Lélek

Az exem csaja

4788

Felesleges bíznunk abban, hogy ha már szakításra kerül a sor, akkor majd mi leszünk azok, akik emelt fővel és boldogan intenek búcsút. Arról is kár ábrándozni, hogy ha úgy hozza a sors, fesztelenül öleljük majd keblünkre az exünk csaját, mert minden bizonnyal nem így lesz.

Rejtett csapdákkal teli kapcsolat

Amíg boldogok vagyunk és meg sem fordul a fejünkben a szakítás gondolata, nehéz elképzelni, hogy lesz utánunk egy nő - vagy több is akár -, akit a szerelmének, a párjának nevez majd a pasink. Persze nem arról van szó, hogy a legsötétebb vízióinkat kell elővennünk napról napra, hogy felkészüljünk a legrosszabbra csak épp annyira érdemes átrágni a dolgot, hogy mikor bekövetkezik, az ne érjen fel egy érvágással. Lehet színészkedni, viselhetünk maszkokat és már-már őszintének tűnő magabiztossággal mondhatjuk, hogy az új csaj tiszta lappal indul nálunk. Igen ám, csak az új jövevény megítélését nagyban befolyásolja, hogy milyen lett a kapcsolat végkifejlete. Ha a csajszi mint harmadik fél lépett be a képbe, szinte kizárt, hogy valaha is jóban legyünk, bár erre is akad példa. Higgyétek el, nemcsak a filmekben alakul ki az a bizarr felállás, amikor is a szerető és a hivatalos barátnő jóbarátok, vagy mondhatni szövetségesek lesznek. A közös vergődés olyannyira összekovácsolhat két embert, hogy nem félnek közösen revansot venni azon, aki érzelmi vigaszágra küldte őket. Persze a válogatott módszerekkel történő szívatás tényleg csak a filmvásznon működik, de hogy barátság így is kialakulhat két nő között, annyi szent.

Lehetünk mi bármennyire tisztalelkű naivák - akik hisznek abban, hogy az új csajjal igenis kialakulhat egy egészséges kapcsolat -, ha épp az ex az, aki úgy keveri a kártyákat, hogy még véletlenül se legyen kedvünk összemelegedni az új barátnőjével. Hogy mire gondolok? Minden kapcsolatnak meg van a maga sajátossága, ide soroljuk a jól megszokott nyaralóhelyeket, törzskocsmákat és persze a beceneveket is. Teljesen jogos a kiborulásunk, ha a szakítás után kiderül, hogy a srác ugyanazzal a névvel tutujgatja a nőjét, amin anno minket becézgetett. És ennél a pontnál tényleg felesleges arra alapozni, hogy egy valamirevaló srác nem tenne ilyet, hiszen ezt tényleg csak az olyan férfiember lépi meg, aki mindenkit mókuskának szólít. Hibás következtetés, és óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy mégis hogyan képes egy becenevet hipp hopp egy másik emberhez társítani. Ha ilyen történik, már szinte borítékolhatjuk is, hogy a leányzó nem lesz a legjobb barátnőnk. A pofátlanság netovábbja és krízishelyzet csimborasszója, mikor exünk új párja legitimnek érzi, hogy befészkelje magát a mi helyünkre: oszlopos tagja lesz a baráti társaságnak és visszatérő vendég a törzshelyen. Ilyenkor mi van? A szakító feleknek is kellemetlen az ilyen helyzet, de leginkább a közös barátoknak, akik kénytelenek állást foglalni, és ezzel egyértelműen átpártolni valakihez. Persze felesleges démoni erőkkel felruházott boszorkánynak titulálni a csajszit, csak azért, mert belépett a baráti körbe, hiszen sokkal inkább célravezetőbb a srácot kifaggatni, hogy mégis miként képzelte ezt az enyhén szólva bizarr és buktatókkal teli helyzetet.

Azt hiszed te más vagy?

Muszáj előhúznunk az excsajok bibliájából még valamit, amit bizonyára többségünk tapasztalt már: ezek a lányok nem szeretnek minket. A téma legelőször akkor fogalmazódott meg bennünk, amikor egy beszélgetés során kiderült, hogy bizony az expasijaink barátnői nem kedvelnek minket. Ez miért alakul így az estek kilencvenkilenc százalékában? Minden bizonnyal azért, amit már feljebb vázoltunk: egész egyszerűen territórium csere történik, azt pedig már mondani sem kell, hogy a fortyogó féltékenység is szerves része az efféle szerelmi harci helyzeteknek. És hogy végül sikerül-e egy gyors és hatásos villámháborút nyernünk, vagy bennragadunk egy fárasztó és idegőrlő állóháborúban? Nos, ezt előre nehéz megjósolni, de kiindulópontnak nem árt elfogadnunk, hogy a szakítás oka és körülménye, az ex új szívszerelmével kialakított viszonyunkat is nagyban meghatározza. Nektek van univerzális receptetek?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások