Szépség

A szépség Mekkája

4957

Mit tesz a szépülni vágyó, minőségszerető nő? Hát elzarándokol valamelyik drogériába, ahol aztán a bőség zavarától ide-oda kapkodja fejét és próbál eligazodni a lifting, anti-aging, highlighter, peeling termékek között. A zarándokútra jobb csapatosan indulni, mi ezt tettük, így kedden meglátogattuk a Coin szépségosztályát.

Szezám tárulj!

Szó sincs arról, hogy nagy unatkozások közepette tévedtünk be a Dorottya utca komplexumba, csak épp nem akartunk lecsúszni az ajándékutalványok határidejéről, ami hó végéig szólt. Mivel nem akartuk az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást, így kijelöltük a keddi napot és sétáltunk, sétáltunk egészen a csillogó-villogó rengeteg kozmetikumot rejtő pultokig. Bár evidens, hogy mondjuk egy szempillaspirálért nem a zöldségeshez megyünk, ettől még korántsem biztos, hogy a különböző márkák rengetegében megtaláljuk az igazit, így jobb időt és teret engedni a keresgélésnek. Mi is ezt tettük, egyikünknek sem volt konkrét elképzelése, hogy mit szeretne beújítani, de afelől nem volt kétségünk, hogy a márkák között ne akadna kedvünkrevaló darab. Na igen, a márkák: duty free-ben nézelődni elsősorban a kedvező árak miatt érdemes, és persze azért, mert olyan kozmetikumokra bukkanhatunk, amikről addig nem is hallottunk. Ebből a szempontból a Coin is tartogatott meglepetéseket, hiszen találkoztunk Collistar, Deborah és Debby feliratú szépségpultokkal is. Ez utóbbi eszméletlen jó színű szemhéjpúdereket kínál, a pisztáciazöldtől egészen az éjfeketéig, mind matt, mind pedig extrém csillogó textúrával. A már jól ismert márkák közül Clinique, Estée Lauder, Guerlain, Pupa, Max Factor, Rimmel, Bourjois Paris, Chanel, Dior és Lancome kozmetikumok töltik be az amúgy hatalmas teret.

Igen, jogosan mondhatjátok, hogy ilyen márkák között nem nehéz szuper darabokat találni, és igazatok van, de ettől még nehéz mit kezdeni a bőség zavarával. Szempillaspirál legyen, vagy alapozó? Vagy legyen mindkettő, de akkor melyikből válasszam a magasabb kategóriájú terméket? Próbáljak ki egy új arckrémet, vagy vegyem meg a második tégelyt ugyanabból? Végül mind a négyen döntöttünk, de ehhez szükségünk volt a szépség részleg egyik eladójának szaktudására és segítőkészségére. Petra profi módon analizálta a bőrünket -Lilla bőrét nem kell analizálni, mert úgy tökéletes ahogy van- majd személyreszólóan tanácsokat adott, hogy mégis mit érdemes magunkra kennünk. Tudtátok, hogy a bevásárlóközpontok -köztük a Coin- hideg fényei károsítják a bőrünket, mindemellett találd meg úgy a leginkább passzoló alapozót, hogy tükörbe sem akarsz nézni, mert a szúrós fények öt évvel öregebbnek és dupla olyan ráncosnak láttatnak.

Ad hoc bizalom

Térjünk át az eladói archetípusokra! Ha drogériába megyünk, gyakran találkozunk makulátlanra sminkelt lányokkal, akik előtt pironkodva állunk egyik lábunkról a másikra, hiszen a mi arcunk nem tökéletes. Persze gyorsan megosztják velünk titkukat, ami általában a legdrágább hidratálókrém és a leginnovatívabb alapozó kombinációjában merül ki. Oké, de ilyenkor nem árt mérlegelni, hogy óhajtjuk-e a boltban hagyni a fél fizetésünket, sőt az sem mellékes, hogy vajon az adott termék velünk is csodákat művel-e majd. Mi nem ilyen típusú eladóval találkoztunk, hiszen néhány percnyi beszélgetés után megtudtuk, melyik márkától mit érdemes várni és mit nem, valamint azt, hogy mik azok a trükkök amikkel spórolhatunk a kozmetikumokon. Egy jó eladó először mindig bizalmat ébreszt - ez elengedhetetlen ahhoz, hogy kiderüljön, mit is keresünk. Hogy egyáltalán elmondjuk, mik a bőrünk gyengeségei, mi a napi bőrápoló rutinunk, tehát a titkos női dolgokat. A beszélgetésből sokat tanultunk, így jónéhány trükkel várhatjuk a bőrgyilkoló hideget. Ezek közül az első és legfontosabb: az eszement radírozásról érdemes leszokni, hiába a hideg és szárító levegő. Ha naponta legyaluljuk a bőrünket majd tűzoltás gyanánt rákenünk valami zsíros krémet, igen messzire sodorjuk magunkat a tökéletes bőr mítoszától. Nem kell minden termékből a legfelső kategóriásat választani, épp elég ha beszerzünk egy tápláló, tisztító arctejet, ami eltávolítja a szennyeződéseket, és egyben táplál is. Ilyen eszmecseréből persze több is akadt, míg végül mindnyájan eldöntöttük, hogy mivel szeretnénk távozni a szépészeti mennyországból. A vásárlás során nem telt el sok idő ahhoz, hogy érezzük: profi szakemberrel van dolgunk, akiben megbízunk, vagyis adunk a szavára, így azzal a kozmetikummal állunk a kasszához amit ő javasolt. Az idő reméljük, hogy őt igazolja majd, az új szerzeményeinkhez társuló tapasztalatainkról pedig később mindenképp beszámolunk.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások