Közösség

Bringaotthon

5017

Talán furán hangzik, de szeretek a nyolcadik kerületben lakni, többek között azért, mert szuper, hogy a lakástól pár méterre nyitották meg az első bringamegőrzőt. Mi is az a bringamegőrző, a bringaotthon? Nem ám megunt, eldobott biciklik végső nyughelye, hanem egy átmeneti szállás használaton kívüli kétkerekűeknek.

Ha a négy fal között tároljuk a bringánkat, előbb-utóbb világossá válik, hogy bár lopás ellen a legjobb módszer, mégis más helyet kell keresnünk a paripának. Hogy miért? Mert nem kevés helyet foglal el, pláne ha egy kis lakásról beszélünk. Ráadásul alig akad olyan lépcsőház a fővárosban, ahol működik külön bringatároló helyiség (azért tudunk erre is példát), így marad a gang, a lépcsőforduló vagy a pince. De egyik sem megnyugtató.

Mikor beköltöztem, kezdetben a gangon tároltam a biciklimet, odazártam a korláthoz. Pár nappal később a kedves szomszéd néni felhívta a figyelmemet, hogy nem egy bicót loptak már el a házból, holott a tulajdonos -hozzám hasonlóan- a korláthoz zárta a kétkerekűt. Persze egyből megijedtem, hogy az én szürke drágaságom is így végzi, ezért óvintézkedésképpen beköltöztettem a lakásba. Ez egy ideig működött is, de a helyzet mostanra tarthatatlan, hiszen már két bringát tárolunk a lakásban. Nincs hely, nem férünk el. Megoldás lehetne a pince, ahol mindenkinek külön elzárt része van. Igen ám, de a pince tele van a főbérlő lomjaival. Még ha üres is lenne, akkor is dohos, vizes, így hamar tönkremennének, elkorrodálódnánk a kerékpár alkatrészei. Nincs szívem oda levinni. Sokat agyaltam már rajta, hogy mit is lehetne tenni, amikor a nyolcadik kerület blogjában ráakadtam a megoldásra, ami még karnyújtásnyinál is közelebb van.

A Rákóczi téri vásárcsarnok közelében található Schwinn-Csepel márkabolt és szerviz (1084 Vásár u. 4.) havi nyolcszáz forintért elszállásolja a hideg időjárás miatt nem használt bringákat, amiket gazdájuk nem tud hova tenni. De a drága biciklink nemcsak védett tárolót, hanem bevitelkor olajozást/zsírozást is kap, tavasszal pedig ismét átnézik, beállítanak rajta mindent, valamint ellenőrzik és felfújják a gumikat. Én már viszem is a paripámat, hogy zárt helyen, biztonságban vészelje át a telet!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások