétje. A valóságban ha Chert elhamvasztanák, akkor elolvadna a sok műanyagtól, ami benne van. Rajtam pedig a kozmetikusom tanítja a diákjait. Ezért fontos számomra, hogy olyan arckrémem legyen, ami ápol és eltakar. Alapozóval nem tudok bánni, és olyat még nem találtam, ami az én bőrszínemhez pont passzolna, ezért az alapozókrémek és színezett arckrémek nagy barátja vagyok. Megosztanám veletek azt a kettőt, ami nálam bevált, hátha más is küzd hasonló problémával.

Kezdjük a drágábbal, ami meg is éri a pénzét. Ez a Roc Retin-ox Illuminateur (3514 Ft/30 ml) alapozókrém. Kevés kell belőle, reggelente a száraz bőrre akármilyen hanyagul fel lehet kenni, szép és egyenletes bőrt eredményez. A nagy hegeket nem takarja el, de egyenletesnek tűnik tőle a bőr, sőt alkalmazkodik a bőrszínhez. Én általában már reggeli arckrémmel együtt használom, mert annyira magában nem pótolja a bőr vízhiányát, de szerintem anélkül is működőképes. Állítólag ránctalanító, bár ebből még semmit sem tapasztaltam – cserébe kellemes az illata. Két árnyalata van: világos és arany.

A másik amit ajánlanék egy színezett arckrém: Nivea Visage Young Be Beautiful (1790Ft/75 ml). Ez – ahogy a névből és az árból is látható – főleg a fiatalabb generációt célozza, nem is véletlenül, mert bár amit ígér, azt be is tartja (kiegyenlít és takar), a textúrája sokkal vizesebb, így nagyon óvatosan kell vele bánni mikor felrakjuk. Én púderrel még fixálni szoktam, mert különben szinte lehetetlen normálisan eldolgozni. Nem ad olyan egészséges bőrszínt, mint a Roc, de egy átbulizott éjszaka után teljesen megfelelő. Pluszpont, hogy nem hagyták ki belőle az UVA/UVB szűrőt.

Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások