Közösség

"Olyan puska, amivel lőni szoktak?"

5012

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső számomra az abszolút megunhatatlan kultfilm. Annyiszor láttam már, hogy gyakran akad olyan élethelyzet, amire kapásból reagálok egy ravaszazagy idézettel. Ez a történet is eszembe juttatott egy ominózus jelenetet a filmből, mert hát balfék tolvajok nemcsak a filmvásznon szerencsétlenkednek.

Ennyi eszetek van gyerekek!

Nagyon úgy tűnik, hogy Guy Ritchie botcsinálta pitiáner rablói hús-vér emberek, hiszen amit történetünk főhősei tettek, az hasonlóan mosolyogtató, mint filmbéli pajtásaik bénázása. Matthew McNelly és Joey Miller huszonéves amerikai srácok, akik egy napon rablásra szánták el magukat: belőtték a kifosztandó házat, álcázásképp pedig kapucnit húztak a fejükre. Ez eddig nem olyan izgalmas, ugye? Az említett fiatalemberek azonban egy kiadósat csavartak a történet fonalán, hiszen a kapucnikon túl, az arcukra alkoholos (!!!) filctollal felrajzolt maszkokkal is próbálták eltorzítani a fizimiskájukat. Ez az a momentum, ahol a két srác megérdemel egy súlyos gratulációt, hiszen a bűncselekmény után csak nehézkesen tudták eltávolítani arcukról a fekete festéket, mondhatni kiírták a homlokukra, hogy ők voltak az elkövetők. A rendőrségnek nem volt nehéz dolga, hiszen az áldozat nagyon pontos személyleírást adott a srácokról, sőt külön kiemelte, hogy a betörők arca fekete filctollal volt összefirkálva.

A betörés után egy fehér autóval menekültek el a fiúkák, pechükre a lakástulajdonos ezt is megjegyezte, így az iowai rendőrségnek tényleg csak az volt a dolga, hogy megtalálják a két balféket. A lefülelés nem váratott magára sokáig, hiszen a srácok még kicsit sem vakarták le fejükről a fekete mázolmányt, amikor a rendőrök azonosították őket. A bajt csak tetézte, hogy a rabláson túl, még ittas vezetéssel is gyanúsítják őket, így a legények minden bizonnyal jó ideig rács mögött csücsülnek majd, ahol bőven lesz idejük megválni a fekete foltoktól. Azt hiszem erre szokás mondani, hogy "Aki hülye az haljon meg".

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások