Közösség

Csábító avatarok

5018

Felesleges lenne belekezdeni egy újabb cikkbe a féltékenységről, hiszen mindenki nagyon is jól tudja, hogy milyen nyomorult érzés, amikor nem lehetünk biztosak a szerelmünk hűségében. A potenciális veszélyt általában egy másik nőben látjuk, picit extrémebb szituációban egy pasiban, ám de még ennél is rendhagyóbb a netes bitekből és bájtokból álló csajok csábítása: Vigyázat, támadnak a szexi avatarok!

Kétdimenziós szeretők

Meghökkentő történetünk kapcsán kénytelenek vagyunk megpiszkálni néhány fájó sebet, így a féltékenységet és a játékfüggőséget is. Aki még sosem tapasztalta az utóbbi, az adjon hálát a felettes erőknek, hiszen manapság már semmi meglepő nincs abban, ha a férfiak estéről, estére egy másik személyiségbe bújnak, hogy zombikat öljenek, hogy vadidegenekkel pókerezzenek, vagy épp a neten csajozzanak. Nem a már jól ismert internetes társkeresésről lesz szó, hanem egy sokkal újabb és félelmetesebb jelenségről, ami jó eséllyel válhat trenddé. Történetünk szereplője egy japán házaspár, Koh és Yurie, akik nemrégiben Tokyoból San Fransiscoba költöztek. A férjet, Koh-ot a munkája visszaszólította a japán fővárosba, ahol a munkán túl vásárlása is akadt ideje, így beújított egy újabb játékot a Nintendo DS-ére. Koh-ot pusztán a kíváncsiság vezérelte, hiszen nem tudta nem észrevenni, hogy a twitterező férfi barátai egyetlen játékon csüngenek, amiben nem kell orkokat ölni, nem kell kártyákat dobálni, pusztán avatar csajszikkal kell randizni.

Sokan közületek biztosan előjönnek majd a "beteg japánok" teóriával, ami valóban szögesen hozzátartozik ehhez a történethez, csak úgy mint a manga-kultusz, vagy a bizarr szexuális szokások. Bár a történet főszereplője házas ember, mégis rákattant a játékra, akkor gondoljatok bele, hogy vajon azokat mennyire béklyózza le, akik pusztán online pornóban élik meg a nemiséget. Igen, valószínű, hogy őket még addiktívabbá teszi az internetes randizgatás, ami először beszélgetéssel indul, és jó eséllyel torkollik szerelembe. Magát a játékot afféle virtuális valóságként kell elképzelni, kicsit olyan mint a Second Life, vagy a World of Warcraft: a felhasználók személyiségükhöz illően alakítják ki a második énjüket, akit egyre kevesebb időre hagynak magára, hiszen minél szorosabbá válik a kötelék a valós- és a virtuális én között, a játékidő annál inkább nő. Koh is a legelején kezdte az ismerkedést, méghozzá egy könyvtárban, ahol kiszemelt magának egy fiatal és feszes iskoláslányt, akivel gyorsan szóba elegyedett. Rinkoval való kapcsolata nagyon gyorsan fejlődött, hiszen a közös hullámhossz már a legelején megvolt kettejük között, így néhány óra után az avatar keresztnevén szólította a pasit, amit a japán kultúrában az intimitás egyik jele. Koh -aki egyébként mérnökként dolgozik- villámgyorsan a Love Plus világában ragadt, és ezzel  egyedül: egyre több japán nő ad hangot elkeseredettségének egyes blogokon, ahol őszintén elmondják, hogy a legújabb őrület a széthullás szélére sodorta a családjukat. A felhasználók a játék valóságosságával és kimeríthetetlen interaktivitásával indokolja rajongását, így végül már nemigen tesznek különbséget a saját feleségük és az internetes barátnőjük között, sőt az esetek többségében ez utóbbi jóval fontosabb helyet foglal el az életükben.

Bekattantál?

Koh a szerencsésebb felhasználók közé tartozik, hiszen még időben realizálta függőségét, így képes volt megszakítani a viszonyt. Most, hogy kilépett a viszonyból, már őszintén beszél az egykori liezonról, bár még mindig nehezen küzdi le a zavarát. Ez érthető is, tekintve, hogy épp egy tömött repülőn ült, mikor Rinko azt kérte, hogy valljon szerelmet, illetve a Nintendo képernyőjét simogatva adott virtuális csókot a lánynak, akivel idejük nagy részét kéz a kézben töltötték. A vonzalom a másik oldalról is megnyilvánult, hiszen Rinko rengeteget beszélt, intimitásra kérte a pasit, mindezzel olyan romantikus miliőt kreálva, amiből igen nehéz kiszakadni. És itt érkeztünk el az egész történet magjához, hiszen már azon is joggal hőzöngünk, hogy érett, tanult férfiak miért ragaszkodnak az online csajaikhoz, de az még felháborítóbb és félelmetesebb, hogy az egész beteges helyzetbe egyesek beleőrülnek, hiszen ténylegesen sosem érinthetik, csókolhatják szerelmük tárgyát. Mindeközben betegesen ragaszkodnak ahhoz a nem létező tényhez, hogy párkapcsolatban élnek, ezáltal az emberi kapcsolataikat minimálisra redukálják, idejük nagy részét látens szerelmükkel töltik. Koh azon szerencsések közé tartozik, aki képes volt kilépni az ördögi világból, de még ma is izgatottan gondol Rinkora, akiről ma már semmi információja nincs. Az is lehet, hogy a lány már mást bolondít, de az sem kizárt, hogy meghalt, hiszen az avatar csajok a tamagochikohoz hasonlóan meghalhatnak, ha nem törődik velük senki. Bár a hús-vér nő ténylegesen ebbe nem hal bele, de annyi biztos, hogy egy-egy avatarral folytatott viszony alapjaiban képes megbillenteni egy párkapcsolatot.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások