Közösség

A várva várt bazár

5031

Már sokan sokszor kérdeztétek, hogy mikor lesz a következő bazár - most végre az ígérgetések után konkrétumokkal is szolgálhatunk. A következő ruhabazárt 2009. november 22-én vasárnap redezzük egy új helyszínen, a Kuplungban (1072 Budapest Király utca 46.). A Kuplung üzemeltetői megígérték, hogy pöpecül bevilágítják nekünk a helyet, így nem kell félni, hogy sötét lesz, ahogyan ez már korábban a Corvintetőn gondot okozott, és szóvá is tettétek.

Alapvetően minden az eddig megszokott forgatókönyv szerint zajlik majd, pár újítástól eltekintve. A bazár tizenhat órakor veszi kezdetét, és most is kérünk titeket, hogy négy óra előtt ne gyertek, mert beendegni nem tudunk benneteket. Ha mégis túl lelkesek vagytok, és pár perccel korábban érkeztek, mint hogy ez sokszor megesett már, a Kuplung bejárata előtt a kerthelyiségben forraltborozva várhatod a kezdést. A forraltbor az egész bazár ideje alatt akciós 250-Ftos áron lesz kapható, csak nektek, csak most. Teszteltük, finom!

Ahogyan négy óra előtt, úgy fél hat után sem szerencsés beesni, hisz ha túl későn érkeztek, már csak a kifosztott készlettel találjátok szemben magatokat, ekkor már nehezebb csemegézni, és zsíros falatokra lelni. Tehát se korán, se későn, hanem pont időben, négy ős öt óra között érkezzetek! íaki keres, az talál, de készüljetek fel, hogy az ilyen fajta kincskeresésénél szemfülesnek és türelmesnek kell lenni, aki volt már, tudja, miről beszélünk.

Ha hoztok jótékonyságra darabokat, azokat légyszíves válogassátok külön, hogy minél kevesebb ruhát kelljen nekünk átnézni, és hogy gyorsabban apadjon a sor. Most is a cserealapnak szánt cuccok mennyisége szerint kapjátok a bogyókat. Aki öt darab alatt hoz cserélnivalót, az egy, aki öt és tíz között hoznak, az kettő, aki pedig tíz feletti ruhával érkezik, az három bogyót, gyöngyöt kap. Értelemszerűen egy bogyóért egy és öt között, két bogyóért egy és tíz között vihetsz ruhát, míg három bogyóért akármennyi a tied lehet. Ezúttal extra bogyó jár annak, aki nem csúnya és ronda környezetszennyező nejlonzsákban, zacskóban hozza a cuccokat, hanem papír- és a vászontáskában. Védjük együtt a környezetet!

A cserealapnak szánt darabokat mi is szelektálhatjuk: ha úgy gondoljuk, hogy minősége nem éri el a kívánt határt, áttesszük a jótékony pakkba, kérjük, nem érdemes ezen megbántódni, sok maradék ruhát pakoltunk már össze ahhoz, hogy lássuk, mi az, ami úgysem megy el. Tartsátok szem előtt, hogy a bazár minősége olyan, amilyen ruhákat hoztok. Valóban olyan cuccokkal gyertek, amik jó minőségűek, tiszták, divatosak vagy ötletesek, hordhatóak, és ha nem lenne kicsi, nagy, szűk, bő, vagy valamiért sosem szeretett, akkor ti is felvennétek. A ruhák mellett természetesen kiegészítőket is várunk, de kérjük, hogy a pici mütyüröket, mint az ékszerek, kitűzők összegyűjtve, összefogva hozzátok.

A jótékonysági célra felajánlott ruhákat Rita közreműködésének hála a második kerületi Bólyai utcai Gyermekotthon szállítja el, így mindenki biztos lehet benne, hogy jó helyre kerülnek megunt és nem cserealapot képező öltözékei. A felajánlásokon kívül várunk még takarókat is, amiket a hajléktalan rászorulóknak szeretnénk eljuttatni. Itt a tél, egyre hidegebb van, és fáznak, akik a szabad ég alatt vészelik át az évszakot, hozzatok minél több feleslegessé vált plédet, pokrócot, paplant, hogy együtt segíthessünk rajtuk!

Bazár alatt Balázs nemcsak az eseményt dokumentálja majd fényképezőgépével, hanem várja az önként jelentkező street fashion alanyokat is. Tehát, ha eddig szívesen kommentelted a rovatot, és dicsérted vagy éppen ócsároltad az ott megjelenteket, akkor épp itt az ideje, hogy kipróbáld, milyen a másik oldalon állni! Legyetek bátrak lányok, és bizonyítsuk be együtt, hogy van létjogosultsága egy hazai utcai divat rovatnak!

A bazár után cotcot találkozó is lesz, lehet. Ha szeretnétek, akkor egy forraltborozós és beszélgetős lazítás is belefér a pakolás után. Várunk minden régi és új arcot szeretettel!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások