Szépség

Koczka - a tevékeny álmodozó

4772

Az egyik legjobb dolog, ha olyan emberekkel ismerkedhetünk meg, hozhatunk össze közös munkákat, akik tehetségesek, elismertek, szenvedélyesen szeretik azt, amivel foglalkoznak, de ezzel együtt nem felejtik el, honnan indultak. Ami még nagyon fontos, hogy nem azon problémáznak, mi nincs, hanem azon gondolkoznak, hogy miből, mit, és hogyan lehet összehozni. Az ilyen típusú emberek nem ijednek meg az akadályoktól, mindig a maximumot nyújtják, és állandóan készen állnak a megújulásra, új ötletekre. Velük élmény együtt dolgozni, mert a közös lelkesedés, a hasonló célok, és hozzáállás, egymást inspirálják, amiből világszínvonalú eredmények születhetnek.

Ezen a héten, egy ilyen embert szeretnék bemutatni nektek, akinek a munkája épp úgy lenyűgözött, mint az egyénisége, és a látásmódja. Ő Koczka, a rendkívül tehetséges, sok-sok díjat nyert sztárfodrász, aki szűnni nem akaró lelkesedéssel kutatja az új lehetőségeket. Nem szerettünk volna egy kommersz interjút készíteni a szokásos kérdésekkel, így a folytatásban saját magáról, gondolkodásmódjáról, szakmai vágyairól és arról ír nektek, hogy mit jelent számára a hivatása. A galériában betekinthettek munkájába, illetve a szalonjába is, ami épp úgy, mint egy általa készített haj egyedi és nagyon Koczkás.

Frizurákért klikk ide!

Lehetne ez egy olyan riport, mint az összes többi és elmondhatnám, hogy ki vagyok? Hogy hívnak? Miért ezt a nevet használom? Mik a céljaim? Mi motivált? Miért választottam ezt a szakmát? És hogy mit tanácsolok a fiataloknak?

De ehhez egyáltalán nincs kedvem. Nem, azért mert annyira elszálltam magamtól, hogy már magammal is nehezemre esik szóba állni, hanem azért mert semmit nem akarok ‘beetetni’ az emberekkel. Nem akarom, hogy azért legyek szimpatikus valakinek, mert országos bajnok lettem és nem akarom, hogy azért jöjjön el hozzám valaki, mert letettem a mestervizsgát, vagy mert valamelyik tehetségkutató verseny fodrásza voltam. Azt szeretném, ha munkám beszélne helyettem és nem az ezzel elért eredményeim.

Mindannyian tudjuk egy verseny győzelem szubjektív dolog. Azért mert megnyersz egy versenyt nem biztos, hogy a tiéd volt a legjobb és az sem biztos, hogy ha mestervizsgád van, bármilyen hajat el tudsz készíteni. Ezek az eredmények semmire sem adnak garanciát. A szív, a lélek, a szakmai alázat. Ezek a biztosítékok, arra hogy mi kerül ki a kezeidből!

Én ezeket tartom szem előtt, sőt mondhatnám azt is, hogy eredendően ez jön belőlem. Vannak határozott elképzeléseim arról, hogyan kell működnie egy szalonnak, de ebbe nem fér bele a „futószalag hajgyártás”. Tudom hogy a mai gazdasági helyzetben persze ezt nagyon kevesen engedhetik meg, de amíg lehet,én kitartok annál az elméletemnél, hogy egyszerre csak egy emberre lehet 100%-an odafigyelni. Ráadásul én is csak így tudok nyugodtan alkotni, amit egy futószalag hajgyártás közepette lehetetlen.

Egyetlen vágyam van, hogy nyerjek a lottón, és a nyereményből elvégezhessem a Vidal Sassoon akadémiát, utána, pedig azokkal az emberekkel, akikkel eddig sokat dolgoztam közösen fotózásokon, (persze szeretetből és boldogságból) összehozni egy újságot. Csak alkotnánk minden nap és kifizetném őket készpénzben, ami nem túl gyakori itthon.

Mert a velem és körülöttem dolgozó szakemberek ezt érdemelnék. Ma sajnos Magyarországon ez nem így működik, ezért nap, mint nap szívességet teszünk egymásnak, hogy szép és világszínvonalú anyagokat csináljunk magunknak. Ezzel persze nem azt szeretném mondani hogy csak én és csak a velem együtt alkotó emberek képesek erre, hanem azt hogy ma, itthon nagyon sok olyan fotós, stylist, sminkes, tervező, fodrász, modell van, akik bőven megütik a világmércét! Rengeteg tehetséges ember került ki ezekből a szakmákból, akik nincsenek kellőképpen megfizetve és megtisztelve.

Változtatni szeretnék ezen, és szeretném, ha sokan mellém állnának, és együtt kitalálhatnánk a megoldást, mert a lottó ötös azt hiszem elég sokáig várat magára. :)

ui: egy ember már mellém állt : az alkotótársam a Sári Kata, aki egyben a legjobb barátom és az Outsiderhair szalonunk másik álmodózója…..

Koczka

Köszi, mashKULTURE Juicy!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások