Szépség

Van hajam!

4924

Idén nyár elején elkezdett hullani a hajam. Nem is kicsit: beletúrtam, és az ujjközeim csak úgy feketéllettek a hajszálaimtól. A hajammal amúgy is tele van a hócipőm, mivel a fele teljesen fehér, meg a pikkelysömör miatt elég sokszor sebes a fejbőröm, már csak pont az hiányzik, hogy kiritkuljon! Vártam, hogy majd elmúlik, kicsit csökkent, közben rájöttem, hogy hajfestéket is váltottam, amiatt is hullhat, főleg, hogy fekete hajfestékről van szó - attól állítólag sokaknak ritkul a hajzatuk. Eltelt két hónap, visszaálltam a régi, bevált festékre, mintha a hajszálaim elvesztése is ritkult volna, de vele együtt a séróm dússága is. Ekkor találtam egy Vichy szérumot, ami a gyógyszertáras nő szerint a legjobb, amivel valaha találkozott - lesz megint dús hajam és nem hullajtom a szőrömet. Persze, hogy hiteles volt a fehér köpenyében,  így megvettem a cuccot. Ahogy elhagytam a gyógyszertárat, elkezdtem hangosan szidni magam, hogy miként lehettem akkora marha, hogy több ezret kiadtam egy olyan dologra, amiről azt sem tudom, hogy jó-e?! Ráadásként még az is elkezdett bosszantani, hogy minden gyógyszertárban, ahol forgalmaznak Vichy termékeket, hozzá lehet jutni a teszterekhez, tehát akár ki is próbálhattam volna!

Amint hazaértem, már olvastam is a használati utasítást, megmostam a hajam, megtöröltem, fújtam, szárítottam, csodálkoztam. Mivel szérumról volt szó, arra számítottam, hogy ragadni fog a hajam, de legalábbis masszívan lelapul majd. Ehhez képest nagyon friss, jó illatú és lágy állagú lett a használat és a szárítás után, tehát elnevezés ide, előítéletek oda, jó az állaga, textúrája, könnyű használni. Persze senki ne gondolja, hogy egyszeri használat után valami csodát éreztem (olyan csak a Tévé Shopban van). A csomagoláson az áll, hogy minimum hat hétig kell fújkálni vele a fejbőrt, a hajat, mire valami látványos változás beindul. Lássuk addig mi van benne, és miért! A harmincöt évnél fiatalabb nők 46%-a szenved hajhullástól. A  hosszú vagy középhosszú hajú nők 78%-a küzd a hajtöredezés problémájától. Azon nők 86%-ánál, akik hajhullástól szenvednek, jelen van a hajtöredezés tünete is, tehát leginkább ez az a két dolog, ami a hajzat elvékonyodását okozza, illetve ritkává teszi a hajunkat. A VICHY DERCOS AMINACTIF™ feltöltő széruma hajhullás és hajtöredezés ellen is jó. Rostképződést segítők, antioxidánsok, aminosavak figyelnek benne, amelyek mind szabadalmaztatott összetevők.

Na, de nincs annál hitelesebb teszt, ha mi magunk próbáljuk ki a terméket. Megtettem, becsületesen használtam hat hétig, és tele lett a fejem hajjal! Persze én ezt eleinte nem láttam, így megkértem a pasimat, hogy vizsgálja már meg alaposan a fejemet. Nem hittem el, de azt mondta, hogy vannak olyan hajhagymák, amikből három szál is kijön! Fantasztikus, azt leszámítva, hogy a rengeteg "babahajszál" miatt kicsit kócos vagyok. Megnyugtató, hogy végül happy enddel zárult a hirtelen vezérelt ötlettől jött vásárlási lázam. A pumpás szérum ára kicsit, borsos, viszont hat hétig bőven elég volt, ső még félig van szerintem. Ja, 8859 forint.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
Oct
16
KNana írta:
hosszú hajam volt,levágattam,megbántam,meghosszabítattam,kihullott. hátul foltokban hiányzik a hajam és ahelyett hogy nőne,még hullik tovább. azt hiszem beruházok egy ilyen csoda szérumra :D
csak kár,hogy ennyire drága :S
11:02
2
Oct
16
Renate írta:
A feketétől kiritkult a hajam, ráadásul eredetiben szőke, szóval nem tudom, hogyan gondoltem ezt én anno.
Én már nem festem, mert szerencsére még nem őszülök és a egy év alatt teljesen rendbe jött. Amúgy szedek alga tablettát, ami magát a haj textúráját is megváltoztatja, meg a bőrét is. Nekem ez is bejött. Csak ajánlani tudom.
11:03
3
Oct
16
daya írta:
A haj hullását, erősségét és minőségét a szervezet belső állapota határozza meg leginkább. Az ilyen cuccok általában csak a tüneteken javítanak.
Vagyis egészséges életmóddal és testi-lelki harmóniával lehet leginkább a szép hajért és bőrért tenni. Barátnőmnek hullott nagyon a haja hónapokig, mert túlhajszolta magát, kollégám és túlzott stressz esetén szedett össze valami ekcéma szerűt a fejbőrére... nekem is akkor szokott törni a körmöm és a hajam, amikor kimerült/lemerült vagyok és akkor vannak ragyáim, ha stresszelek.
Az ilyenek ellen belülről kell küzdeni, és amellett lehet külső akármit használni, ami gyorsítja a regenerálódást.
11:22
4
Oct
16
Renate válaszadaya írására:
szerintem Hencinél bonyolultabb a helyzet. azért egy ekcéma eltüntetése nem éppen a legegyszerűbb, persze ha nem festené a haját tuti jobb lenne, de ha őszül mit tegyen?
11:25
5
Oct
16
daya válaszaRenate írására:
Első körben keressen fel egy tényleg jó bőrgyógyászt.
11:32
6
Oct
16
saakena írta:
nekem szerencsére viszonylag dús hajkoronám van, így nem szorulok rá ilyenre. persze sosem lehet elég dús a hajam, úgyhogy szívesen kipróbálnám, de nem 9 rongyért...
11:34
7
Oct
16
Kacu írta:
Édesanyának is hullik a haja, de az inkább vitaminhiánytól van. A Pasi meg ara panaszkodik, h ritkul a feje tetején a haja, és tényleg... :S Egy próbát mindenképpen megér, ha valóban jó. Nekem a többi Vichy termék bevált. Amikor porzott az arcom a szárazságtól, akkor helyretette. Amikor egészséges lett a bőröm, akkor meg az oligo 25-tel az is maradt.
Bár elég drágácska ez a hajnövesztő...
11:36
8
Oct
16
Renate válaszadaya írására:
Nem tudom mióta olvasod Henci cikkeit, de ezen problémájáról nem először ír, és egx csomó helyet megjárt. Nem célom védeni, de nekem is van allergiám és tudom, hogy az akinek nincsen könnyen nyilatkozik okosakat bőrgyógyászról meg egészséges életről. Mondjuk szerintem Henci meg én is, és még sok allergiás, ekcémás, kiütéses, csomót szenved és mindent megtesz...a cikk amúgy is a termék hatékonyságáról szól, nem a személyes bajokról.
11:43
9
Oct
16
Kacu írta:
*arra*
11:44
10
Oct
16
tein írta:
az exemnek elég erősen ritkult a haja, és az anyjától kapott egy ilyen cuccot, de nem nagyon akaródzott neki kenni. biztos nem izgatta annyira hajhullás (mondjuk általában amúgy nagyon rövid hajat visel), lusta is volt, szóval nem tudom, mi lett volna, ha..

viszont egyszer vettem neki egy sampont, ami nagyon hatásos volt. a lush-ban lehet kapni, tömbsampon (kis köralakú), rózsaszín, elég erőteljes, fűszeres illattal. a tömbsampon amúgy is jó, mert sokkal tovább tart, mint a szintetikus folyékony, még ha elsőre drágának is tűnik, visszajön az ára. és az exemnek nagyon jól rendberakta a haját, szóval én azt is ajánlom, akinek a vichy drága. közben találtam hozzá linket is:
http://www.lush.hu/item/new-sampon-szappan
11:51
11
Oct
16
Ciszti válaszadaya írására:
Egyetértek.

De még kiegészíteném annyival, hogy akinek eleve bőrproblémája van, ráadásul ilyen súlyos, az miért festet hajat? ( Tudom, őszül. Végülis kinek mi a fontosabb. De hennával is lehet festeni. )
A pikkelysömört lelki eredetű problémák váltják ki. Bár gondolom ezzel tisztában van Henci is.
A Vichy az egyik olyan termék, ami tele van méreganyagokkal...
Komplex kivizsgálás kell.
Mind a lelki, mind a testi betegségek miatt természetgyógyászt javasolnék annak, aki ilyen problémával küzd. De a legjobb, ha a szakorvosi vizsgálatokkal együtt párhuzamosan folyik a kivizsgálás. Több szem többet lát.
Nekem foltokban hullott a hajam. Másfél hónapig feküdtem kórházban, a fejem búbjától a lábujjam hegyéig kivizsgáltak, rákosoknak való gyógyszerrel kezeltek, helyi fagyasztást is bevetettek, és semmi.
Aztán anyu elvitt egy természetgyógyászhoz, aki akupunktúrás tűkkel kezelt, és ( lekopogom ) azóta visszanőtt a hajam, nem hullik ( csak amennyit amúgy is ).
Itt továbbra is mindent megtaláltok: www.antalvali.com
11:52
12
Oct
16
daya válaszaRenate írására:
Nem tudtam, hogy mit járt végig előtte. Elég sok allergiás-ekcémás egyéb ismerősöm van, és látom rajtuk, hogy az aktuális életmódjuk hogy hat a bőrükre. Nekem sincs hibátlan bőröm, jártam eleget bőrgyógyászhoz és próbáltam néhány "csodaszert" is, de nem az használt annyira, mint a belső összeszedettség.
11:55
13
Oct
16
Satc235 írta:
Nekem is sokáig hullott a hajam, időnként még most is nekikezd. Ilyenkor a korábban használt -s imádott :) -lush new hair sampont. Igaz, ez sem olcsó kategória, viszont 5-6 hajmosás után már látszik a hatás.
11:56
14
Oct
16
daya válaszaCiszti írására:
Az akupunktúra hatékonyságát és a placebo hatást még nem sikerült egymástól egyértelműen elkülöníteni...
11:57
15
Oct
16
Ciszti válaszadaya írására:
Nálam valószínűleg inkább maga az akupunktúra segített, mint a placebo hatás, mivel kicsi voltam, így nem igazán hihettem semmiben, ezáltal a placebo jelen esetben érvényét vesztette.
12:07
16
Oct
16
Renate válaszadaya írására:
az akupunktúra nekem is bejött....már gyerekkoromban is, pedig még akkor nem hallottam a placebóról. de inkább placebo, mint a sok szar és veszélyes gyógyszer.
12:08
17
Oct
16
Renate válaszaCiszti írására:
a hennáról meg az a véleményem, hogy szar. barátnőm haját leégette. hát ennyi, mindenki más, ezt kellene realizálni és ha valakinek a henna valakinek az akupunktúra vagy a vichy vált be akkor azt fogja használni.
12:09
18
Oct
16
cicavirag válaszatein írására:
ÁÁÁÁ nekem ezt ki kell próbálnom!Ha kell megyek érte pestre!
12:31
19
Oct
16
Hella válaszaRenate írására:
A hennát csak festetlen hajra szabad rákenni, legalábbis én azt olvastam, hogy aki festett hajra használja, annak nagy eséllyel ki fog hullani a haja...elvileg az nem égethetne, mert természetes anyag...de aztán lehet rosszul tudom.:D
12:34
20
Oct
16
cicavirag írta:
Most mostam hajat, egy kisebb kupica kihullott!Mondjuk a fodrászom azt mondta, hogy napi 100 szál haj még normális, ha kihullik!Mert cserélődik folyamtosan!De a Lush cuccot akkor is kiakarom próbálni!
12:37
21
Oct
16
ismeretlen írta:
Teljesen átérzem a problémád Henci! Én tavaly nyár vége óta küzdök ezzel. Azt azért hozzátenném, hogy egészséges módon (semmi tabletta, por, stb), fogytam 25kg-ot 10 hónap alatt, és iszonyatosan hullik a hajam, több mint ami normális. A fodrászom szerint a vas szintem alacsony, voltam vérvételen, egy hónapja, és teljesen átlagos, közepes értékű a vas szintem. Most szedek vas tablettát mégis , meg amúgyis jó a nőknek (menstruáció, stb.), meg én amúgy is ritkán eszem húst, szóval mindenképp jól jön, csak étvágyat csinál...Használok most éppen Revalid sampont, igazából hajmosás közben hullik ki kevesebb hajam, a többi ugyanúgy maradt. Viszont a balzsammal együtt használva, igen kellemes, csak hát mégsem az elvárt hatást adja. Tesóm szedte a Revalid tablettát, szebb is lett tőle a körme, meg a haja, viszont amikor abbahagyta, még jobban hullott a haja, és leállt, és teljesen okés lett minden.
Most ezt a mikrokamerás fejbőrdiagnosztikát akarom kipróbálni, pár patika hirdeti magát, hogy ingyenesen elvégzik. Valaki volt már ilyenen?
Másik: akupunktúra tényleg jó hajhullásra ? Volt akit ez "helyretett " ?
13:02
22
Oct
16
ismeretlen válaszaRenate írására:
nincs ekcémám sajnos, az egyszerűbb, mint a psoriasis:) egyébként, meg aki nálam jobban odafigyel magára, az kamuzik:D
13:14
23
Oct
16
Renate válasza írására:
Én voltam ilyen mikrokameráson csak úgy és megállapították, hogy teljesen egészséges a hajam. :)

Az akupunktúrára más miatt járok ( allergia, illetve izomcsomósodás) és nekem bevált, például már nem szedek allergia gyógyszert az akupunktúra és az alga kombinációja teljesen bejött.
13:15
24
Oct
16
Renate válasza írására:
jaj bocsánat, izé. :) ezt a betegséget csak úgy ismerem, ahogy te leírtad.
nekem meg tejallergiám és tartósítószer érzékenységem van, meg fű fa allergiám, szóval együtt érzek. :)
13:16
25
Oct
16
ismeretlen válaszaCiszti írására:
genetikai, örököltem anyutól. bár tény, hogy ha szarul vagyok ,stresszes stb, akkor jobban kijön.
13:17
26
Oct
16
ismeretlen írta:
jaja! és nem őszülök, hanem megőszültem. konkrétan a fejem tetejéig fehér a hajam, aztán meg ilyen semmilyen színű. senki nem várhatja el tőlem, hogy ne fessem. a henna... na, az macera. használtam vagy fél évig, de semmivel sem lett jobb, rosszabb.
13:19
27
Oct
16
LadyGray írta:
Henci!
Mostmár valld be, hogy ismerjük egymást! Vagy csak telepata vagy és rámkapcsolódtál!? Esetleg te vagy a másik, a kettős személyiségemből!?:D

Én amúgy dr.immunt használtam,de nemhogy két hét, még két hónap után sem volt eredmény... Most spórolok a vichy-re....:P meg valami vitaminkomplexre, hogy belsőleg is "motiváljam" a hajhagymáimat...:)
14:02
28
Oct
16
Trifolium írta:
Nekem pár éve ritkult meg a hajam. Látványos hajhullást nem vettem észre, mindenestre nagyon kevés most a hajam és nagyon vékonyszálú. Szedtem revalidot, hairclairt, biovant, ezen kívűl jártam havonta mikrokamerás fejbőrvizsgálatra, használtam a termékeiket (fejbőrtisztító, sampon, tabletta). Szedtem külön A vitamint is. Igazából látványosan egyik se hatott... Ja, háziorvos elküldött mindenféle kivizsgálásra, hogy nincs e valami gyulladásom (nőgyógyász, fogászat, fül-orr-gégészet, hormonvizsgálat), nem volt semmi bajom. Ezek után nem tudom, hogy lehet e hinni ezeknek. Szerencsére kopasz foltjaim nincsenek, a hajam félhosszú-rövid, gyakran járok fodrászhoz, hogy ha ennyire kevés, akkor legalább ápolt legyen. Gondoltam rá, hogy lelki, mert sokat stresszelek, de mivel a hajam nem hullik most csak 3-4 éve megritkult (előtte se volt sok hajam) nem hiszem, hogy erről lenne szó. Azért ha valakinek van vmi ötlete szívesen fogadom:)
15:11
29
Oct
16
Sissi válaszaRenate írására:
Én hennát használok és nagyon szeretem, bevált.
Nem lehet vele drasztikust hatást elérni, de én csak egy kicsit akarok sötétebb hajat és erre tökéletes a henna.Nekem hullott a sima hajfestéktől a hajam.

Barátnőd hogyan használta? Mert kémiai festés után legalább egy-két hónapig nem szabad használni hennát.
16:22
30
Oct
16
LadyGray írta:
detto...
17:05
31
Oct
16
Lynny írta:
Nekem is hullani kezdett egy másfél hónapja a hajam.:( Most viszont Revalid samponnal mosok hajat, meg szedem a Revalid kapszulát, és csupa babahaj vagyok, plusz lelállt a hullás! Nekem ez egy nagy ajándék, már tök kétségbe voltam esve, mi lesz haj nélkül...
18:07
32
Oct
16
Michelle írta:
ajjjjjjjj neeeeeeeeeeeeeee!!!!! nem tesz ez jót nekem!
nálam ez a hajdúsítás már megszállottság!Sztem már mindenki unja h minden hajas cikkhez beszólok h "segíccség hullik a hajam,valaki mentsen meg!!!!!" de tényleg nagyon hullik...arra még nem szántam rá magam h megszámoljam naponta,mert félek hogy ilyen 300 szál jön majd ki,úgyh csak nézem és nézem.....a héten kezdtem el szedni a Merz special drazsét úgyh most attól várom a csodát.meg egy jó pszichológustól várnám aki rendbe szed,hogy ne stresszeljek,és "boldog,kiegyensúlyozott" legyek.......de mivel a Vichy olcsóbb mint a pszichológus,ezért írunk a Jézuskának max.a többi meg majd rendbe jön jövőre.....reméljük
18:33
33
Oct
16
Ciszti válaszaRenate írására:
Nem próbáltam hennát, csak olvastam róla, és barátnőim használják, nekik bevált.
Én nem festetem a hajam. Szerencsére még nem őszülök. :)
19:35
34
Oct
16
dexi írta:
Én most bontottam ki a rasztám (1év és 2hónap után, igaz még 3tincs van, de azt majd holnap) és kicsit megfogyatkozott a hajam. kb. 10 centit nőtt ezalatt, és marha hosszú letta hajam. :P Mivel ezalatt az idő alatt nem tudott kihullani az a pár hajszál, ami természetesen távozik az most egyszerre jött ki...:S mondanom sem kell, hogy ha valaki meglátta volna azt a haj mennyiséget (amúgy is rengeteg hajam van) bizonyára sokkot kapott volna. Vannak rövidebb hajtincsek is benne, meg gondolom hiányzik is jó pár a fésüléstől. Kicsit olcsóbb lenne ez a cucc biztosan vennék magamnak, de ezt a márkát meg kell fizetni... vettem már pattanástalanítót ami kb. akkora mint egy körömlakk, és 3600ft :S viszont az is király volt. :D Ja és egy-két ősz hajszálat is találtam :(
21:42
35
Oct
16
marta írta:
Most hallottam a Herzéria nevű szerről. Van ampulla, sampon. Nincs valakinek erről tapasztalata? Elfogadható árú. 800 ft körül van 6 ampulla.
22:05
36
Oct
17
aktuális. eddig ha cibáltam, a lófarkamat, sem jött ki semmi, max 1 szál, most meg csak simán beletúrok és 3-4 ottmarad. ez rettenetesen ijesztő! mondjuk még mindig nemhullik jobban, mint egy átlagembernek, de ez tényleg megriaszt. viszont nincs 10 rongyom erre a csodaszerre, úgyhogy maradnak a vitaminok.
meg mondjuk a másik, hogy Hencinek elég volt 6 hétig, szerintem nekem 3-ig se lenne, amilyen hosszú.
08:35
37
Oct
17
LadyGray írta:
Ja amúgy mielött választottam volna a módszerek közül jól utána olvastam... Én úgy tudom B vitamin komplex és cink,jód,vas,stb kell, de a lényeg hogy a tojásban MINDEN benne van ami a hajnak kell...
Csak azt nem tudom,hogy belsőleg vagy külsőleg vagy mindkettő!?
09:48
38
Oct
17
Lyn írta:
Nekem éppen 2 éve hullott annyira a hajam, hogy nem tudtam merre fésüljem, mert elől nagyon megritkult. Aztán elmentem egy belgyógyászhoz (azért nem bőrgyógyászatra, mert voltak más tünetek is) és kiderült, hogy pajzsmirigy betegségem van.
Szóval amint elkezdtem szedni a gyógyszert, annyi babahajam lett, hogy ismét a "nemtudommerrefésüljem" probléma állt elő. Persze ennek már örültem...érthető módon. :)

Egyébként én mindig a fodrászomtól veszek sampont. Azt használom, amit ő. És bár igaz, hogy nem éppen olcsó termékekkel dolgozik, de legalább hatásosak.

A hajhullásnak pedig tényleg mindig testi (vagy lelki) oka van. Ezért érdemes belül keresni a bajt, és csak "rásegítésként" használni kenceficéket.
10:56
39
Oct
17
ence válasza írására:
Én voltam mikorokamerás izén, elég durván hullott a hajm. Ott megállapították, hogy egy szőrtüszőből leginkább egy szál hajam nő,holott kettőnek, de inkább háromnak kellene... Tehát tényleg elég ritka volt már a hajam. Meg is vettem a sampont meg gélt, amit ajánlottak, tényleg nagyon szuper, szóval samponból azóta is azt használom.
De aztán kiderült, hogy irtózatos vashiányom volt. Vaskúra 2 hónapig (orvos által felírt tabletta+szigorúan Milgamma N vitamin, mert különben kőhas, ürítés meg felejtős), és ez az újabb vérvétel szerint helyre is tett. Nő-növöget a hajam, mert előtte már a hosszából is sokat vágattam, babahajam is rengeteg van, de már üldözési mániám van. Göndör a hajam, így nem fésülködöm minden nap, de szerinem még így is sok, ami hajmosásnál kijön, pedig nekem olyankor egyszerre távozik a nagyobb mennyiség. De még így is az a parám, hogy hullik. Nincs mese ki fogom próbálni ezt a vichyt is. Már nem is számolom mennyit költötem a hülye hajhullásomra...csak egyszer lenne végre újra a régi a sörényem....
13:01
40
Oct
17
LadyGray írta:
Jaj meg most eszembe jutott az is hogy volt olyan fórum, hogy cukorbetegségtől is lehet, nekem az -még- nincs, de évekkel ezelőtt megállapították hogy túltermeli az inzulint a hasnyálmirigyem és egy ideig szedtem is rá bogyót... Most csak azt tudom hogy ha eszek is 3-as körül van a vércukrom...szóval lehet emiatt is hullik ennyire, de majd jövőhéten mék dokihoz...
18:51
41
Oct
17
tavirose írta:
Henciiiii, ha még van fél dobozzal és Te már befejezted a kúrát akkor simán átveszem tőled, mondjuk ingyen, hiszen neked úgysem kell, és szeretsz másokon segíteni, nem? :D
20:03
42
Oct
18
LadyGray válaszatavirose írására:
EzjóXD
11:21
43
Oct
18
Geisha írta:
nekem múlt év őszén kezdődött... mindig szép/dús hajam volt, nem is festettem, vigyáztam rá... na ennek mára sutty, a fele kb mint volt, az is gáz állapotban...
iszonyat mód hullott a hajam, de tényleg nagymaréknyi minden nap!! Teljesen eszemet vesztettem, hogy mi lesz!! elmentem bőrgyógyászhoz, az felirt egy pakolást... na abból az lett, hogy betartottam ugyan minden előirtat használatkor, mégis szó szerint szétégette a fejbőrömet, és a hajamat is!! eszméletlen volt!!
Elmenetem fogorvoshoz, ott minden ok...
végre kaptam nőgyógyászhoz időpontot, na ott volt a megoldás... "kedves" baktérium... a kezelés végén, már ugye a hajhullásnak le kellett volna állnia, de nem tette...
Eljutottam oda, hogy minden nap számoltam hány száll hajam jött ki, idegbeteg voltam ha valaki meg érintette a hajam, néztem a nők haját, nekik mennyi van, stb...
akkor döntöttem, jobban odafiygelek magamra... vashiányom van, azt kell kezelni, meg rászorítom magamat, hogy a lehető legegészségesebben egyek.. de hát nem kell mondanom, ezt nagyon nehéz betartani a 7köznapokban....
ugy tudom, hogy öszi, meg tavaszi időszakban az embernek jobban hullik a haja... olyan vedlés féle mint az állatoknál...de hogy tényleg igy van-e???
lehet hogy én is kiprobálom ezt a vichy cuccot, de rettegek, hogy az is visszaüt, és megint baj lesz, . nem birja afejbőröm, vagy valami... meg az ára is.. de nagyon el vagyok keseredve, ugyhogy beválalom.. remélem egyszer visszaszerzem a hajam, mert az legalább szép volt.....
12:59
44
Oct
18
Renate válaszaGeisha írására:
igen van ilyen vedlés féle nálunk is. amúgy napi 100 szál normáisnak számít.
akinek meg hosszú a haja az meg úgy gondolja mégjobban hullik a haja, mert a hosszú szálak többnek tűnnek.
egyetek sok gyümölcsöt és ásványi anyagot, nem kennék semmit a fejemre, mert akárhogyis az vegyszer. én, mint már írtam algát szedek és teljesen bevállt hajra, körömre, bőrre, súlycsökkentésre.
19:42
45
Oct
18
LadyGray válaszaRenate írására:
Vagy sok tojást enni és azt fejbőrre is kenni...! Az természetes:) Hacsak valaki nem allergiás arra is...:S
21:21
46
Oct
18
LadyGray válaszaGeisha írására:
:( Szorítok neked!
21:22
47
Oct
19
Geisha válaszaRenate írására:
hát még vacillálok a fejre kenegetős dologgal kapcs.. ilyen szedegetős dologba jobban belemennék... alga? ilyet még nem hallottam...ez itt a reklám helye címen a nevét leírnád? megnézném... kötte Misa-Misa:)
00:03
48
Oct
19
Geisha válaszaLadyGray írására:
Kötönöm :) ráhajtok, hátha......
00:04
49
Oct
19
Csillagszem válasza írására:
Psoriasis....ó, te szegény. Gondolom, már megtanultál együttélni vele, nagyon utálatos dolog és igazából nincs is ellenszere. :(
Azért ezzel a Vichy dologgal vigyázz, ha egy hajhagymából három szál nő ki, lehet hogy valami plutóniumos dolog....:D
09:28
50
Oct
19
Csillagszem válaszaGeisha írására:
Nekem a terhesség után kezdett el hullani a hajam, de nagyon. Azóta már visszanőtt, szerencsére a amit a bőrgyógyász felírt, hatásosnak bizonyult. (vagy pedig amúgy is megállt volna)
Tudom milyen szörnyű érzés, ha hullik az ember haja. Nekem is nagyon látványos volt, hosszú szőke hajam van és amikor kihullott, elől látni lehetett már a fejbőrömet tök simán. Teljesen elkeseredtem. Vedd meg a Vichy cuccot, akármilyen drága is. Én úgy voltam, hogy a hajam bármennyit megér. Inkább nem eszek egy hétig....:)
09:31
51
Oct
19
Bubukamano írta:
Először is kivizsgálás! Szerintem...
Azán ha mégsem látnak bajt, akkor lehet kísérletezni.
Nekem az algakapszula vált be (SPIRULINA a neve, dm-ben kapható 1300 ft körül, 60 szem, napi hatot kell szedni, kb pár hónapig, aztán kevesebbet) az allergiámnak is jót tett, és olyan babahajam kezdett nőni, hogy ihajja :D
20:48
52
Oct
20
tonyandbobby írta:
Pasinak is jó a cucc vagy ez valami női izé?
01:14
53
Oct
20
Bubukamano írta:
Szerintem mkinek jó :)
08:52
54
Oct
20
Renate válaszaGeisha írására:
én azért kezdtem el algát szedni mert több ismerősömnek is segítette a pollen allergiájában. gondoltam kipróbálom belehalni nem fogok. azóta valóban jobb a helyzet, tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, a szaga és az íze borzalmas ezért én tablettát szedek. ( de van por formájában is amit meg lehet inni)
2500 Ft-ért veszek 120 db, amit reggel is este szedek. az előírás 4 szem egy nap, de az túl sok szerintem és mivel bármit amit túladagolsz toxikus hatású lehet szerintem elég 2 szem egy nap.

háromféle alga van asszem én a spirulni algát szedem. rengeteg mindenre jó, haj, köröm, bőr, pajzsmirigy, immun erősítő, fogíny vérzés megszüntető stb.
lehet nálam ez placebóként is hat picit, de inkább ezt szedem, mint a sok allergia gyógyszert. jah és a laktóz érzékenységre is használ, már napi 1 túrórúdit megehetek gond nélkül. nálam ez nagy szó. :)

szóval én ajánlom!
10:02
55
Oct
20
Renate válaszaBubukamano írására:
napi 6 algát szedsz? azért figyelj hány milligramm mert ha viszketsz majd az attól van. szerintem a 6 sok.
10:04
56
Oct
20
Geisha válaszaCsillagszem írására:
:) örülök, hogy meggyógyultál!! terhesség nagyon megviseli a szervezetet, úgy tudom nem ritka a Hozzád hasonló eset....
Nekem is elől futott fel a homlokom!! Gázos, mert amugyis magas homlokom van....
A hajamat nagyon szeretem.. hát vacillálás end, szerintem beruházok... max. ha nem válik be, akkor barátnőmnek odaadom, rá is ráfér egy tuning....
10:41
57
Oct
20
Geisha válaszaRenate írására:
Megnézem mindenképp!! Nem árt az ilyen már vitaminpótlás miatt sem, főleg így ősszel-télen. Az meg pláne jó, ha kevesebbet szedsz.. így nem áll fenn annak a lehetősége, hogy ha valami miatt abbahagyod, akkor a szervezeted drasztikus hiányként tapasztalja... na meg tovább kitart ami szintén nem hátrány....
10:45
58
Oct
20
Geisha írta:
Jó amúgy, hogy van ez az oldal, mert sokat segítetek cikk írók, meg kommentelők!! Köszönöm!!!!
Sok tapasztalatot látni jó, mert igy nem követsz el bakikat, amit egyébként megtettél volna, meg még sorolhatnám...
10:47
59
Oct
20
Bubukamano válaszaRenate írására:
Szia! Ennyi volt ráírva, kérdeztem ismerőstől is, aki ért ilyen dolgokhoz, azt mondta, h kezdetben mehet ennyi (nem viszkettem, semmi bajom nem lett tőle) csak aztán csökkentsem.
21:32
60
Oct
21
konfetti válaszatein írására:
nekem is ez a lush!-os dolog van. még csak augusztus óta használom.a hajam még mindig hullik (viszont közben meg dúsabb lett szóval nem nagyon értem)de szép és erős, úgyhogy elhiszem h idővel majd a hajhagymáim is rájönnek h a sok faháj meg borsmenta azért van h megerősödjenek tőle:D
20:49
61
Oct
21
konfetti válaszakonfetti írására:
*fahéj
20:49
62
Oct
21
zsanyka írta:
Sziasztok Lányok,
Na, csak azért regisztráltam, hogy ezt megoszthassam veletek, remélem van akinek segit:) Nekem nagyon csunyan kihullott a hajam iden tavasszal a Mirena nevu csodának köszönhetöen (bocs, spanyol billentyüzeten nem tudok hosszú ö es ü-t irni), nem tetszett a szervezetemnek az a fajta androgén progeszteron ami ebben a micsodában van. Lényeg a lényeg, elkezdtem használni egy Regaine nevü szert, ami nagyszerüen bevált. Kb. egy-másfel hét alatt leállt a hajhullás,e s nö vissza, mint a bolondgomba. Egy kicsit drága (300 peso itt Mexikóban, ami olyan 4500 forint körül lehet most), ellenben ez nem ablakon kidobott pénz, nagyszerüen müködik, elégedettebb nem is lehetnék vele. Csak azt sajnálom, hogy nem találtam rá hamarabb, mert akkor nem vágatom le a hosszú hajam:(.
Nem tudom, otthon kapható-e, de szerintem biztosan. Az aktiv összetevöje ez a szer: Minoxidil (a nöi vältozatban 2%), szóval ha ez a márka nem is, valami biztosan kapható, amiben ez a szer van.
Akkor biztosan hatásos, ha a hajhullás oka hormonális (eredetileg férfiaknak fejleszették ki a tipikus férfi kopaszodásra, amit a tesztoszteron okoz), de lehet, hogy egyébként is beválik. Nekem 2 hónapig elég egy flakon, de én használom reggel-este, mint egy megszállott:)
22:31
63
Oct
23
LadyGray válaszazsanyka írására:
Én 10ezerért láttam egy webpatikában, 3 havi adag... ha a vichy nem válik be utána jöhet ez, köszi:)
Ja korpásodásra, fejviszketésre a Nizoral sampont nagyon tudom ajánlani, igaz csak addig használ amíg használja az ember és nem olcsó mulatság....:( de nagyon jó!
14:59
64
Oct
27
Airotkiv írta:
Sziasztok! Nekem is hullik de nagyon:(, és ettől totál kivagyok. Most Hair Clinic-et szedek kb 3 hete de eddig még nem látok változást. Tudom tudom, türelem rózsát terem, és remélem hajat is! Úgy érzem félre fogok tenni a Vichys cuccra és ha a Hair Clinic nem válik be akkor bevetem a szert! Vagy előbb inkább a piros tömbös sampont kellene tesztelnem? Egyébként direkt csináltattam teljes vérképet hátha kevés a vasam, de szerencsére jó lett minden eredményem . Fogorvosnál is voltam, ő sem talált gócot. Nem tudom az őszre fogni a sörényvesztésem, mert már tavasz óta dekorálom a lakás minden pontját a hajszálaim tömkelegével :-(, pedig mindig a fürdőszobában fésülködök, összeszedem és kidobom amit levedlettem. Reméljük a legjobbakat....
00:11
65
Oct
27
Mia23 válaszaLyn írására:
Lyn,
milyen egyéb tünetei vannak a pajzsmirigy betegségnek? mert nekem is irtó kevés és vékonyszálú a hajam, meg szédülni is szoktam, és gyakran vagyok fáradt. lehet,hogy ez pajzsmirigy alulműködés?
11:58
66
Nov
15
Lyn válaszaMia23 írására:
A felsorolt tüneteidnek sok oka lehet, ezek közül az egyik a pajzsmirigy rendellenes működése.
Ha volt a családodban olyan, akinek strummája, golyvája volt, tehát nem jól működött a pajzsmirigye, akkor nagyobb az esély rá, hogy örökölted. Ugyanis ez betegség öröklődhet!

Először is olvasd el ezt: http://www.vital.hu/themes/sick/pajzsmirigy1.htm
Utána ezt: http://www.vital.hu/themes/sick/pajzsmirigy2.htm
Az első a pajzsmirigy alulműködésről, az utóbbi a túlműködésről szól.

Ha úgy érzed rád jellemzőek a tünetek, akkor keress fel egy belgyógyászt és/vagy egy endokrinológust.
Minden bizonnyal ki fog derülni mi a probléma.
11:59
Felhasználónév:
Jelszó:
Hirdetés