Szépség

Jó munkához eszköz kell

5021

Tudjuk, hogy idő is kell az igazán jó munkához, viszont ha nem a megfelelő eszközökkel dolgozunk, hiába jó az alapanyag, az összkép nem lesz tökéletes. Most őszintén, hány sminkecseted van?

Hiába vagyok a színek, glitterek, textúrák nagy rajongója, ha ecsetről van szó, mindig fájó szívvel és üres kézzel távozom a drogériák állványaitól, mert sajnos az igazán jó minőségű ecseteket arany áron adják. Lehet, hogy emlékeztek még azokra a műanyag ecsetekre, amiket még általános iskolában mártogattunk a vízfestékbe. Olyan olcsó darabok voltak ezek, amikkel mindent lehetett csinálni, kivéve festeni, hiszen a száz százalékban plasztikból készült szálakról egyszerűen lepergett a festék. Bár a sminkecsetek nem teljesen ilyenek, mégis van hasonlóság a természetes anyagból készült, és a műanyag szálú ecsetek között. Ez utóbbiak azok a darabok, amiket pár száz forintért be lehet szerezni, és amik nem ritkán rút sörtékkel borítják be az arcunkat, hiszen hullik belőlük mind a szál, mind a festék. Ellenben a természetes anyagból készült ecsetekkel még dolgozni is lehet, vagyis tökéletesen felvinni az alapozót, a púdert és a szemhéjfestéket. Igen, csak épp a tökéletességnek ára van, méghozzá igen busás, hiszen a kiváló minőségű ecsetek gyakran mókus szőrből készülnek. Aki már találkozott ilyen darabokkal, az tudja, hogy össze sem hasonlítható a mezei ecset és a profi sminkes kellék: míg a műanyaggal képtelenség azonos fedést elérni, addig a profi cucc tökéletesen teríti a sminket az arcunkon, mindeközben puhán simogatja a pofinkat.

Egy jobb minőségű, de nem a legfelsőbb kategóriás márkák kínálta púderecset hét-nyolcezer forintba kerül bármelyik drogériában. Érthető, hogy nem adunk ki ennyi pénzt egyetlen ecsetért, így inkább tovább keressük a gazdaságos alternatívákat és persze halom számra használjuk el a szilikonos szivacsokat. Na, ennek most vége, hiszen a MAC idén is előállt a korlátozott számban kapható kollekciójával, amiben vannak szemhéjfestékek, rúzsok, pirosítók, de még ecsetek is. Mindig ámulva nézem azokat a sminkeseket, akik a derekukra erősített ecsettartóból húzzák elő a "fegyvereiket", többnyire vakon, hiszen az igazán profik tudják, hogy melyik résben melyik számú ecset lapul. Ha ilyen derékövünk nem is lesz, de ecsetkollekciónk lehet, méghozzá kettő ecset áráért most öt darabot kínál a márka. A limited edition-ös cuccoknál már megszokhattuk, hogy nemcsak a kiszerelés exkluzív, de a csomagolás is: ez esetben sem kell csalódnunk, hiszen az öt ecsetet egy bordó- és ezüst színű neszeszerben vásárolhatjuk meg. Három különböző ecset-kiszerelés közül választhatunk: az egyik csomag a szem kiemelésére alkalmas, a másodikkal tompítani tudjuk a határozott vonalakat, a harmadik szettben pedig csak az alapozáshoz és a púderezéshez szükséges darabokat találunk. A mennyiség ez esetben nem jelent csillagászati összegeket, hiszen a márka oldalán ötven dollárért rendelhetjük meg a smink- és ecsetkollekciókat. Nálunk mától kapható a limitált kiadás, amire érdemes minél előbb lecsapni, hiszen a darabok korlátozott számban kaphatóak.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások