Étel+Ital

Ebéd ötszázért?

4885

Tegnapelőtt kaptunk egy linket, ami egy tök egyszerű weboldalra vezetett, méghozzá egy bringás szakács ételfutár szájtjára. Bori, a tulajdonos főz, majd nyeregre pattan és elteker a megrendelő címére, örömet szerez. Ma teszteltük Borit, krumplis tésztával. Egyébként mindennap kétféle étel közül lehet választani, egy húsos van és egy vega. Ideális.

Úristen, de éhes vagyok!

Mivel már bő egy napja rá voltunk indulva erre a nagyon környezettudatos akcióra, elmondhatatlanul vártuk, hogy Bori megérkezzen az ötszáz forintos krumplis tésztával. Tizenegykor már pillogtunk az órára és egymásra, hogy mikor jön már Bori. Persze megértőek voltunk, hiszen előttünk volt az a kép, hogy a lány otthon egy hatalmas kondér mellett kevergeti a rotyogó tésztát, majd edényekbe teszi, bepakolja a hátizsákjába és teker át a városon. Egy óra körül kaptunk egy SMS-t Boritól: „Kedves cotcot crew! Negyed óra múlva érkezem, bocs a késésért!”

Ez mekkora adag?!

Megjött a futár. Üdvrivalgás, pénztárca előkap, táska ledob, turkálás indul! És lássuk a következő csodát: tartós műanyagdobozokban hozta a körülbelül négyünknek elegendő ebédet! Abszolút környezettudatos. A krumplis tészta méretei gigantikusak voltak, komolyan elgondolkodtunk, hogy ezt vajon hány napig fogjuk enni?! Ja, és Borinak a rendelésnél meghagytam, hogy tegyen tejfölt a tésztámra, tett, és nem csak mutatóba. Imádom! 

Sótlan!!!

A megrendelt ebéd legfőbb jellemzője minden esetben az íze, majd a mérete, aztán a ára, tehát árértékarány. Borinál ez maximálisan tíz pontosra sikeredett. Bár a tészta kicsit sótlan volt, de inkább sótlan legyen, mint sós, hiszen hozzátenni még mindig egyszerűbb, mint elvenni belőle. Az ízesítéssel semmi más para nem volt, kellőképpen szaftos volt, hagymás, paprikás. Perfekt.

Kifejezetten örülünk ennek a kezdeményezésnek. Hiszen a lehető legkörnyezettudatosabb ételfutárral találkoztunk Bori által. Otthon főz, majd bringára pattan, nem szennyez, nem multi, és bízunk benne, hogy a piacon vásárol itthon termett cuccokból. De erre majd rákérdezünk a legközelebbi alkalommal.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások