Közösség

Van benne valami...

4979

Időről időre felbukkan az életemben, és mindannyiszor lenyűgöz. Ő Audrey Kawasaki, a fiatal kora ellenére világhírnévre szert tett festő. Figurái annyira egyediek és megkapóak, hogy nem csak akkor hatnak rád, mikor nézed őket, hanem ott maradnak a tudatodban, időnként fel-felbukkanva onnan.

Ki is ő?

Bár már van róla szócikk a wikipedián, sokat nem tudunk róla, mindössze annyit, hogy 1982-ben született Kaliforniában, s New Yorkban végzett szakirányú iskolát, azaz nem végzett, hisz otthagyta a diploma előtt, de sebaj, hisz mára így is elismert tagja a New York-i művészvilágnak.

Mit csinál?

Megkapó nőalakokat fest szigorúan fa háttérre, szabadkézzel. Képei és alakjai egyszerre kislányosak, erotikusak, bájosak, melankolikusak, mosolygósak, elgondolkodtatók. Pasztellszínekben úszó, hatalmas szemű lánykák, amiknek egészen különös hangulatot kölcsönöz a természetes háttér, aminek köszönhetően nem csak az ábrák, de a "vászon" is minden alkalommal más és más. Többnyire úgy határozzák meg stílusát, mint a manga és az art nouveau keverékét. Akárhogyis, imádnivaló.

Kattints a képekért!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások