Szépség

Hajuk lett a védjegyük

4952

Hajviseletünk rengeteget elárul a személyiségünkről, de még az egészségi állapotunkról is. Trendek jönnek-mennek, többségünk pedig az aktuális divatnak megfelelően vágatja a haját. Ezzel szemben akadnak olyan hírességek, akik dacolva a divathullámokkal évek óta ugyan azt a sérót hordák, így nem is kell látnunk az arcukat ahhoz, hogy beazonosítsuk őket.

Anna Wintour

A divatvilág rettegett királynőjéről már többször is értekeztünk, és bár a hölgy mindig a legfrissebb trend szerint öltözik, haja mit sem változott az elmúlt évtizedekben. Anna bubifrizuráját néhány mézszínű tincs bolondítja meg, hossza szigorúan az álláig ér, a drasztikus frufru pedig határozott keretet az ad az amúgy is marcona képű nőnek.

Ellen Degeneres

A szabadszájú nőci hosszú évek óta töretlen sikerrel vezeti saját talkshow-ját, de megjelenésén nemigen változtat. A pixie stílusú hidrogénszőke séró remekül passzol világoskék szemeihez, és persze maszkulin stílusát is kiemeli. A rövid frizura olyannyira a védjegyévé vált, hogy nehéz lenne elképzelni derékig érő buja lobonccal.

Donald Trump

Az üzletember nevét legtöbbször mesés vagyona és monumentális építményei kapcsán halljuk. Bizonyára megengedhetné magának, hogy megállás nélkül kövesse a frizura divatot, ezzel szemben ő inkább marad a jól megszokott rövid, vörös hajnál. A kor persze Trumpot sem kíméli, így az évek múlásával ide-oda fésülgetős technikával kénytelen trükközni az egyre ritkuló tincsekkel.

Grace Coddington

A név elsőre talán nem ismerős, viszont a képre és az ikonikus vörös loboncra tekintve, bizonyára könnyen azonosítható a már említett Anna Wintour jobbkeze. Karakán orrával és hosszú vörös hajzuhatagával, Grace afféle viktoriánus külsejű nő. Ez minden jel szerint kicsit sem zavarja, hiszen legyen szó fiatalkori, vagy épp friss képekről, a haj változatlan. Csak azt nem értjük, hogy miért nem kondicionálja olykor igen száraznak tűnő loboncát...

Vivienne Westwood

A vörös és idősödő nőknél maradva, muszáj megemlítenünk a punk dívát, aki divattervezőként szezonról szezonra diktálja a trendet, de rebellis séróján nem hajlandó változtatni. Láthattuk már kiengedve, feltupírozva, fejtetőre tűzve... az összkép minden esetben igazán Westwood-os lett.

Agyness Deyn

Kedvenc, véleménymegosztó modellünk sem maradhat le a listáról, bár mostanság gyakran változtatja a hajszínét, amit nem kis sajtóvisszhang kísér. Színek ide vagy oda, a hossz maximum állig érhet, de ki ne emlékezne az igazán jellegzetes Agyness-séróra, a hidrogénszőke felzselézett pixie fazonra, amit Twiggy után elsőként a brit modellen láthattunk viszont.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások