Divat

Igazi fashion week hangulat

4804

Már tavaly is a Marie Claire jóvoltából kalandozhattunk hazai kifutókra, hiszen a magazin volt az egyik főszervezője és főtámogatója a 2008-as Design Hét alatt megtartott Kortárs kifutó nevű shownak. Ezen az eseményen olyan tervezők legújabb kollekcióit láthattunk, mint Nanushka, a Je Suis Belle vagy a USE. Idén is készült hasonló rendezvénnyel az újság, de már két napon keresztül a divat otthona lesz a Vam Desing Center - az első napon a szakma, a másodikon pedig a divatrajongók veszik majd birtokukba a helyet. Programajánló következik.

Október 3-án a szakmai napot követően mindenki számára megcsodálható lesz a hazai divat tehetséges új és jövőbeli generációja. A program negyed egykor a legendává vált tervezőnő, Coco Chanel életrajzi filmjének vetítésével kezdődik, amit este fél hétkor megismételnek.

A divatbemutatók először kettőkor, majd este nyolckor veszik kezdetüket. Elsőként a jövő generációja mutatkozik be, azok a frissen végzett kreátorok, akik a következő években elindulhatnak a világhírnév felé, akiknek a nevét ideje minden divat iránt érzékeny embernek megjegyezni. Ezek közé a kreatív szakemberek közé tartozik a Kreában végzett Hansági Kriszta és Szegedi Kata is, de az Iparon tanult Mojzes Dóra és Havancsák Teréz alkotásait is megtekintheti a közönség ezen a napon. Rajtuk kívül még az Arcana és Mrs. Herskin név alatt tevékenykedő tervezőpáros, Popre Orsolya és Pasztircsák Larisza ruhái kerülnek kétszer is reflektorfénybe.

A szemtelenül fiatal tehetségeket a már befutott fiatal tervezők követik: Anh Tuan, az Artista, a Je Suis Belle, Konsánszky Dóra, Nanushka és a Use veszi birtokba a kifutót egy-egy bemutató erejéig.

A Kreásoknak köszönhetően a divatfotózás rejtelmeibe is bepillanthatnak a divatnapok résztvevői. Negyed négykor, majd ötkor veszi kezdetét egy-egy fotózás, amely során mindenkinek lehetősége nyílik belesni a kulisszák mögé.

A hamisítatlan fashion week hangulatot négykor két francia bemutatót teszi teljessé, a Pause Café és a Fred Sabater ruháiban lehet majd gyönyörködni.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások