Közösség

Képet mutatunk!?

4932

Néhány hónapja már annak, hogy egy kedves ismeretlen-ismerős meghívott egy kifejezetten női közösségi oldalra… Távol álljon tőlem, hogy propagáljam ezt a portált,de azóta is értetlenkedve fejcsóválok valahányszor belépek és nézelődöm-jelzem nem túl gyakran teszem…

 Már régóta kíváncsi voltam milyen lehet tagnak lenni és végre kaptam egy meghívót -merthogy nőknek csakis meghívásos alapon működik; a férfiakat a regisztrált női felhasználók szavazzák be… (ami kész vicc, de ez egy másik téma) Lényegében azért kaptam a meghívást, mert az ismerősöm részt vett egy játékban, amelyben a legtöbb szavazatot begyűjtő hölgy mellplasztikát nyert. Így velem is gyarapította a szavazótáborát…- ezt most nem kezdeném boncolgatni, mert egészen más az ami a  "megdöbbenést” kiváltotta belőlem.

 Szóval, regisztráltam; megadtam a “szokásos” adatokat-amiket kötelező volt, sőt stréber jó kislány módjára még “bemutatkozó” szöveget is írtam és néhány képet is feltöltöttem… Éppen csak próbáltam kiigazodni a lehetőségek, opciók között, amikor felfedeztem, hogy egymásra is lehet szavazni és így pontot gyűjteni, “rangot” szerezni…Tehát véleményezni lehetett és “+” vagy “-”pontokat adni a többi felhasználónak egy “tetszik” vagy “nem tetszik” gombra kattintva. Az egy külön történet lenne mennyire mellé, ill., belenyúltam etéren a dologba; lényeg, hogy olyasvalakit “pontoztam le” akit nem kellett volna. De ahogy ö is “ítélkezett ismeretlenül”, úgy én is megtettem: kép és adatlap alapján… Ebből az ügyből kifolyólag az összes gyengeelméjű, fogyatékos, illetve viráglelkű nőnemű pillanatok alatt nekem támadt. Futótűzként terjedt a hír gaztettemről, én meg csak kapkodtam a fejem. Elég röhejes volt az egész.

more

Ennek okán, akarva-akaratlan volt szerencsém végignézni több mint 50 adatlapot, csak, hogy tudjam kiktől kapom az “áldást” pl.: leendő gyermekemet illetően, stb. Döbbenten tapasztaltam, hogy minden adatlapon a bemutatkozás nagyjából azonos sémára épül, azaz a következő mondatok más szavakkal és/vagy más sorrendben, de mind megtalálhatóak voltak: “X éve élek boldog házasságban szerető férjemmel, X számú csodálatos gyermekem van, stb.,stb.” Ezek után általában elcsépelt életbölcsességek, közhelyek jöttek halomra, és/vagy túláradó versidézetek egymásutánja következett… No meg persze az elmaradhatatlan művigyoros családi fotók…

Eleve már ezektől mély szánalmat kezdtem érezni az adatlapok tulajdonosai iránt. Semmi negatívum, semmi önálló, egyedi gondolat, csak felszínes sablonok. Kicsit olyan “Stepford-i feleségek” érzetem támadt az egésztől. Ez az az érzés, amikor tudtodon kívül belecsöppensz valami “szektás agymosásba” és úgy érzed, te vagy az egyetlen aki érzi, hogy itt valami nem stimmel!

Persze azt hittem csak az engem ért “negatív” vélemények miatt látom ilyen drasztikusnak a helyzetet, de most, hogy már hónapok teltek el bizton merem állítani, hogy nem! Valósággal vérfagyasztónak találtam a napokban tett felfedezésem, hogy ott bárki bármit ír; tegyük fel egy receptet oszt meg-ami mondjuk egy rém szimpla bekopizott kókuszgolyóé- azt olyan üdvrivalgás fogadja, mintha egy másik galaxist fedezett volna fel! Ahogy végignéztem egy-két semmitmondó cikk kommentjeit, ugyanezt találtam. Már el sem olvastam a véleményeket, mert mindegyikben ott virítottak a tapsikoló hangulatjelek, meg a széles vigyorú smiley-k. Olyan érzésem volt mintha egy borospincébe tévedtem volna és a borgőztől, szédülni, émelyegni kezdtem..

Egyszerűen fel nem foghatom mire jó ez az egész!? Kinek és minek játsszák meg a boldog kis tündérkét egy ilyen oldalon? Mindenki tudja, hogy az élet nem habostorta és olyan nincs, hogy mindig minden 100%-ig stimmeljen. Valójában ilyennek kell lennie egy nőnek, asszonynak?? Képmutatónak!?? Vagy csak simán tök butának, aki egy álomvilágban él?


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások