Közösség

Gyerek helyett minifelnőtt

4895

Tom Cruise és Katie Holmes gyereke még meg sem született, de már óriási volt a felhajtás a magzat körül. A pár Suri születése előtt, és utána is rendre jó okokat ad arra, hogy a közvélemény szkeptikusan szemlélje a gyereknevelési szokásaikat. Lassan kimondhatjuk, hogy nem is gyereket, hanem egy mini felnőttet nevelgetnek.

Suri a sztár

Már egy híresség is képes hatalmas port kavarni pusztán a jelenlétével, két sztár szerelme borítékolhatóan hetekig viszi a szalagcímeket, ha pedig gyerekük is születik, na az végképp kiveri a biztosítékot. A Cruise-Holmes páros ékes példája ennek a láncreakciónak, de manapság már tényleg kérdéses, hogy a szcientológiai nézeteken túl, vajon még mikkel tömik a három éves gyerek fejét. Láttunk már mindent: magassarkú csillogó topánt, kardigánhoz passzoló rúzst, a legújabb pedig a Starbucks Coffe-t szürcsölő három éves kiscsaj képe. Suri, akit egyébként a Forbes magazin a legmenőbb sztárgyereknek kiáltott ki, a legfrissebb képeken magassarkú cipőben, rózsaszín ruhácskában kávét szürcsöl. Mint tudjuk, nyugaton óriási kultusza van az aranyáron mért feketének, amit filléres papírpohárba töltenek, és amit státuszszimbólum a kézben tartani. Azt persze nem tudhatjuk, hogy tényleg koffeinnel pumpálta-e magát, az amúgy tüneményes gyerek, vagy csak az anyukáját akarta utánozni, az viszont elgondolkodtató, hogy vajon szüksége van-e egy gyereknek három millió dolláros gardróbra. Az összeállításokat elnézve nem is olyan meglepő a végösszeg, sőt lassan már az is tendencia, hogy Suri csinosabb mint a mamája, akit szinte már csak farmer és póló kombóban láthatunk. Ellenben kislánya saját, csak neki gyártott Louboutin cipőben koptatja a flasztert, amihez persze első osztályú ruha és táska dukál. 

A szcientológiához az is hozzátartozik, hogy a gyerekeket nem gyerekként, hanem kicsi felnőttként kezelik. A múltból már láthattunk erre a tézisre hajazó festményeket, amiken négy-öt éves gyerekek kisminkelve, rizsporos parókában álltak modellt. Hátborzongató nemde? Egyébként egy, a családhoz közel álló személy elmondta, hogy Suri jóval érettebb a koránál, gyakran forog a szülők baráti körében, tudja, hogy ki, mivel foglalkozik, sőt Tom-nak és Kate-nek nevezi az őseit. Ennek fényében még érdekesebb, hogy a Forbes vajon miért a Cruise gyereket tette az első helyre. Döntésüket azzal indokolták, hogy manapság Suri az a sztárgyerek aki a legtöbb blogbejegyzést, és a legtöbb újságcikket (szám szerint kb 1300-at) generálta. Vajon normális ez -és mindegy, hogy sztárokról, vagy hétköznapi emberekről beszélünk-, hogy születés után, a gyerekkort átugorva apró felnőtteket nevelgetnek, vagy mindenki éljen úgy a szülői jogaival úgy ahogy jólesik?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások