Szépség

Kék az új fekete

4830

Legalábbis a szempilláinknak biztosan, hiszen az idei őszi szezonra több nagy márka is kék szempillaspirált dobott piacra. Éljenek a nyolcvanas évek!

Részemről mindig is bizarrnak tartottam a színes spirálokat, ami volt, azt is újsághoz kaptam ajándékba, de többnyire fél év után a kukában landolt. Legutóbb viszont nem kisebb sajtóorgánum, mint a New York Times számolt be stílus hasábjain arról, hogy a színes pillák újból átveszik az irányítást. Többségünk fekete, vagy barna szempillaspirált használ, amik bár optikailag nagyítják a szemet, drasztikus színhatást nem eredményeznek. Ellenben, ha például kék festékkel dolgozunk, akkor remekül kiemelhetjük kék szemeinket, sőt a hatás attól függ, hogy hova visszük fel a festéket. Ha ódzkodunk a színpompás szemrebegtetéstől, akkor elég, ha a pillák legvégére applikálunk egy réteg festéket, a bátrabbak persze a szőrszálak egész hosszán dolgozhatnak. Nem kisebb márka mint az Esté Lauder hódolt be elsőként a legújabb trendnek, így rögtön piacra dobták az aranyszínű tubusokba zárt színes szempillafestékeiket. Anne Carullo cégvezető elmondta, hogy a szempillák a frizurához hasonlatosan alkalmasak az önkifejezésre, így miért ne játszadoznánk több színnel, ha pilláinkról van szó?!

Az efféle szemfestéshez persze szükségeltetik jókora adag önbizalom is, hiszen a színes maskara jóval feltűnőbb mint hagyományos fekete társa. Szó sincs arról, hogy minden nap más színűre kell festenünk a szempilláinkat, de ha választunk akkor mindig vegyük figyelembe a szemszínünket! Kék szeműek bátran viselhetnek kékes árnyalatokat, zöld szemhez a lila passzol leginkább, míg a barna szemet zöldes árnyaltokkal lehet a leginkább kiemelni. Az Esté Lauderen túl, a Clarins, a Givenchy és a Lancôme is kínál színes pillafestéket, és persze a a luxuskozmetikumokon kívül a drogériák árbarát kencéi sem bújnak ki a trend alól.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások