Divat

Párizsból jelentjük

4880

Korábban készítettünk nektek összefoglalót a londoni, a milánói és a New York-i divathetekről, most pedig elérkeztünk minden szezon legizgalmasabb eseménysorozatához, a párizsi divathéthez.

John Galliano a 2010-es kollekciójának a stílusa nagyon hasonlít a Christian Dior háznak 2009/2010 ősz-téli szezonra tervezett öltözékeire.

A képeket nézegetve az első, ami szembetűnt, hogy mekkora a hasonlóság a John Galliano által tervezett 2009/2010 ősz-téli Dior kollekció, és a most bemutatott 2010-es tavasz-nyári John Galliano kollekció között. Úgy látszik a sztártervező a saját ötletét hasznosította újra, de nem kellett volna ezzel pár évadot még várni?!

Egy adag kép a bemutatókról!

Vivienne Westwood szokásához híven Gold Label vonalának szettjeit a francia fővárosban ismertette meg a közönséggel, nem kis megdöbbenést okoztak a napszemüveget viselő, fehérre meszelt arcú modellek, akiknek barokkosan tornyozott frizurájukból tollak álltak ki. De az Ungaro rossz kritikát kapott kollekciója is Párizsban debütált. Nem csoda, hogy lehúzta a szakma az öltözékeket, így jár az a divatház, aki egy tehetségtelen partybigét nevez ki művészeti igazgatójának. A holland tervezőpáros darabjai is megdöbbenést váltottak ki a közönségből, persze jó értelemben. A rengeteg tüll rétegezésével létrehozott "átlőtt" és "kifűrészelt" mintájú ruhák igazi szakmai bravúrnak számítanak.

Még egy adag kép a bemutatókról!

A Chanel show-kon mindig hatalmas díszlettel kápráztatják el a közönséget a ruhák mellett, de ezúttal Lagerfeld tanyává alakította a csodálatos üvegpalotát, és rosszabb esetben mezítláb, míg jobb esetben klumpában küldte a szénával borított "kifutóra" a modelleket.

Mint arról már korábban írtunk Lagerfeld tanyává alakította a párizsi Grande Palais-t a Chanel 2010-es kollekcióján bemutatója alkalmából.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások