Szépség

A tied is ilyen lesz!

4886

"A tied is ilyen lesz", hiszen a sztárok frizurái előbb-utóbb begyűrűznek a hétköznapi trendekbe, bár általában a finomított változatokból lesz divathullám. A következőkben bemutatjuk azt a négy fő irányvonalat, ami a legtöbb sztárfejet uralja. Az évszakváltozás kiváló alkalom arra, hogy beújítsunk egy eddig ismeretlen frizurát, így hát nézzük, hogy mik vannak terítéken az idei őszi-téli szezonban! Inspiráció merítésére kitűnő az összeállítás, és így konkrét, biztosan divatos öltettel léphetsz be a fodrászod szalonjába.

Szőkék

Az elmúlt időszakban többen is teljesen szőkére, már-már inkább fehérre szívatták a hajukat. Egyik kedvenc divatszerkesztőnk, az amerikai Elle-nek dolgozó Kate Lanphear is hófehér séróval jár fashion weekről fashion weekre. De a nemrégen kitárgyalt semmittevő stílusikonná vált Pixie Geldof is szőke frizurával szerepelt az olasz Vogue márciusi címlapján, illetve az angol Vogue 2009-es szeptemberi számában. Persze nem kell messzire mennünk, ha a fehér frizura trendjét akarjuk bizonyítani, hiszen a Use egyik tervezője, Tóth András is szőkére festette a haját, mint azt már láthattátok a Hello you kollekció bemutatóján.

A fehér tincsektől való idegenkedés érthető, hiszen csúnya ballépés lenne szemet hunyni a bőr, vagy a szemszínünk felett, mielőtt fehérítésbe kezdenénk. Mediterrán típusú lányok jobb ha lemondanak a szőke tincsekről, hiszen az összkép zavaró és természetellenes lesz, még akkor is ha a szemöldök is új színt kap. Előnyben tehát azok vannak, akik északi típusok, vagyis fehér bőrűek és világos szeműek, de ők se kezdjenek házi barkácsolásba, hiszen a fehérhez közelítő tökéletes színt csak szakember képes elkészíteni. A szőkítés folyamatáról felesleges hosszan diskurálni, hiszen mindenki tudja, hogy kémiai eljárás nélkül vajmi kevésszer érhetünk el tartós eredményt, így ha végleg a fehér haj mellett voksoltunk irány a szalon. Utána persze nem árt ha jókora önbizalommal vértezzük fel magunkat, hiszen minden bizonnyal fehér búránkkal még a nagyobb tömegből is kitűnünk majd. 


Kétszínűek

Korábban már olvashattatok arról, hogy a szőke tincseiről híres Agyness Deyn megint feketére festette a haját, továbbá hogy Drew Barrymore egy fekete sávot rakatott világos hajzuhatagába. A kétszínű haj évekkel ezelőtt volt divatos, akkor a sötét hajúak világos, míg a szőkék barna vagy fekete csíkokat tetettek a frizurájukba. Ahogyan a sztárok séróit nézegettük, Ritával felfedeztük, hogy Drew Barrymore-on kívül az énekesnők, Rihanna és Beyoncé is ellenkező tónusértékű sávokat applikáltatott a hajába. Reméljük ez azért nem válik világméretű divattá!

Csak úgy, mint az előző trendben, itt is csupán a bátorságunk szabhat határt: társíthatunk hasonló árnyalatokat, de durva kontrasztot is kreálhatunk a tincsek között. Persze az első megoldás jóval természetesebb, ellenben a Drew hajfestésével, ami korántsem nevezhető diszkrét megoldásnak. A világosabb tincsek remekül keretezhetik az arcunkat, de egy jól megválasztott színkombinációval akár hajunk volumenét is növelhetjük. Egy ügyeskezű barátnő segítségünkre lehet, ha a diszkrét csíkozás mellett voksolunk, a durva kontrasztokhoz viszont kérjük inkább szakember segítségét, nehogy fekete pacákkal "ékesített" sérót kelljen viselnünk. 


Bubik

A rövid bubifrizura pár szezonnal ezelőtt lett divatos, létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban mint a végtelen fazon-, hossz- és színkombináció. Korábban már értekeztünk arról, hogy vajon a hosszú hajú nőket vagy a rövid sérójú csajokat favorizálják jobban a pasik. Arra jutottunk - és ezt a képek is bizonyítják -, hogy egy nő fiús frizurával is lehet bájos, szexi, elragadó. Még nincs késő csatlakozni a rövid hajúak egyre növekvő táborához, szóval vágassatok bátran! Az itt látható fazonok nem számítanak extrémnek, bár egy jó hajszárítóval és némi vaxszal könnyen megbolondíthatjuk az összképet. Ha nem szeretnénk bűnbánóan távozni a fodrászatból, jobban tesszük, ha hosszú tincseinktől fokozatosan válunk meg. Szerintünk a vállig érő haj a vízválasztó, ha ennél rövidebb fazonra váltunk, utána szinte borítékolható, hogy hónapról hónapra rövidül majd a sérónk. Miért? Mert ezt a fazon egyszerre divatos, nőies és könnyen kezelhető, egyszóval igazi főnyeremény.


Felemásan felnyírva

Korábban már felszólaltunk a rövid haj mellett, és akkor is szóba kerültek az oldalt felnyírt felül hosszú csajfrizurák. Rihanna, Kate Lanphear és egyik kedvenc bloggerük, Karla is  az oldalt rövidebb, felül hosszabb trendet követi. Oldalt ledurranthatjátok géppel és fent hagyhatjátok egész hosszúra, mint Kate. Aki nem szeretne ilyen drasztikus átmenetet az maradhat az ollónál, és készíttethet magának Karláéhoz hasonló sérót. A frizura láttatja a nyakat és a füleket is, vagyis felejtsük el, hogy ez ilyen séróval esélyünk lesz rejtőzködni, mert hát nem lesz. Aranyszabály, hogy csak az válasszon aszimmetrikus sérót, akinek alapvetően szimmetrikusak a vonásai, mert a felemás vágás csak még inkább torzítja, az amúgy sem teljesen megegyező arcfeleket. Természetesen nem mértani pontosságról beszélünk, csak arról, hogy mielőtt döntünk nem árt, hogy szemügyre vesszük arcon előnyös és kevésbé előnyös adottságait. 

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások