Divat

Lődd be magad Stella McCartney-val!

4800

A divattervezőktől elvárt, hogy mindig tökéletes legyen a megjelenésük, stílusuk minden szettjükön átjöjjön, éppen ezért nem furcsa, hogy rovatunk mai sztárja egy kreátor. Nézzük az állításokat, és csekkoljátok, hogy vajon ti őt követitek?

1. Stílusod kifinomult és minimalista.

2. Kerülöd a harsány színeket, legtöbbször feketében, szürkében és fehérben láthatnak.

3. A letisztult, egyszerű, de mégis különleges vonalvezetésű ruhákat kedveled.

4. A zakó a ruhatárad egyik legfontosabb alapdarabja.

5. A visszafogottság a makeupodban is megnyilvánul.

Ki is mai stílusikonunk?

Mai stílusikonunk nem más, mint a divattervező Stella McCartney. Paul McCartney lánya népszerű kreátor, és sikereit teljes mértékben tehetségének köszönheti. Ruhatárát érdemes szemügyre venni, és egy-két dolgot ellesni. Ha beszerzünk egy-két Stellás szettet, akkor biztosan multifunkcionális, sok mindennel párosítható darabokra teszünk szert.

Képek a tervezőnőről itt!

Ki is Stella McCartney?

Már a Rocksztárok lányai cikkünkben foglalkoztunk az egykori Beatles tag lányával, és ismertettünk az életrajzát:

A Beatles-es Paul McCartney és a fotós Linda McCartney (Linda Eatsman) lányaként 1971-ben született. A tervezőnő korán elkezdett foglalkozni a divattal: kezdetben egyszerűbb ruhákat tervezett, és tizenöt évesen már Christian Lacroix műhelyében segédkezett. Felsőfokú divat-tanulmányait a neves St. Martins College of Art-on folytatta, ahova többek között korábban John Galliano is járt. 1995-ben tartott diplomabemutatója merőben más volt mint a többi hallgatóé, hiszen Kate Moss és Naomi Campbell vonult fel a ruháiban a kifutón (valószínűleg a papa hírneve kellett ehhez, és az sem ártott, hogy jó barátságot ápolt a két topmodellel).

Vizsgakollekcióját egy japán cég vásárolta meg, majd az egészen addig Karl Lagerfeld által betöltött pozícióra kérték fel, így a Chloé divatház kreatív tervezője lett, később pedig a Guccinál dolgozott.

2001-ben mutatta be első, saját nevével fémjelzett kollekcióját, majd hamarosan piacra dobta a Stella névre keresztelt parfümöt. 2004-ben indult el az azóta is sikeresen ívelő projekt, az "adidas by Stella McCartney", amelyben az Adidas-szal működik együtt, 2005-ben pedig ő is beállt a H&M tervezőinek sorába.

Érdekesség a tervezőnővel kapcsolatban, hogy ő kreálta Madonna esküvői ruháját, amikor a popoikon Guy Ritchie-nek mondta ki a boldogító igent. Stelláról tudni kell még, hogy vegetáriánus és elhivatott állatvédő, aki támogatja a PETA kampányait, munkáját. Stella 2003-ban ment hozzá Alasdhair Willis-hez, esküvői ruháját, ami édesanyja 1969-es menyasszonyi ruhájának újragondolása volt, Tom Ford tervezte. Stella nővére, Mary McCartney anyjuk nyomdokaiba lépett, és fotós lett.

Képek Stella McCartney 2009/2010-es őszi-téli kollekciójából!

Sorozatunk előző részeit összegyűjtve itt találod!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások