Közösség

Úh, ez groteszk

4878

Megdöbbenve eszméltem, hogy október második hétvégéjébe még úgy csúszunk bele, mintha nyár lenne. Tegnap éjjel még egy szál pólóban rohangáltam a belvárosban. Használjuk ki a jó idő utolsó leheletét, mert a tapasztalataim szerint egyik pillanatról a másikra megérkezik a zimankó. Ezen a hétvégén kötelező programnak számítanak a Design hét záró eseményei, ne feledjétek a szombati ingyenes lakberendezési szaktanácsadást, a Gödörnél, amit a 4szoba.hu szervez. Negyed óra alatt simán kaphatsz olyan tanácsokat, amelynek hatására az egész élettered megváltoztatható.

Szombat előtt azonban, itt a péntek és ma este elég zizegős lesz a főváros. Az A38-on 2009 MTV EMA REGIONAL AWARD SHOW lesz. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is öt magyar zenekar verseng azért, hogy méltán képviselhesse hazánkat november 5-én a berlini MTV Europe Music Awards-on, és Európa legjobbja legyen. A közönség idén az Esclin Syndo, a The Idoru, a The Kolin, a The Moog, és a Zagar közül választhat, hogy ki induljon Berlinben a Best European Act címért. Belépő:2009 HUFéjféltől 1000 HUF

A minikoncertek után irány a Merlin, ahol az idén tíz éves Grotesque Design és partnerük, a KGB Animációs Stúdió egy rendhagyó esttel ajándékozza meg az érdeklődőket. Az elmúlt évek grafikai munkáit tartalmazó exkluzív könyvbemutató mellett olyan előadók és zenekarok szórakoztatják majd a nagyérdeműt, akikkel a művészek pályafutásuk során együtt dolgoztak. TIGRICS (live), SONAR (live), SZŰCS Krisztián-ÁBRAHÁM Zsolt (HS7) - minimál akusztik, PONIKLO (Amber Smith) - a szóló project bemutatkozik! Hajnalig pedig Punk Goes to Disco (ANIMA SOUND SYSTEM DJ Set).

Ha más stílusra vágytok péntek este, akkor a ti programotok a Diesel klubban van. ANTROPOS a Hiphoprespect közösen létrehozta a JUST DANCE PARTY-t, aki szereti a hip-hop és R’n’B slágereket, ezekre a dalokra szívesen táncol, akkor annak feltétlenül ott a helye október 9-én a Diesel Club-ban. A táncos produkciók az előadóknak köszönhetően felejthetetlen élményt nyújtanak majd.

Péntekre ez elég is lesz, főleg akkor, ha azt vesszük, hogy nappal ledolgoztunk nyolc órát. Szombaton aludjunk délig, majd együnk egy finom levest és induljunk neki a városnak. Nézzétek meg Sárgi kiállítását. Sárgi egy sárga plüssmackó, aki Szovjetunióban született 1983-ban. minden fontos design eseményen, kiállításon, képző-ill iparművészeti rendezvényen jelen van, ezekről blogjában be is számol. A Design hét keretein belül végre megrendezhette első kiállítását is. Három installáció készült, Matisz Alíz, Molnár Anikó és Bojtor Panka munkái, a falon pedig válogatottan izgalmas fotók láthatók Sárgi elmúlt egy éves életéből, kalandos idejutásáról. Lehet barátai társaságában csücsülni és megcsodálni a kerámiákat, melyek Konnerth Zita keze munkái.

Javaslom, hogy járjátok be a belvárost és nézzetek be mindenhova, ahol a Design hét rendezvényei vannak, mert igazán jót tesz a szemnek. Délután még egy kis jótékonykodásra is lehetőségünk van! Október 11-én, szombaton 15 órakor a Szépművészeti Múzeum előtt ötszáz lufit engednek el, amikre képeslapot fűznek! Ha azokat visszakülditek a Jaffa kiadó címére, akkor annyiszor 100 forinttal támogatjátok a Hajrá Peti! Alapítványt! Plusz Mörk Leonóra, Az utolérhetetlen Mr. Yorke c. regény szerzője a könyv eladásából származó teljes bevételét erre a célra ajánlotta fel. Szóval legyünk ott és tisztítsuk együtt a karmánkat egy-egy lufi elengedésével, és még akár egy jó könyvvel is gazdagabbak lehettek! Egy jó koncerttel mindenképpen, mert este 8-tól a Szépművészetiben koncert ugyanúgy Petiért Kozma Orsival, Váczi Eszterrel, Caramellel és még másokkal!

Október 10-én először érkezik Magyarországra a Run DMC és a Grandmaster Flash mellett a hiphoptörténet egyik legfontosabb társulata, a Jungle Brothers. A jazzt, hiphopot és a korai jungle-t,/drum and basst elsőként ötvöző csapat első sikerét 1988-ban érte el a Straight Out The Jungle megjelenésével. Együttműködtek a Stereo MCs-el, a Propellerheadsszel és a The Wiseguysszal. A jungle/drum and bass-producer Aphroditéval készült Jungle Brothers-remix nemcsak a drum and bass stílusban, de az elektronikus zene teljes spektrumában alapműnek számít. A Corvintető szombat éjszaka kötelező!

Vasárnap Möbelkunst designvásár lesz a IX. kerületben, a Kemikál ipartelepen (Tagló u. 11–13.), ahol az 1950-től 1980-ig terjedő időszak eredeti designbútoraiból, lámpáiból és kiegészítőiből, jellemzően Skandináviából és Magyarországról. Híres és kevésbé híres darabok 300m2-en. Design Turkáló. A vásár ideje alatt látható az a lámpagyűjtemény, amely méltatlanul elfeledett hazai tervezők világszínvonalú munkáit vonultatja fel. Eredeti darabok, és minden, amit tudni lehet róluk.

Mondjátok csak, ti felétek, milyen programok, koncertek, bulik lesznek?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások