Közösség

Új ruhákért dugunk!

4911

Számos könyvben, filmben, de akár riportok során is találkozhattunk különböző magyarázatokkal, amiket a prostituáltak gyártottak mentségképp a szakmájukra. Most a kínai tinilányok gyártottak egy indokot arra, miért is nem minősül prostitúciónak az, amit ők művelnek.

Szokták mondani, hogy fiatalság bolondság, de a Hong Kongban tapasztalható jelenség már korántsem fogható erre. A tinédzser korú lányok úgynevezett kompenzált randikon vesznek részt, persze az együttlétet a férfi meghálálja némi pénzzel. A jelenséggel kapcsolatban a CNN egy lányt is szóra bírt, a most tizenkilenc éves Sze tizenhat éves korában rendszeresen részt vett ilyen találkákon. Bár a szülei erről a mai napig semmit nem tudnak, mégis fontosnak tartotta, hogy meséljen erről, azt reméli ezzel megakadályozhatja, hogy a fiatal lányok gondolkodás nélkül beleugorjanak abba, amit már ő is kipróbált.

A kompenzált randevú lényege, hogy a lány egy fix árért megy el a férfival - persze korántsem biztos, hogy szex lesz az este vége, de nagyobb az esélye, mint annak, hogy nem. A középiskolás csajok ezt egyáltalán nem tartják kurválkodásnak, csupán könnyű zsebpénz-kiegészítő lehetőségnek vélik. Sze egy lányiskola tanulója volt, amikor elirigyelte kompenzált randikra járó osztálytársnői ruháit, táskáit és menő kozmetikumait, így ő is belevágott. Elmondása szerint az első férfi vendége egy negyvenes átlagember volt, aki a vacsit átugorva rögtön az ágyban akart landolni. A pénzért Sze megtette amit kellett.

Kínában tilos a hivatásos prostitúció, és a szakemberek szerint pont ezért virágozhat így a kompenzált randevú jelensége. A fiatal lányok tényleg nem tekintik magukat prostituáltnak, azt hiszik, nagy mértékben befolyásolhatják, hogy mi történik egy-egy ilyen találkán. A probléma persze abból adódik, hogy muszáj idősebb férfiakkal ismerkedniük, hiszen a korukbeli, vagy pár évvel idősebb srácok nem rendelkeznek olyan jövedelemmel, amiből képesek lennének kifizetni egy ilyen estét. Az idősebb pasik pedig úgy gondolják, hogy a pénzükért jár nekik az, amit akarnak, például még több szex, vagy esetleg óvszer nélküli közösülés - ilyenkor persze egy tizenhat éves lánynak nem nagyon van lehetősége ellenkezni. A "bármikor kiléphetek" és "én szabom meg, hogy mi történik" gondolkodásmóddal érvelnek prostituált mivoltuk ellen. Egy tizenhat éves lány randevúja mégis tragédiába torkollott, mert bár azt hitte, ő a főnök, huszonnégy éves partnere mégis brutális módon meggyilkolta.

A lányok kilenseikre általában az interneten akadnak rá, a további egyeztetés telefonon történik. Sajnos ezek a fiatalok nem fogják fel, nem érzik egy ilyen találka kockázatát, ezért is van szükség a szociális munkásokra, akik segítenek kilépni az ördögi körből. A jelenség furcsasága, hogy nem csak a szegényebb családok gyerekeit érinti, a jómódú szülők csemetéi közül is sokan űzik a zsebpénz-kiegészítés ezen módját. Hisz menőnek és divatosnak kell lenni, bármi áron...

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások