Mi ez?

Félsz a feketétől?

4955

Többségünk szereti rendszerezetten és átláthatóan tárolni a dolgait, és persze akadnak olyanok is akik a káoszra esküsznek. Mindegy, hogy melyik csoportba tartozunk, az iskolai tábla modern változata bárki életedet megkönnyítheti.

Festést, mázolást vállalok

Ha meg akarjuk előzni az íróasztalon eluralkodott rendetlenséget, okos döntés ha beszerzünk egy parafa- vagy mágnestáblát, amiken kedvünkre cserélgethetjük a hivatalos papírokat, csekkeket, feljegyzéseket és fotókat. Bár rengeteg előnnyel bírnak ezek a táblácskák, egy nagy hátrányuk mégis van: a méretük igencsak behatárolt. Talán már ti is látjátok magatok előtt az enyhén szólva bizarr kinézetű, három méterszer két méteres parafa lapot. Nem kell túl igényesnek lennünk ahhoz, hogy inkább az íróasztali rumli mellett voksoljunk, mintsem elcsúfítsuk az életterünk ezzel az óriási parafával. Ha nagy a helyigényünk és nem ódzkodunk a feketétől, akkor a táblafesték remek megoldás lehet, feltéve ha szorult belénk némi kézügyesség. Szó sincs absztrakt vonalakról, csupán egy szabályos keretet kell megrajzolnunk, majd a szimmetrikus vonalakra festőszalagot ragasztani. Ez azért kell, hogy az elkészült műről végül leránthassuk a felesleges ragacsos réteget, ezzel mérnöki pontosságú határvonalakat adva a táblának.

Így fest a mi táblánk!

Érthető ha első blikkre bárki azt mondja, hogy kell a fenének több négyzetméternyi fekete felület, hiszen a fekete depresszív, nyomasztó és még a legjobb hangulatú szobát is tönkreteszi. Na, ez butaság, méghozzá azért, mert a már kész táblánkat ugye nem natúr színben nézegetjük, hanem telefirkáljuk mindenféle értelmes, vagy épp bugyuta információval. A felettébb vidám összkép érdekében jó ha beszerzünk néhány színes krétát és egy csomag gumiragacsot. Tudjátok ez az a rágószerű anyag, ami kemény, téphető és amire a papírtól a műanyagig minden ráragad. Ennek segítségével bármit rögzíthetünk a falon, sőt megjegyzéseket is firkanthatunk a papirosok mellé. A művelethez nem kell más mint fekete táblafesték és egy ecset. A speckó festéket bármelyik festék boltban beszerezhetjük, de ha nem akarunk óriási felületet lemázolni, ésszerű a legkisebb kiszerelést megvásárolni. Ecsetet bizonyára találunk a pincében, nem kell hogy tökéletes darab legyen hiszen fekete színnel akarunk dolgozni. Ha mégis túl viharvert az ecset, áztassuk egy kis hígítóba, aztán kezdődhet a móka: rajzolás, celluxozás, festés, száradás. Mikor múlt héten elkészítettük a saját szerkesztőségi blacboardunkat csak néhány perc kellett a száradáshoz, mert épp a fűtőtest fölé rajzoltuk meg a keretet. Ha biztosra mennél egy napot mindenképp várj mielőtt belekezdesz az irkafirkába, ennyi idő alatt biztosan üzemkészre szárad a festék. Hogy lehangoló-e a több négyzetméternyi fekete felület? Nem, mi napi nyolc órában nézzük és teljesen jól vagyunk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások