Szépség

Hasznos segítség vagy baktériumtelep?

4929

Mielőtt több ezer forintot invesztálnánk egy kozmetikumba érthető, hogy szeretnénk kipróbálni. Az viszont már korántsem ennyire biztos, hogy a drogériák teszterein örömmel osztozunk vadidegenekkel. Akkor mégis mi a megoldás?

Használat után kérjük zárja vissza a kupakot

Bizonyára ti is találkoztatok már olyan mintadarabokkal, amiknek nagyobb létjogosultságuk lett volna a kukában, mint a drogéria polcain. Legkönnyebb helyzetben akkor vagyunk, mikor körömlakkot vásárolunk, hiszen egy-két húzás a már amúgy is összebarmolt állványra, vagy épp csak megnézzük az ecsetet és döntünk. Ez tiszta sor, a szín tekintetében nincs zsákbamacska, jóllehet a minőség nem első osztályú. Kényesebb terület a szemre applikálható kozmetikumok palettája, hiszen kihúzzuk az apró tégelyeket, belemártjuk az ujjainkat, majd legtöbbször a kézfejünkön tesztelünk. Persze a textúrát és a kezelhetőséget ezen a bőrfelületen is meg lehet állapítani, csak épp továbbra is homály fedni a lényeget: vajon kiemeli-e szemünk színét az adott termék? Ez legtöbbször otthon derül ki, ha pedig csúfosan mellényúltunk, akkor jöhet az ajándékozás, vagy a jó lesz ez még valamire cuccokat tömörítő neszeszer. A szempillaspirállal hasonló a helyzet, ennél is leggyakrabban csak a kefét, a festék illatát és a csomómentességet ellenőrizzük, ezzel persze egyértelműen kivívva a biztonsági őr rosszalló pillantásait. Legnagyobb problémát a megfelelő alapozó kiválasztása okozza, hiszen a teszterre nincs rendesen rácsavarva a kupak, beszáradt, bizarr a színe, a szagáról már nem is beszélve. Evidens, hogy az ilyen maszlagot nem kenjük nyílegyenesen a pofinkra, holott az alapozót minden bizonnyal oda szánjuk. Mit tehetünk ilyenkor? 

Ősrégi trükk, hogy a csuklónk belső felén próbálgatjuk az árnyalatokat, holott ez butaság. Az arcunk színe a nyakunk bőrével azonos, így érdemes ezen a területen próbálkozni. Néhány csepp, mások által is megkutyult kencétől még nem lehet bajunk, így bátran kenjük fel a cuccot az állunk közelébe. Ha igazán biztosra akarunk menni szerezzünk termékmintát a kiszemelt darabból, hiszen nem árt tudnunk, hogy képes-e az arcunkon maradni napi öt-nyolc órában. És elérkeztünk a kozmetikai teszterek belzebubjához, ami nem más mint a rúzs. Teljesen normális ha már a gondolattól is frászt kapunk, hogy több idegennel kell egy rúzson osztozni. Igen ám, viszont nem elhanyagolható tényező, hogy a kiválasztott szín vajon hogy mutat az ajkainkon: a sárgás árnyalatok például hasonló színben láttathatják a fogainkat, míg az igazán mély színek egy laza ötössel dobhatják meg az életkorunkat. Tényleg nincs jobb mód mint a kézfejen tesztelni és lesz ami lesz alapon beállni a kasszához, hiszen a közös rúzs jó eséllyel magában hordozza a közös herpesz kihordását is. Ti hogyan teszteltek?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások