Szépség

Téged felspiráznak?

4967

Az utóbbi pár napban szert tettünk néhány szempillaspirálra, így most egy csokorba gyűjtve láthatjátok az újdonságokat, illetve a kevésbé új, de nagyon is bevált termékeket.

La Roche Posay - Respectissime

Már a márkanévből is kiderül, hogy ez a spirál rendhagyó termék, hiszen a La Roche eddig csak alapozóival volt jelen a dekorkozmetikumok piacán. A szemkímélő darab novembertől kapható a patikákban, kifejezetten azok keressék, akik már konfrontálódtak a hagyományos spirálokkal. Bizonyára köztetek is akad, akit fokozottan érzékeny szemmel áldott meg a teremtő, s aki az érzékeny szeműek csapatában játszik, kénytelen többször is szembesülni olyan kellemetlenségekkel, mint a könnyezés, szemégés, irritáció vagy a szúró érzés. Ezeket a tüneteket kiválthatja a környezet is, de akár egy rosszul megválasztott spirál is ronthatja a helyzetet. Minden bizonnyal az új La Roche spirál nem eredményez semmiféle irritációt, hiszen csupa természetes, illetve fokozottan ellenőrzött anyagot tartalmaz, például műkönnyet is. Az érzékeny szeműek biztosan szoros barátságot ápolnak a műkönnyel, hiszen irritáció esetén néhány csepp és már el is oltottuk a tüzet. A spirál festékébe belecsempészték ezeket az "életmentő" cseppeket, amik meggátolják a kiszáradást és a kipirosodást. Hogyan működik a gyakorlatban? A kefében nincs semmi különös, szimpla sörtéket tartalmaz, amikkel könnyű dolgozni, viszont a festék textúrája igényel némi profizmust. A jojoba, lágyított gyapotcserje és a méhviasz elegye ad egy elsőre furcsának tűnő állagot, amivel csak akkor tudunk szépen dolgozni, ha rétegenként viszünk fel kevés festéket. Ha így járunk el a végeredmény kielégítő lesz, sőt egész nap tartós marad.

Ár: 4 299 Ft

Pupa - Extremeyes

A Pupa márka afféle legendaként van jelen a magyar piacon, mert hát sokan azt hiszik, hogy sehol sem lehet beszerezni a sminkcuccaikat, holott a Marionnaud parfümériákban van Pupa állvány.

Az Extremeyes spirál volumennövelő és extra fekete színű, bár ez a tulajdonság a spirálok többségén jól olvasható. A kefe fején körkörösen helyezkednek el a kefék, néhány milliméteres távolságban, így többször is át kell húzni a pillákat, hogy mindegyikre kerüljön festék. Igen ám, csak ezzel olykor nagyon elnehezítjük a pillákat, sőt a csomósodásnak is nagyobb esélyt adunk, így erősen javasolt kevés festékkel dolgozni. Aki nem szereti a hangsúlyosan spirálozott alsó pillasort, az mellőzze ezt a részt, hiszen ezzel a kefével csak durván szétválasztott szőrszálakat rittyenthetünk. A felső pillasoron viszont remekül működik, bár a göndörítésben hagy maga után némi kívánnivalót, de a sminksuliban már megtanultuk hogyan kompenzálhatjuk a kimerevedett pillákat: diszkrét hatás érdekében pislogjunk rá a középső ujjainkra, majd enyhén nyomjuk fel a pillasort; drámai hatás érdekében még a száradás előtt használjunk szempillagöndörítőt. Bár a festék nem vízálló mégis atombiztosan a helyén marad, olyannyira, hogy maradéktalanul csupán sminklemosóval távolíthatjuk el. Ideális választás akkor, ha pilláink nem szorulnak hosszításra, csupán a dússágukon szeretnénk javítani.

Ár: 3 990 forint (Coin ár)

Debby - Top volume

Elérkeztünk a gumi sörtéjű kefékhez, amik már jóideje uralják a piacot. Ennek a típusú kefének több előnye van mint hátránya, és ezt a Debby termék is remekül bizonyítja. Átugorhatjuk a szokásos macerát a túladagolt festékkel, hiszen a plasztikszálak közé csak annyi anyag szorul, amennyire valóban szükség van egy alapos pillafestéshez. Nemcsak a sörték készültek ruganyos gumiból, hanem az egész fej, így felvitelkor könnyen követi a pillák vonalát. A pofás csomagolás rendhagyónak mondható, hiszen ilyen lekerekített élekkel ritkán találkozunk. Sajnos a kreatív tervezők nem gondoltak bele, hogy ezzel a formával képtelenség felállítani a tubust, így jobb híján festés közben vagy a kezünkben tartjuk, vagy az oldalára fektetjük. Attól nem kell tartanunk, hogy kifolyik a festék, hiszen sűrű és nyúlós textúráról beszélünk. Festegetés közben ez nem okoz problémát, hiszen az anyag könnyűszerrel siklik végig a pillákon, a tövektől egészen a végekig, persze egy utolsó korrigálás itt sem árt. Ezzel szétválaszthatjuk az összeragadt szálakat, és még egy utolsó löketet adhatunk a hosszúságnak. Azoknak ajánljuk, akik alapvetően hosszú pillákkal rendendelkeznek, mivel a termék dúsító hatású. A precíziós kefének hála a felvitelkor nem áll fenn a fél arc befeketítése, plusz a lemosásnál sem jön rosszul, hogy nem kell öt rétegnyi festéket levakarni a pillákról.

Ár: 2 190 forint (Coin ár)

Bourjois Paris - Liner Effect

Szintén gumis keféjű termékről van szó, ami -ahogyan a neve is mutatja- tökéletes vonalakat hivatott kreálni. Nincs nehéz dolgunk ha ezzel a termékkel szépülünk, hiszen a festék könnyű, nem csomósodik, szépen rétegezhető, de a titok nyitja mégsem ez, hanem a kefe. Ahogy már a Pupa spirálnál megbeszéltük, nem minden kefe alkalmas az alsó pillasor festésére, hiszen ha nem vigyázunk robosztus szőrszálakat kreálhatunk az amúgy szende szálakból. Ha a Line Effect-tel van dolgunk ettől nem kell tartanunk, hiszen a lekerekített kefének két oldala van: az egyik felén hosszú, a másikon pedig egészen apró plasztik sörtékkel. Értelemszerűen a hosszú sörtés féloldallal dolgozunk a felső pillákon, míg az alsó sornak csupán enyhe hangsúlyt adunk a kefe rövid sörtéjű oldalával. Mivel nagyon laza, folyékony festéket rejt a tubus, így a látványos végeredmény érdekében kétszer kell átkennünk a pillákat, a száradási idő pedig épp elég hosszú ahhoz, hogy korrigáljuk az esetleges hibákat. Ha extrém hatásra vágyunk a végső réteg száradása után, a felső pillák végein fussunk át a rövid sörtécskékkel, ezzel igazán markáns keretet adhatunk a szemnek. Hála az ügyes készítőknek, a könnyű textúrától függetlenül a festék tartósnak bizonyult, sőt még a lemosással sem kell túl sokat bíbelődni. Mondhatjuk, hogy igazi álomspirálról van szó, hiszen egyszerre növeli a pillák volumenét és hosszúságát, ez pedig valljuk be elég ritka.

Ár: 2 950 forint (Coin ár)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások