Divat

Öltözz kockának!

4744

Itthon is hallottunk már olyanról, hogy egyes alkalmakkor a szórakozóhelyek, klubok úgynevezett dress code-ot hirdetnek. Például: black and white, black, white vagy szimplán egy jelmezes party. Ezek közül persze a legnagyobb és a leghíresebb a Sensation white party. Nem kell mondanom, de azért megjegyzem, hogy a sok fehér ruci marha jól mutat.

Európában, Angliában és persze, hogy az USA égisze alatt az új dress code nem más, mint a Rubik kocka színei.

Úgy néz ki a dolog, hogy a Rubic’s party-ra a megjelenés a kocka hat színére szűkül – piros, kék, zöld, sárga, fehér és narancs – érkezéskor a hat színből a lehető legtöbb színt kell az embernek viselnie. A cél az, hogy a buli végére összecseréld másokkal a ruhád úgy, hogy egy színben hagyd el a helyet.

Néhány klubban ezen alkalomból az italok is a kocka színeibe öltöznek. Ilyenkor a megjelenés lényege a színeken van és nem a ruha minőségén, a szervezők fel is hívják a figyelmet erre - miszerint ha olyan ruhadarab van valakin, amit sajnál, akkor írja bele a nevét és valamilyen elérhetőséget, hogy azt visszakaphassa.

Néhány helyen egy adott időtartam alatt kell felöltöznöd egy színbe ez általában éjfél és hajnali kettő közé esik. Mivel a ruhadarabok csereberélése során nem ritka, hogy egy fiú női ruhadarabot kap így a szervezők díjjal jutalmazzák a legjobban öltözötteket, például: legszexibb pasi női ruciban, legszexibb nő pasi ruhában, a legjobb kék, a legjobb zöld és így tovább.

Ez a dress code nem csak a klubokban érvényes, számos országban rengeteg olyan házibuli van aminek van egy öltözködési előírása, persze nem csak szín lehet az, egy film vagy egy rajzfilm esetleg állatokat szimbolizáló hacuka.

Miért van az, hogy mi magyarok nem merjük elereszteni magunkat?? Ha valaki megnézi a Facebook albumom miért kérdezi meg, hogy elment az eszetek, vagy hogy ott normális ruhában nem mennek bulizni??


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások