Test

Vaktérkép a testem

4937

Csak naponta minimum kétszer látjuk magunkat teljesen meztelenül, de egyes testrészeint egész nap a szemünk előtt hevernek - ilyen a kezünk, karunk no és persze nyáron a lábunk. Azt hiszed, minden egyes négyzetcentiméteredet ismered, ugye? Tudod, milyen alakúak az ujjaid, milyen formájú a vádlid, hogy hol vet ráncot a bőröd, hol őrzöl sebhelyeket. Ismered az anyajegyeidet, akárhányszor rájuk nézel, otthonos érzés fog el, igen, ez én vagyok a pettyezett bőrömben, s esetleg még olyan pöttyeid is vannak, amiket kifejezetten szeretsz.

Igenám, de egészen döbbenetes felfedezést tettem nemrégiben. Kiderült, csak azt hisszük, hogy ismerjük anyajegyeinket, de valójában csak passzív e tudásunk. Végezd el te is magadnak a kísérletet. Ha van játszópajtásod, mondjuk a pasid vagy csajod, akkor hunyd be a szemed, és kezdj el rámutatni azokra az anyajegyekre, amikről tudni véled, hol lapulnak. Ha nincs partner, foghatsz egy lemosható tollat, és jelölgethetsz azzal vagy éppen felskiccelhetsz egy testet is papírra vaktérkép gyanánt. Lefogadom, hogy kb az arcodon levők kivételével katasztrofális mellélövöldözés lesz a végeredmény.

Mikor erre rájöttem, teljesen elbizonytalanodtam, hisz tudom, hogy van egy anyajegy a bokámon - ööö de melyiken is? És kívül vagy belül? És a könyököm környékén levő, amit úgy szeretek, az most hirtelen hova lett? Na és a combom pöttyei? Hisz milliószor láttam őket, hogy lehet, hogy egyáltalán nem tudom felidézni a pontos helyüket? Mit pontos, a megközelítő helyüket sem. Persze gyorsan másokkal is elvégeztettem villámteszteket, és mindenki csúfosan elbukott. Kíváncsi vagyok, ti mire juttok, ha vesztitek a fáradságot a tesztelésre. Persze már az is beszédes, ha csak a ruhából kilógó felületekre koncentráltok. Fura, mi? És vajon miért van ez így?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások