Közösség

Magaskultúrából lealjasodás

5009

Hála az égnek, újra dübörög a klubszezon! Semmit nem szeretek jobban annál, mint, amikor minden nap el lehet menni bulizni. Döbbenten tapasztalom egyébként, hogy megközelítőleg úgy üzemelek, mint egy húszéves: heti három buli fixen, és legalább kétszer el is hajlok. Jó, jó... nem tudom meddig lehet ezt bírni, de emellett igyekszem nagyon egészségesen lenni.

Ezen héten már ma elkezdődik a pörgés. Sőt ma legalább két karszalagos estét kell tartani, a teljesség igénye végett. A Trafóban megújult a klub, neve Mappa lett. Ma este ott dubstep party lesz: Kebab & Gumilap, Pryus játszanak majd. Mivel itt csak tizenegy-éjfél felé indul be a dub-dub-dub, érdemes előtte lenézni a Merlinbe, ahol a Hello You kollekció partyja lesz, és az egyész cotcot szerkesztőség ott fog mulatozni.

Ha valami egészen különlegesre vágytok, akkor irány a Corvin, ahol a Zion Train a brit dubszíntér egyik legismertebb együttese lép fel, bár az előzőekhez képest, ez jóval drágább buli, míg a trafós és a merlines party ingyenes, ezért ezerötszázat kell perkálni, ami nem is olyan nagy összeg, ha azt vesszük, hogy dub Angliába érkezése után a Dub Syndicate, Lee Scratch Perry, az Alpha and Omega és az Iration Steppas mellett a Zion Train a műfaj egyik zászlóvivője.

Pénteken elkezdődnek az ostoba Halloween partyk, amitől én konkrétan sikítani tudnék, mármint az elnevezésüktől és nem a béna jelmezektől, ha egyáltalán azok lesznek. Mindenesetre lehet szemezgetni. Ami tuti, hogy le kell nézni az Uránia moziba, mert elképzelni sem tudom, hogy milyen lehet egy hangos party abban a közegben. Ráadásul az ország legtitokzatosabb nevű DJ-je is pakolja majd a lemezeket ezen a bulin, aki nem más, mint Csodafarkas. Imádjuk a nevét, a zenéjét még nem hallottuk.

Ez az este is lehet két karszalagos, ugyanis a Corvinon - ami tök közel van az Urániához - lesz Danny Briottet! Ő az utóbbi húsz év szinte összes angol underground műfajába belekóstolt úgy, hogy közben mindig megmozgatta a táncra vágyó bulizókat, mindeközben a Leftfield-Underworld-Fatboy Slim-Orbital névsorban ő is az elektronikus zenei evolúció alakítójává vált.

Amennyiben őszintén vágytok egy hamisítatlan Halloween bulira, akkor irány Buda! Öltsd fel legrémisztőbb Önmagad gúnyáját, ijessz halálra mindenkit és nyerj szuper nyereményeket rémkosztümödért! A legendás FUNZINE Fright Night tüzes üdvözlő itallal indul, úgyhogy készítsd fel a torkodat a frászra! Sőt, ha nem elég sátáni a sminked a MAC mesterei ezen is segítenek, természetesen ingyen! Kápráztasd el zsűrink pokolbéli tagjait démoni öltözékeddel! Desiré Dubounet, Piringer Patrícia, Fabricius Gábor és McMenemy Márk kutatja fel és boszorkányosan fantasztikus nyereményekkel díjazza a legkreatívabb, legszexibb, legfélelmetesebb és a legjobb csoport jelmezeket.

Természetesen vidéken is lesz pörgés. Keszthelyen a Bloom Bárban Breakbeat buli lesz, ha jelmeztelenül mész akkor is csak háromszáz a beugró, ha kicsit kicicomázod magad, akkor free entry! Ráadásul két teljes órán keresztül minden pia féláron lesz kapható, a lerészegedés garantált. Játszik: Metha és Lucky23. Remek lesz a Balaton partján!

Szombat is még a Halloween jegyében telik. A Kollektiva fennállása óta először rendezi meg saját Halloween partiját: október 31-én éjfélkor a Mappa (Trafó) kriptájában feltámasztják rég elkapart zenéiket! Szeánszukon az utóbbi három év legharapósabb francia elektróival és gyomorrengető basszusaival igéznek meg minden betérő élőt és halottat, vérszívót vagy szörnyszülöttet. A révre szomjazókat vérkoktél segíti a rituális táncba egészen pirkadatig, mikor is elgyengült testtel, már csak zombiként térhetnek vissza a felszínre. Kollektiva Halloween Fun!

Pécsett ezen az éjszakán a Kinoba kell menni, ahol Fiatal Pornósztárok Party lesz, 31 kiló alcímmel. És mi ez a mennyiség jelző? Nos, az FTP egyik DJ-je, Boodoo ámerikai útjáról hazahozott összesen harmincegy kilogrammnyi lemezt, a legfrissebb tengerentúli zenékkel, erre lehet majd bulizni!

Persze megértem, ha nem akar mindenki táncolni és hajnalig várni a katarzisra. Ezért összeszedtem egy-két kulturális infót is. Szabó-Lencz Péter festményei vannak a a Café Vianban. Gyárak, ipartelepek, bontás alatt álló épületek, urbanista festmények szürreális világban. Érdemes meglesni, valamint enni egy Club szendvicset a Vianban, mert az verhetetlen.

Ebben a borzalmasan erőszakos, mocskos téli időben egy kis nyári felüdülés lesz, a József Attila Klubban (VI.kerület Eötvös utca 27-29.) a MÁS tervező csapat fotókiállítása. Lassan 4 éve fotózzák a Balatont és mindent, ami körülötte van, ezeket a fotókat lehet megnézni, aztán koccintani, dumálni, zenét hallgatni. Lesz finom igazi kellemes nyári sör, finom falatok, csodás nők és hatalmas printek, na ez egy dögös téli warm up buli.

Kicsit előreszaladok, és összekeverem a party az arttal, mert lesz egy nagyon remek buli kedden, november 3-án. Egy csapat összefogott, hogy megkíséreljen az utcai művészetnek új típusú melegágyat képezni, négy fal között is élő közeget teremteni. Nem pusztán egy újszerű technikát vagy egy szubkultúra hangulatképeit emeli be a galériák világába. A street art propaganda jellegét kiaknázva komolyabb, ám nagyon is közérthető felvetések és kérdések jelennek meg. Doma 22 éves MOME hallgató, mégis már egy évtizedes evolúció fázisképét mutatja most be. Tag, kannák, matricák, rendőrség…végig a szamárlétrán. Nincs finomkodás: politika, család, az indiviuum és kora sallang nélkül. Stencil mindenre, ami csak fújható és vászon funkciót betölteni képes. A LOFFICE az "instant munka" fogalmát elsőként helyezte fel a magyar térképre, egy progresszív közösségi teret hozva létre. Együttműködés, kooperáció, munka, azaz coworking. A designra érzékeny zöld iroda három szintjét is rendelkezésre bocsájtja egészen az év végéig. Az esemény nem csupán a művész, de a műveltető premierje is egyben. A Fwd Co. fő célkitűzése, hogy megváltoztassa a kiállításmegnyitókról és művészeti megmutatkozásokról kialakított általános képet. Élménnyé, személyessé igyekszik tenni azt a nagyon is pozitív és a legkevésbé sem unalmas mozzanatát a körforgásnak, amikor a befogadó találkozik az alkotással.

Szlalomozzatok az utca és a magasűvészet között, bulizzatok jókat, és ajánljatok ti is szórakoztató, művelődő programokat!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások